Karl Lagerfeld parfümpárosa egy ifjú pár szerint – parfümkritika vendégszerkesztőtől

Emlékeztek arra játékra, ahol párokat kerestünk az új Karl Lagerfeld parfümpáros kipróbálására? Megtörtént a parfüm teszteléses és íme a tesztelő ifjú pár véleménye a parfümökről!

Lagerfeld legújabb női parfümjével kapcsolatban elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem a kampányfotókat, elolvastam a promóciót, és voltak várakozásaim. Korábban nagy illatszerelmem volt a Sun, Moon, Star parfüm, évekig használtam, szerettem, különlegesnek tartottam és tartom a mai napig. A parfüm számomra egy nagyon fontos eszköz, hogy hangulatomat, érzéseimet, a világ felé való attitűdömet kifejezzem és hajlamos vagyok a másokról szerzett benyomásomat az általuk használt, vagy épp nem használt illattal kiegészítve kialakítani. Az illat épp olyan fontos, mint a ruha, a frizura, hozzánk tartozik, erősíti a megjelenésünket, sőt néha kicsit játszani is lehet vele, ha valamiért álarcot szeretnénk mutatni a világ felé. Egy nő, aki Poison-t visel, mintha védőburkot vonna maga köré, aznap lehet, hogy kevésbé fogják háborgatni, ha egy kis magányra vágyik?

Szóval az első benyomás a női illatról?. csalódás. Semmi érzékiség, hódítás és bőrkesztyű. A szavak, amik eszembe jutottak: modern, romantikus, nagyvárosi, kifinomult, elegáns illat. Talán a kampányfotók vittek el egy picit várakozásaimban, emiatt csalódtam. Többet vártam, valami lehengerlőt, eget rengetőt, valami újat, eredetit.

Aztán megpróbáltam elvonatkoztatni a kampánytól és magától Lagerfeld úrtól, és csupán az illatra koncentráltam, de az összhatás így sem lett sokkal jobb. Nagyon kellemes, lágy finom illat, de mint egy drogériás középkategóriás nyári edt. Citrusos nyitás, ami egészen üdítő. Ezt követi egy lágy virágcsokor, egy kevés barackossággal és egy átlagos pézsmás leszáradással. Tulajdonképpen ez egy nagyon finom illat, lenne, és akik végre valami másra vágynak a cukros édességek áradata után, azoknak telitalálat, lenne? ha lenne az illatban erő, de nincs; ahogy nincs kisugárzás, nincs benne a NŐ. Lehet, hogy nem akarunk minden nap hódítani, CSAK jelen lenni és élvezni az életet, de én ahhoz is más illatot választanék.

Hogy milyen képpel tudnám társítani ezt az illatot? Az első, ami eszembe jutott, a Windows XP talán legismertebb háttérképe, a gyönyörű napsütötte domboldal, zöld mező, a kék égen bárányfelhők? szép, szép, de ilyen már mindenkinek van.

A férfiillat leírásánál tolmácsolom a párom véleményét, a sajátommal karöltve, mert ugye ő viselte, de én szaglásztam őt 🙂

KL_pour_homme

Friss, üdítő, tartós. Ennyit mondott a kedves, az első nap után. Jól érezte magát benne, egy egész munkanap tartotta magát az illat. Innentől már inkább az én benyomásaim következnek:

Először is: levendulával, ibolyalevéllel engem meg lehet venni kilóra! Ez az illat nagyon finom, szerintem sokkal hatásosabbra sikerült a női párjánál. Fűszeres, aromás, de nem melldöngetően férfias, nagyon modern. Ez a nagyvárosi FÉRFI illata, aki ad magára, aki nem akar mindent és mindenkit legyőzni és megszerezni, de tisztában van a saját értékeivel és fontosságával, de férfi marad, nem nőiesedik el. Nincs az illatban semmi feminin vonás, mégis el tudnám képzelni magamon, de akkor megint nem maradna semmi a pasiknak.

Egyensúly, még ez a kifejezés ugrott be az illat hatására. Minden, ami egy férfi illatában jó: harmónia, erő és gyengédség, virágok és fűszerek, amelyekből egyik sem emelkedik ki, nem nyomja el a többi alkotóelemet, csak a csodás végeredmény illatozik. Ez az illat valóban méltó női párt érdemelt volna.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter