Legjobb parfümök 2018-ban és általában

Remek kezdeményezést folytatott a Fragrantica.com parfümös weboldal, ahol az olvasók immár 2. éve megszavazhatták, hogy melyek minden legjobb parfümjeit, a tavalyi legjobbakat és még egy sor kategóriát. Én is lelkes szavazó voltam, és azt mondhatom, hogy a végeredmény számomra is elfogadható. No, de nézzük:

Legjobb női parfüm:

  1. Guerlain Shalimar
  2. Dior Hypnotic Poison
  3. Chanel Coco Mademoiselle

Az a helyzet, hogy végre nem a Chanel No.5 lett kihozva, mert messze nem ez az illat a világ legjobbja. A Shalimar jogosan ül a trónon, még ma is helytálló, csodás illat, de azt tudni kell elfogadni, hogy nem mindenki rajong ezért az illatért. Én például az edp változatot szeretem, nekem az edt túl gyenge és kissé maszkulin, a cologne túl animális (esküszöm, időnként kutyakaki szaga volt rajtam), de legeslegjobban az Ode a la Vanille Mexique változatáért rajongok. De azért is csak a leszáradás utáni fél óra múlva:)

A Dior Hypnotic Poison szintén nagyon jó darab, de nem mindig van hozzá hangulatom, és sokszor érzem fojtónak, plasztiknak.

Ellenben a Coco Mademoiselle jöhet bármikor! 🙂

Érdekes tény, hogy a friss Mon Guerlain ezen a listán a 7. lett. Ez azt jelenti, hogy bizony bejött a Guerlain számítása, és a jónép szereti az “angelinajolie-s” parfümöt. Én is.

Erre a listára egyébként egyetlen egy niche parfüm sem került fel.

Legjobb férfi parfüm:

  1. Dior Homme Intense
  2. Hermes Terre d’Hermes Parfum
  3. Creed Aventus

A számomra no.1. YSL L’Homme La Nuit az 5. lett. És itt már helyet kapott a niche (Creed), és Tom Ford.

Legjobb uniszex:

  1. Tom Ford Tobacco Vanille
  2. Tauer L’Air du Desert Marocain
  3. Serge Lutens Chergui

Nem szeretem a Tobacco Vanille-t, Tauer parfümjét nem ismerem, a Cherguit viszont használom, és tényleg jó. Érdekesség, hogy ebben a kategóriában már mennyi niche van, no persze, azért, mert ez a szegmens az, amelyben nincs annyira markánsan elkülönítve a női és férfi szakasz.

2018 legjobb parfümjei:

  1. Chanel Coco Mademoiselle Intense
  2. Hermés Twilly
  3. Guerlain Mon Guerlain

Engem annyira nem hatott meg az új Mademoiselle Intense, a Twilly sem lett nagy kedvencem, Mon Guerlain-nek örülök, de mondjuk ez nem tavalyi, hanem azelőtti illat. Itt egyébként 5. lett a Mon Guerlain Florale változata. 8. lett a Narciso Rouge (jee), és 9. a Gucci Guilty Absolute (jee).

2018 legjobb férfi illatai:

  1. Tom Ford Ombre Leather
  2. Chanel Bleu de Chanel Parfum
  3. Gucci Guilty Absolute

Hát ezek nálam totál kimaradtak….

Érdemes tovább böngészni a listát, mert egy csomó jó kis illatot szedtek össze a szavazók, szerintem totál helytállóan.

Itt találjátok, katt a linkre!

 



3 thoughts on “Legjobb parfümök 2018-ban és általában”

  • Szia Judit! 😀 nyugi, itt bátran leírhatod a saját véleményedet! Sőt! Teljesen érthető, ha te érzed benne ezt az akkordot, én pedig a Guerlain Shalimar cologne-t érzem nemes egyszerűséggel kutyakaki szagúnak. Mindamellett emberek milliói rajonganak érte a Coco M-ért, szóval annyira rossz nem lehet:) Csak éppen neked nem jön be 😉

  • Most találtam erre az oldalra,sok érdekeset olvastam,felkeltetted egy-két parfum iránt az érdeklődésemet. Sajnos nem ezzel a listával. A Chanel Mademoiselle-nél rosszabb irritálóbb illattal régen találkoztam. (Nyilván van,csak az nem a designer kategória) Azért vagyok vele ilyen kritikus talán,mert érdemtelenül túlhypolt,ráadásul minden második nőn érezni. Nekem az is rejtély, hogy ez hogy nem zavar valakit. Nem szerettem soha populáris tömeg illatot használni,elveszi az egyediség érzetét,ami egy parfumnél szerintem elvárás, az,hogy az illatot hozzád kapcsolják. De mi is a fő bajom (nyilván nem az,hogy népszerű, az lehetne annak is a jele,hogy remek kreációval állunk szemben) hanem az, hogy macska pisi szaga van.Neharagudj,de egyszerűen nem találok megfeleőbb szót rá. Amikor tavasszal megcsap a kandúrok jelölgetése….Nem amikor frissen kifújod,hanem amikor a viselője húzza maga után a 10 méterről is érezhető intenzív szagorgiát. Abban bíztam,hogy kifinomultabb parfum mániások figyelmét ez csak nem kerüli el. Persze ez az én véleményem, mindenkinek lehet saját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter