Avon Today Tomorrow Always Absolute – parfümkritika

Először is, tudtátok, hogy az Avon 1934 óta 634(!) parfümöt adott ki? Atyaég, micsoda szám! Az évente átlagosan 7-8 parfümöt jelent, de tudjuk, hogy azért a korai időben jó, ha évente 1-2 darab kijött, és napjainkban van havonta parfümpremier. Akkor is tudomásul kell venni az Avon jelenlétét a parfümpiacon, hiszen jelentős, valószínűleg minden nő életében minimum egy Avon parfümöt használ. Nem győzöm elmondani ilyenkor, hogy bizony Far Away rajongó vagyok, ha ma már nem is használom, de például a kiegészítő termékeit ma is megveszem (golyós deo, dezodor, és kérem az Urat, hogy legyen újra testpúder belőle, légyszi!)

avon-parfumok-parfumblog

Egy szívemnek kedves volt kolléganőmtől kaptam anno ajándékba egy üveg Today parfümöt az akkor debütált Today Tomorrow Always sorozatból. Emlékszem, Salma Hayek volt a kampány arca, és a magasabb árértékű parfümök közé tartozott a katalógusban. Akkor huszonéves voltam, és a világ csúcsát az édes parfümök jelentették, a Today zöldes-frissebb-élesebb tubarózsás illata nagyon távol állt tőlem, de elkezdtem használni, hiszen szeretett személytől kaptam. Mígnem édesanyám megjegyezte, hogy mi van rajtam, ő pont a minap a buszon ezt érezte valakin túladagolva és majdnem rosszul lett tőle. Lelombozott és elvette a kedvem az illattól, nem is emlékszem mi lett vele. Ma már bánom, hogy nem őriztem meg, mert a mai érettebb fejemmel egyrészt tennék rá, ki ájuldozik körülöttem, másrészt sokkal jobban tetszene 🙂

absolute-avon-parfum

Úgyhogy kapva kaptam az alkalmon, hogy kipróbáljam a TTA (most komolyan, soha nem fogom tudni megjegyezni…) sorozat legújabb darabját, az Absolute-ot. Az üveg ugyanaz a letisztult kocka, kellemesen tenyérbe simuló kupakkal, színe élénk rószás-fukszia színekben játszik. Nem hazudtolja meg nagy elődjeit, színtiszta virágos, klasszikusan elegáns illat, egyszerű de nem közönséges. Narancsvirág áll abszolút a központban! friss és egyszerre édes jellegű, finoman fanyarkás, kissé éles, de cserében határozott. Próbál puhítani rajta a szantál, én inkább a melegséget érzem ki belőle, és azt, hogy ez a melegség hogyan próbál összesimulni a narancsvirág jellemzően tiszta, friss jegyével. Érdekes a bergamottos felütés, nem viszi el semerre az illatot, talán hozzáad a friss aromákhoz egy csipetnyit, pikánssága mintha kisejlene az illatból. Egyszóval az Absolute egy olyan virágos parfüm, amely az abszolút nőiességet, eleganciát kívánja közvetíteni. Szerintem összejött neki, amikor viselem, olyan “nagyasszonyosnak” érzem magam.

Sillage: 5 – van neki, úgyhogy visszafogottan érdemes adagolni, nehogy anyám rosszul legyen a buszon 🙂

Tartósság: 3/4 – rajtam bírja, jónak ítélem meg, bő fél napot simán megmarad a bőrön

Szexifaktor: 3 – nem igazán ez a lényege

Elegancia: 4 – ez a lényege

Korosztály: 30-on túl bárki használhatja

Árkategória/árérték: most akciós, 3000-4000 Ft. Szóval jó ár/érték!

Imádom/tetszik/nem tetszik: izgalmas volt tesztelni, de nem lett kifejezetten kedvenc

Összetevők: narancsvirág, bergamott, szantál

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter