Mutasd be a parfümgardróbodat! –

Drágáim, jó sok kihagyással szeretném feléleszteni az egyik legnépszerűbb rovatot a blogon, újra lesznek “Mutasd be a parfümgardróbodat!” posztok! 🙂 Örülünk? 🙂 Tudom, hogy anno befutott jó pár email azzal a kéréssel, hogy szerepelnétek a rovatban, viszont már nem került rá sor. Arra kérlek benneteket, hogy írjatok újra! Természetesen azok jelentkezését is várom, akik szeretnének posztolni: ide írjatok fotókkal mellékelve: info@parfumblog.hu (az email tárgyában pedig: parfümgadrób).

Ma Bence történetét és illatgardróbját ismerhetitek meg! 

Mióta tart parfümszenvedélyed és honnan jött?

Óvodás korú lehettem amikor magamra fújtam édesapám Laura Biagotti Roma  parfüméből,és körülbelül 10 éves koromban kezdtem el használni az akkor divatos dezodorokat,parfümöket. Rajongom az illatokért mióta az eszemet tudom,de valószínűleg a Roma-nál kezdődött el valami.

Melyek a legkorábbi illatemlékeid, mik voltak azok?

Nagymamám Kiskunfelegyházán él,ahol a Kossuth utcán az úttest két oldalán  platánfákat ültettek,ezeknek eső után olyan intenzív illatuk van hogy az egész utcát betöltik.
Ez az illat a mai napig megnyugtat,a gyerekkori nyaralásokat juttatja eszembe.
Talán ezért szeretem annyira a fás illatokat.

Emlékszel még az első parfümödre?

Az első parfümöm a Police To Be illata volt és a Diesel Plus. Érdekes hogy a Police ma már egyáltalán nem tetszik,viszont a Diesel Plus-ból azt hiszem az ötödik üvegnél járok és imádom.

A gyűjteményed hány darabot számlál és melyik a kedvenced belőle? Miért?

Összesen 26 parfümöm van jelenleg,és két parfüm osztozik az első helyen: Dior Fahrenheit Parfum és Thierry Mugler A*men. Nem tudom megunni őket,az A*men egy gourmand csoda,elképesztő ahogy a pörkölt kávé és csokoládé működik a bőrömön. A Fahrenheit Parfum a bourbon vaníliával sokkal emészthetőbbé  teszi az alapillatot.
És persze mindkettő legalább 6-8 órát illatozik.

Van-e olyan parfümöd, amelyhez különös emlék, élmény kötődik?

Egyszer egy drogériában -mikor elkezdtem komolyabb illatokkal foglalkozni- találkoztam egy sráccal aki nagyon tájékozott volt a parfümök terén,és mutatott nekem egyet ami annyira emlékeztetett édesanyám rúzsainak illatára hogy el sem tudtam képzelni férfi hogy használhat ilyesmit. A Valentino Uomo volt az,ami azóta az egyik kedvencem. 🙂

Vásároltál már hirtelen felindulásból parfümöt, vagy rendeltél ismeretlenül? Ha igen, mi lett a sorsa ezeknek a parfümöknek? Használod/tad őket?

Kettő jut most eszembe,az egyik a Bvlgari Pour Homme Soir, ami egy remek minimalista illat, de sajnos nekem túl visszafogott,így továbbajándékoztam.
A másik a Yves Saint Laurent M7 Oud Absolu,ami (bár imádom az oudot) sajnos nem az én illatom,viszont annyira szépen működnek együtt a fás jegyek a mandarinnal hogy ősszel egész különleges élmény viselni. Szóval ő megmaradt…

Pár gondolat a parfümhasználati szokásodról: milyen gyakran teszel magadra parfümöt? Mi határozza meg, hogy mit viselsz? Vannak külön alkalmakra illataid? Van olyan parfüm, amit már többször megvettél?

Minden nap egyszer fújom be magam,és mindig,akárhová megyek. Nem igazán vannak külön alkalmi parfümjeim mivel több olyan is van amit különleges alkalmakkor vagy bulizáshoz is használhatok. Egyedül az Yves Saint Laurent Kouros az,amit akkor használok ha egy kicsit lazítani szeretnék,mozizáshoz vagy egy kis sétához a parkban tökéletes.
Több parfümöm is van amit újra vásároltam,ilyen a Bvlgari Aqua vagy a Versace Eros.

Ha visszatekintesz a parfümökre, melyeket valaha ismertél, melyik/melyek a kedvenceid? Miért?

Persze,mindig volt egy aktuális kedvencem. Ilyen volt például a Lancome Hypnose,sosem kaptam annyi dicséretet mint amikor azt használtam. Vizes parfümök közül a Bvlgari Aqua nálam verhetetlen,a La Nuit De L’homme bármilyen buliban megállja a helyét ,és ha egy kis önbizalomra van szükségem csak a Dior Fahrenheit jöhet szóba. De egyébként egekig tudnám magasztalni az összes parfümömet.

Mit szól a családod, barátaid, környezeted a parfümszenvedélyedhez? Van esetleg vicces sztorid?

A barátaim és a családom is eszelősnek tartanak, talán a nagymamám a legmegértőbb,akinek a cipő gyűjtés a hobbija. Igazából nincs ezzel bajuk,egyszer édesapám azt mondta hogy inkább a parfümök sorakozzanak a szekrényemben mint a piásüvegek. 🙂
A páromat sem izgatja különösebben,szerencsére megengedhetem magamnak ezt a szenvedélyt,és egyébként melyik nőt zavarná,hogy a szerelmének mindig jó illata van? 🙂

Hogyan választod ki a parfümjeidet, hogyan bukkansz rájuk? 

Rendszeresen járom a drogériákat újabb és újabb illatok után kutatva,de vannak olyan illatok amikre az elképesztő népszerűségük miatt lettem kíváncsi. Így ismertem meg a Guerlain L’homme Idealt,vagy a Versace Eros-t. Érdekes hogy pont a borzasztó nagy hype miatt tartózkodtam jó ideig a YSL La Nuit de L’homme-tól,aztán amikor rávettem magam hogy kipróbáljam első szimatolásra szerelem volt.

Hol szoktál parfümöt vásárolni? Volt már, hogy belefutottál hamis parfümbe? Mi a véleményed a parfümcseréről?

Tudtommal sosem vásároltam hamis parfümöt,mindig ugyanabból a három népszerű drogériából (Müller,Douglas,Marionnaud) szerzem be őket,internetről nem merek vásárolni. Ha van valami amire háklis vagyok,hát az az eredetiség. Volt már hogy kíváncsiságból utánzat parfümök közt nezelődtem de valahogy egyik sem az igazi. Cseréltem már parfümöt ,de nem jellemző,alaposan megfontolom még bőrpróba után is hogy megveszek-e egy-egy darabot,szóval nem szoktam csalódni utólag.

Vannak olyan parfümök, amelyeket kifejezetten nem szeretsz, kerülöd, nem bírod elviselni az illatát?

Sokan tudni fogják miről beszélek: a Star Nature termékek. Vattacukor,medve cukor ,kóla és társai,én egyszerűen nem értem mi vonzza a lányokat/hölgyeket ezekben az illatokban,holott 1000-2000 forintos árkategóriában is lehet kapni ezeknél sokkal jobbat,gondolok itt pl.: a B.U. parfümökre.
Bár egyébként nálam semmilyen illat nem tudja kiverni a biztosítékot,amennyiben a megfelelő ember viseli.

Mi a parfümvágyad, mi lesz a következő darab, amit beszerzel?

Több ilyen is van. Szeretném még  a L’homme Ideal Eau Fraische illatát nyárra,illetve a Sport változatot tavaszra,aztán a YSL L’homme őszre…ja,és ha elfogy a Dior Homme Intense,a Dior Homme Eau de Parfum lép a helyébe ,az úgy érzem közelebb áll hozzám.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter