Jean-Charles Brosseau Ombre Rose – parfümkritika

Parfümök kipróbálása, felkutatása számomra olyan, mint a kincsvadászat: van, hogy “üres a hordó”, azaz az összetevők által szuper jónak gondolt illat nagy melléfogás, és van, hogy hihetetlen zsákmányra bukkanok. Külön öröm, amikor a kincs még ráadásul elképesztően olcsó is. Nos, Jean-Charles Brosseau Ombre Rose L’Original edt illata pontosan ez utóbbi kategória. Emberek! Hogyhogy nem fedeztétek még fel magatoknak ezt a végtelenül puha, púderes, romantikusan rózsás illatot? Méghozzá nevetségesen olcsó áron?! Methogy a 100 ml-s üveg az Iparfüméria.hu oldalon 7190 Ft-ba kerül…ugye mondtam, hogy nagyon olcsó!

ombre rose

De beszéljünk az illatról! Az Ombre Rose L’Original (eau de toilette változat, a rózsaszín üveges) a legjobb púderes illatok közé sorolható. Tudom, hogy nem csak én rajongok a babapúder finomságú illatokért, a rózsásan puhás, meleg parfümökért, szinte a legolvasottabb cikkeim is a púderes parfümökről szóltak. Az Ombre Rose a Teint de Neige – Powder Flowers – Intimissimi púderparfümjeinek tengelyébe gyönyörűen beleilleszkedik, sőt, nem szentségtörés, ha azt mondom, hogy a népszerű és nagyon jó Montale Powder Flowers kistestvére is lehetne. Az illat maga 1981-ben született Francoise Caron parfümőr kezei által, az akkori időknek megfelelően rettentős sok összetevőből elővarázsolva. Nem is gondolnánk, hogy egy ilyen könnyű, éteri, lágy és puha illat hogy állhat ennyi, egyébként cseppet sem visszafogott összetevőből. Természetesen az illat lényege, esszenciája és szíve a rózsa, melyet koncentrikus körökben ölelnek körbe a többi összetevők: a rózsa körüli legszorosabb körben az egyébként is finom, nőies virágos jegyek állnak (írisz, íriszgyökér, gyöngyvirág, heliotrópe), majd ezt követi a fás jegyek, száraz-meleg köre (vetiver, cédrus, szantál), majd az édesebb, ízesebb, teltebb aromákat adó jegyek (méz, tonkabab, ylang-ylang, fahéj, vanília, barack), és végül az egyensúlyt megteremtő fanyarkás, éteri jegyek (aldehidek, muskátli, rózsafa, pézsma, íriszgyökér).

HD-Pink-Rose-Wallpaper-12

Az összhatás pedig egy finom púderfelhő, mely kellően erőteljes és “ízes”, mely minden púderes parfümrajongónak kötelező darab. Tessék kipróbálni!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter