Katy Perry’s Mad Love – parfümújdonság és parfümkritika

Van egy “majdnem” keresztlányom, aki épp, hogy 20 éves, éli a mai fiatalok “gondtalan” vagyis inkább fiatalkori gondokkal terhes életét, tanul, dolgozik, pasizik, bulizik, shoppingol, barátnőzik, csavarog, néha vigyáz a gyerekemre és ökörködik vele, fodrászkodik, foglalkozik a körmével, a sminkjével, egyszóval az a laza húszas. Akinek a 30-as már lehasznált anyuka, a 40-es már nyanya, azon felül pedig már csak nyugdíjas lehet az ember. Tudom, mert én is így voltam vele, 25-ön innen minden olyan végtelennek, idealizáltnak, és annyira fekete-fehérnek tűnt. Sokat csiszolódik az ember ahogy elhagyja azt a bizonyos 30-at (meg majd biztos más világ lesz a 40-esben is), de azt tudom és látom, hogy a huszonévesek még azzal a töretlen lendülettel, optimizmussal és megingathatatlan ízléssel és kritikával élik az életüket, amelybe csakis az érzelmi-észlelési skála két legkilengőbb amplitúdója vált ki ingert.

katy-perry-mad-love

Amikor teszteltem Katy Perry legújabb, Mad Love illatát, pontosan ez ugrott be! Ez az, ami kell a mai huszonéves nőknek! Vidám, pajkos, játékos illat, amely a szélsőségek mentén “támad”, nem ismer kompromisszumot és azt a fajta optimizmust és életérzést közvetíti, amely szerintem tipikusan a huszonéves korosztályé. 2016 őszének illatújdonsága a sorozat új darabja, a Katy Perry’s Mad Love, amelyet Katy Perry barátnőjének, Taylor Swift-nek egyik dala ihletett: „You know it used to be mad love.” Mert mi áll a huszonévesek életének középpontjában? A szerelem!

“Ez a játékosan szexi, virágos-gyümölcsös  illat már első pillanattól kezdve lebilincselő. Lady alma szorbet és eper jegyekkel nyit, melyeket csodálatosan kiemel a fenséges pink grapefruit. Pünkösdi rózsa szirmok , lágy, napsütötte jázmin bontakozik ki a szívillatban, melyet hipnotikus erejű, piros szívvirág egészít ki – azonnal magával ragadja az érzékeket. A kompozíció finom melegségét és lágyságát az alapillatban felbukkanó kókuszpálma, pézsma és érzéki szantálfa adja. Úgy mondják, a szívvirág segít megtisztítani és megerősíteni a szívcsakrát, nyitottá és vidámmá teszi a személyiséget, megnyugtat,  hatására pedig szeretet járja be a testet és a lelket.”

mad-love-katy-perry-parfumblog

Katy Perry parfümbirodalmának darabjai egytől egyik az édes-gyümölcsös kategóriába tartoznak, hol vanília, hol kókusz hangsúllyal. A Mad Love (Őrült Szerelem) a Mad Potion sorozat második darabja, “overdosed” azaz túladagolt eper szorbet kókuszkrémmel édesítve. Szó szerint! Rendkívül intenzív eper illatú, talán soha nem éreztem még ennyire erőteljesen az epret, pláne nem kókusszal társítva. Bevallom, elsőre túl soknak éreztem, de nyilván az illat szorbetes-epres fejjegye kicsit elhalkul és helyet ad a virágos szívjegyeknek, amelyeket a púderes-fás alapjegyek puhítanak le. De a kókusz kérem, az ott van, és csak duruzsol, duruzsol, izgatja a fantáziámat, és megéhezem valami édességre, szóval fogyókúrázók csak mértékkel használják. 🙂

Sillage: 5* – ezt bizony érezni rendesen

Tartósság: 4/ – nem dübörög ez a kókuszos, epres, almás szorbet a végtelenségig

Szexifaktor: 4 – ezt kajálják a pasik ebben a korosztályban, na!

Elegancia: 2 – nem erről szól ez az illat…

Korosztály: 15-től 30-ig bárkinek, aki nem fél a figyelem középpontjába kerülni.

Árkategória, árérték: árban közelít a közép árkategóriához, nem túl drága

Imádom/tetszik/nem tetszik: Nagyon nem én vagyok a célközönség, de húszas éveim elején imádtam volna!

Összetevők: lady alma szorbet, eper, pink grapefruit, pünkösdi rózsa szirom, napsütötte jázmin, piros szívvirág, szantálfa, pézsma, kókuszpálma

Már kapható a parfümériákban!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter