Maison Margiela Replica parfümök

Nagyon régóta szerettem volna kipróbálni a Maison Margiela Replica parfümöket, parfümös berkekben kifejezetten kult illatoknak számítanak, és egyes darabjai körül lassan akkora a hype, mint a legjobb niche illatok körül. A Margiela illatokat ugyanakkor nem sorolnám niche kategóriába, a szó legjobb értelmében is designer illatok, amelyek a L’Oreal égisze alatt születnek meg.

Maison Martin Margiela egy francia divatház, amelynek alapítója Martin Margiela belga designer. Igen sikeres pályát tud maga mögött, a legnevesebb divatházaknak dolgozott, s e tapasztalatokat összegyűjtve nyitotta meg saját márkáját. Persze, nagyot dobott a népszerűségén, hogy a legnagyobb sztárok kapták fel és viselték ruháit, ma meg már egyenesen sikk az ő ruháiban felvonulni a vörös szőnyegen. Nevéhez fűződik még az úgynevezett Tabi Boots, amelynél rondább fazont elképzelni sem tudok, íme:

Szóval stílusa egyedi és meghökkentő, így az illatainál is minimum erre számítok. Az üvegek megjelenése, a koncepció kétség kívül egyedi, mint ahogy a Replica elnevezés is..nem éppen szokványos a parfümök világában (és a Margiela Replica ruha kollekciójára utal). No, de nézzük az illatokat!

Maison Margiela Beach Walk, az egyik legfelkapottabb Margiela illat a Fireplace és a Jazz után. Ki ne szeretne egy jó kis nyaralós, tengerpartos illatot, amely megidézi a legszebb nyaralások emlékét? A Beach Walk maga a kókuszos naptej illata, amely kiegészül a perzselő nap sütötte meleg bőr illatával. Puha, bőr közeli, finoman egzotikus, ugyanakkor nem egy égbekiáltó, kiemelkedő illat. Édeskés virágos, kókuszos fejjeggyel nyit, az ylang-ylang csodásan hozza a tőle megszokott trópusi feelinget, ugyanakkor hamar lecseng ez az édeskés akkord, és átveszi a helyét a szuper erős pézsmás karakter, meleg, száraz, enyhén balzsamos felhanggal. Plusz pont azért, hogy nem művi, hanem valódi kókuszillat köszön vissza az illatból. Ha nem is kiemelkedő, de kétségkívül szép ívű illat, amely üdítően hat a már megszokott “naptejes”, nyaralós illatok között. Hölgyeken képzelem el leginkább.

Magam részéről leginkább a Maison Margiela Lasy Sunday Morning parfüm tesztelését vártam. Ki ne szeretné a kényelmes, lusta vasárnap reggeleket, amikor nem kell kipattanni az ágyból, lehet kicsit heverészni, olvasni, vagy éppen ráérősen kávézgatni. És hogy ennek milyen illatot képzelt Margiela? Nos, pézsmával átitatott púderillatot rózsával és fás jegyekkel. Csupa puhaság, tisztaság, üdeség, nyugalom és minimalizmus. Ha röviden szeretném leírni az illatot, azt mondanám, hogy tökéletesen beleilleszkedne Narciso  Rodriguez For Her vonalába. Tiszta, nemes és üde púderes pézsma, sok-sok rózsával. Száraz, meleg, minimálisan édeskés, inkább kissé éles illat, amely inkább bőr közeli, mintsem harsány lenne. A nagy meleget nem szereti, rólam pár óra alatt elpárolgott. Púderes, pézsma, és tisztaság illat iránt rajongók feltétlenül tegyenek vele próbát. Uniszex illatként jegyzik, nem vitatkozom ezzel.

Végül jöjjön az az illat, amely meglepett. A Maison Margiela Sailing Day már a leírása alapján sem az én illatot. Bár imádok vitorlázni és imádom a tenger illatát, de a vizes alapú parfümök egyáltalán nem az én világom, a Sailing Day mégis belopta magát a szívembe. Tökéletesen hozza a tenger illatát: szinte érzem, ahogy a sós tenger nyaldossa a kavicsokat a parton, ahogy a nap süti a vizes sziklákat, ahogy a tengerparti növényzet fotoszintetizálja az oxigént..mindez egy kis palackban. Roppant frissítő illat, szinte megfürdene benne az ember ebben a hőségben, valószínűleg ezért is tetszett meg a napokban annyira. Kifejezetten aromás, telt illat, amely jó pár óráig párolog a bőrömről. Nagyon természetes, friss illat a szó jó értelmében. Számomra az egyik leghordhatóbb “tengerillatok” egyike. Abszolút uniszex.

Szerencsére már nálunk is kapható a Notino.hu weboldalon, én egy 10 ml-s parfümökből álló discovery settet próbáltam ki, körülbelül 23.500 Ft, így egy darab 10 ml-s parfüm 7800 Ft-ra jön ki. Abszolút megéri az árát.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter