Marc Jacobs Divine Decadence – parfümújdonság és parfümkritika

Mostanában sajnos sokáig “ülök” egy-egy illaton, mire végre a blogra kerül, ennek pusztán az az oka, hogy még mindig nem rázódtam vissza/bele a munka világába, és immár gyerekes családanyaként kb mission impossible megoldani azt, hogy mindenre legyen időm. Valahol nem is bánom ezt, mert így viszont valóban mélyrehatóan megismerhetem az adott illatot, mert van időm huzamosabb ideig használni. Úgyhogy innen is elnézést kérek mindenkitől, aki kicsit pörgősebben várná az újdonságok tesztelését, igyekszem, ígérem! 🙂

o-5440
Marc Jacobs arcát adta férfi illatához

Marc Jacobs számomra olyan, mint Jean Paul Gaultier és Calvin Klein szerelemgyereke. Van benne egy nagy adag polgárpukkasztó különcség és merészség (vagy pofátlanság…) ennek ellenére baromira érzi, mi kell a népnek és meg is eteti őket, ha úgy adódik. Hatalmas rajongótábora van, neve ma már fogalom a divatszakmában, nem is csoda, hiszen ezer idegszálával a művészet és a tervezés fordult már fiatalon, és 15 évesen végérvényesen a ruhatervezés világában merült el. 2007-2009 között igazi metamorfózison ment át Marc, lefogyott, kigyúrta magát, testét egyre több tetoválás díszítette, és nevétől egyre hangosabb volt a világ. Megismerhettük azt a tervezőt és férfit, aki eddig a színfalak mögül mozgatta a szálakat, most pedig kifejezetten keresi a reflektorfényt. Finom vagy éppen erős utalásokkal teli reklámjai, fotói, termékei egyszerre rendkívül formabontóak, és megnyugtatóan ismerősek.

divine-decadence-parfum-parfumblog

 

2009-ben a Lola kavart kisebb vihart kétértelmű reklámjával, majd 2010-ben a Bang, amelynek reklámjához maga tervező állt modellt, teljesen pucéran. Majd 2015-ben a Decadence “formabontott”, már maga az üvege (ami egyébként díjnyertes) és az a fajta pimaszság, ahogyan a mai nőknek/nőket lefesti, milyen is a szexi, lehengerlő MJ nő.

Idén ősszel pedig az Isteni Dekadencia, azaz Divine Decadence a la Marc Jacobs debütált a parfümériák polcain. Nem tudok Dante Isteni Színjátékától elvonatkoztatni, hiszen a Decadence is egyfajta fricska, borstörés az orrunk alá, akkor a Divine Decadence út a mennyország felé. Utazás az elménk körül, melyet az orrunk vezet, ahol hol a padlóba döngölő, szexuális jegyek, hol a sziporkázó, gyöngyöző pezsgés, és végtelenül nőies akkordok simogatják érzékeinket. A Divine Decadence bizonyos szempontból sokkal könnyedebb, hétköznap is hordhatóbb változat. Szó szerint pezseg, szinte kikacag az üvegből. Csupa jókedv, kissé kapatos menyecske, aki pimaszul flörtöl bárkivel, de ugyanakkor nem adja olcsón magán, tudja, hogy ő annál sokkal többet ér. Abszolút modern nő képét vetíti elém, magabiztos és ellenállhatatlan, de van benne valami pökhendiség, vagy “ki ha én nem” érzet, amit én letudok a magabiztosságnak. Kevésbé fullasztóan erotikus, kevésbé akar leteperni, begyűrűzni, és szőröstől-bőröstül felfalni, mint a Decadence. Imádom benne a már a fejjegybe kicsapott pezsgő és narancsvirág akkordját, gyöngyöző, tiszta karakterrel nyit így. Hortenzia robban lonccal és gardéniával, igazi kakofónia, melyet a sáfrány visz enyhén bőrös, pikáns vonalba. Persze jelen van a vanília (szilva helyett), és ámbra, de itt igazából a virágos jegyek kaptak főszerepet. Kétség kívül egyedi illat, hagyjuk magunkat megkísérteni. Én még mindig vallom és hiszem, hogy a Decadence vonallal Marc Jacobs görbe tükröt tart elénk és napjaink sztárillatai elé. Csak azért sem állt be a sorba, hanem azt az utat választotta, hogy valami nagyon mást prezentáljon.

divine-decadence-parfum

Sillage: 4 – Finoman kell adagolni, hatósugara nagyon jó!

Tartósság: 4 – hosszan megmarad a bőrön.

Szexifaktor: 4 – ez az a parfüm, na!

Elegancia: 4 –annak ellenére, hogy érzéki, szerintem simán elmegy elegáns partikra is. Legyünk dögök olyankor is! 😀

Korosztály: Én inkább 30-tól felfelé ajánlom.

Árkategória/árérték: a MJ parfümök közép-árkategóriába tartoznak, azon belül is az alsó határt súrolják, szerintem jól árasított.

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Tetszik, bár minden nap nem viselem.

Összetevők

Fejjegy: narancsvirág, pezsgő, bergamott

Szívjegy: lonc, hortenzia, gardénia

Alapjegy: ámbra, sáfrány, vanília

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter