L’Artisan Parfumeur La Chasse aux Papillons Extreme – kritika vendégszerkesztőtől

A L?Artisan Parfumeur parfümök a természet megannyi csodás illatát zárják egy-egy palackba, hogy ezzel fogyasztói közönségük életének emlékeit egy-egy képben megidézzék. A parfümházat 1976-ban Jean Laporte alapította, majd új kihívásokat keresve 1988-ban a L?Artisan Parfumeurt elhagyva ? a nagy 17-18. századi francia parfümök nyomdokán haladva ? létrehozta a Maitre Parfumeur et Gantiert. Jean Laporte 2011-ben hunyt el, azonban a L?Artisan máig megőrizte szellemiségét és olyan alkotók viszik tovább munkásságát, mint Bertrand Duchaufour, Jean-Claude Ellena, Anne Flipo, Dora Baghriche-Arnaud, Karine Vinchon Spehner, Celine Ellena, Olivia Giacobetti, Jean-Francois Laporte és Michel Almairac.

L_Artisan_La_Chasse_aux_Papillons

 A La Chasse aux Papillons-t, a parfümház egyik ikonikus darabját Anne Flipo alkotta meg számunkra 1999-ben. Gyermekkorát Picardyban töltötte, ahol a vad természet növényeinek összes bája, a kertek illata egy életre meghatározó élményt nyújtott számára. Versailles-ban végzett a parfümiskolában, majd később olyan neves parfümőrökkel dolgozott együtt, mint Michel Almairac.

Alkotásai:  Mimosa pour Moi
Verte Violette

Nagy várakozással tekintettem erre a parfümre, mert az alkotóelemei között felfedeztem a hársfa virágot, ami az egyik kedvenc illatom a természetben. Kifújáskor erőteljes virágillatot érezhetünk, mint egy jófajta régi kölnivíz, olyan az indítás, amiben a citrusos jegyek savanykássága keveredik a virágok ? ekkor még gyengéden érezhető ? édes illatával. A bors ezt az amúgy elég tömény élményt egyfajta frissességgel fűszerezi, mintha csak egy lágy fuvallat sodorná felénk a frissen facsart citrom illatát egy nyári virágos folyóparton, amin végigsétálva a fák koronája finoman körbeölel minket és a levegő megtölti ereinket a szabadság ízével. Majd a magas platánfák között egy tiszta vizű strand képe tárul elénk, ahol a friss víz keveredik a finom krémek és egy fagylalt illatával. Tökéletes élmény, egy egész napon át tartó fürdőzés, sütkérezés egy romantikus séta, kell ennél több? Talán egy jó hideg hársfatea citrommal és mézzel a nap végén, kedvesünk mellkasán megpihenve?

 Ezt a parfümöt azoknak a nőknek ajánlanám, aki egyszerre két lábbal a földön álló, határozott nő és mellette kacér, kihívásokat kereső lázadó, aki biztonságot nyújtó szelíd anya, ugyanakkor lelkében lakozik a játék örömét kereső gyermek. Olyan, mint egy pillangó? egy pillangó a virágos réten.

Rita



1 thought on “L’Artisan Parfumeur La Chasse aux Papillons Extreme – kritika vendégszerkesztőtől”

  • Szuper leírás.Megjött a kedvem egy ilyen illathoz.Romantikus sétához is.:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter