Maria Callas, és kedvenc parfümjei

Maria Callas, azaz az isteni Callas, talán korunk egyik leghíresebb operaénekesnője volt. Sajnos élete bár kívülről csillogónak és pompásnak tűnt, a legkevésbé sem volt az. Nyáron két antológiát is elolvastam Callas életéről, és ha lehet, még inkább rajongok érte, s tartom tragikusnak, hogy 41 éve, ezen a napon hunyt el, tragikusan fiatalon. Abszolút DÍVA volt, csupa nagybetűvel, aki imádta a divatot, és vesztére egy olyan férfibe volt szerelmes, aki nem tudott kitartani mellette jóban-rosszban.

Callas, mint minden díva, a XX. század közepén mi mást használhatott volna, mint a parfümök díváját, Chanel No.5-t. Nem csak Monroe volt az, aki úgy vélte, a No.5 maga a glamúr és természetesen a Chanel az a márka, amely leginkább illik egy sztárhoz. Kortalan illat, bár napjainkban túlságosan komolynak, antiknak tűnik, ettől függetlenül érdemes a mai, könnyedebb verzióival kísérletezni. Személyes kedvencem a Chanel No.5 Eau Premiere, amely könnyedebb, lágyabb verziója az anyaillatnak. Szintén meglepően jó a pár éve debütált Chanel No.5 L’Eau, amely frissebb, lendületesebb karaktert kapott, s ezáltal fiatalosabb, modernebb felhangokkal gazdagabb.

Callas másik kedvenc illata a legendás Guerlain Shalimar volt. Minden orientális illatok őse megkerülhetetlen, ha parfümnagyságokról beszélünk. A Guerlain csodát művel a vaníliával, mint parfümösszetevővel, s a citrusos és balzsamos-füstös jegyeket olyan harmóniában keverte össze, amelytől ennek a komplex illatnak senki nem tud ellenállni. Bár ma már szintén nem ostromolja a toplistákat, mégis örök helye van a parfümériák polcain.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter