L’Erbolario Bíbor Rózsa (Rosa Purpurea) – parfümkritika

Ady Endre: A piros rózsa
Piros rózsa, piros rózsa,
Be másképpen
Énekeltem volt én róla,
Amikor még kertekben nyílt
S gyönge szivekre hajbókolt.
Piros rózsa, piros rózsa,
Be más lettél,
Hunyó Napnak véres csókja,
Vad dühöknek vad szerelme,
Föld árnyéka fenn az Égen.
Piros rózsa, piros rózsa,
Volt sziveknek
Együgyű, szép takarója,
Hol most virítsz, ott viríts el,
Hol most pusztítsz, ott pusztulj el.

Wow, és hűha! Pontosan ez a két szó jutott eszembe, amikor a hétvégén először kipróbáltam az új L’Erbolario Bíbor Rózsa illatot. Rózsa, lerágott csont? Egyáltalán nem! Még mindig tudnak újat mutatni nekem ebben a kategóriában, és mutassanak is, mert a rózsa az egyik kedvenc parfümalapanyagom.

Szóval a rózsa az illatok királynője, a tiszta rózsaesszencia brutálisan erős és nyers, ezért borulok le mindenki előtt, aki csodálatosan nyiladozó illatot kreál belőle. Ugye, ha rózsa, akkor: tiszta, púderes, vagy rúzsillatot idéző karakter, vagy bársonyos, a virág illatát élethűen visszaadó nedű. Magam részéről jöhet a femme fatale rózsa, a babás puhaságú púderes üdeség, és a fűszerekkel felturbózott nagyágyú. A Bíbor Rózsa (Rosa Purpurea) valahogy magában ötvözi mindhárom kategóriát. Az illat a bőrre érkezve a klasszikus bolgár rózsa illatát ontja, néhány perc múlva a izzik fel a többi virágos jegy, amelyek a törékeny, púderes vonalat erősítik. A gyöngyvirág halvány, az írisz már erőteljesebb. A mandarin pezsgő jegye élénkebbé, játékosabbá teszi az illatot. Nagyon jól áll neki az alapjegyben lévő pézsma, ettől testesebb, karakteresebb az illat. A leszáradás is csodás, a végeredmény egy szép, kerek púderes illat, kis csavarral. Ultra nőies, kifinomult és elegáns illat.

Ha be kellene skatulyáznom, azt mondanám, hogy a Chloé klasszikus frissessége és a Narciso Rodriguez púderessége ötvöződik benne.

Rajtam kifejezetten tartósnak bizonyult, egész nap éreztem magamon.

Ha szeretnétek beszerezni, most csapjatok le rá a Myropolium üzletében, vagy a webshopban (https://myropolium.hu/termekkategoria/illatcsaladok/viragos-illatok-2/bibor-rozsa/), november 14-ig 20% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg a kollekciót. Nagyon klassz ajándékcsomagokban kapható, ár/érték arányban verhetetlen! A parfümön kívül testápoló, tusfürdő, kézkrém, rúsz(!), lakásillatosító és illatos nyaklánc formájában is kapható, ezt nézzétek, milyen szép:

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter