Illatok a lakásban – enteriőrillatosítás II. rész

Illatokkal-szagokkal vagyunk körülvéve, melyeket gyakran nem válogathatunk meg, éppen ezért fontos számomra, hogy legalább az otthonom olyan illatú legyen,  melyet szeretek “szagolni”, mely az otthon illatát testesíti meg számomra. Itt már olvashattatok a lakásillatosításról (I. rész), most jöjjön a folytatás!

Imádok illóolajokat párologtatni! Az illatgyertyák után az illóolajokhoz nyúlok a leggyakrabban. Amit viszont megtanultam hosszú évek alatt, hogy ebben (sem) érdemes spórolni: a jó minőségű illóolaj elengedhetetlen ehhez a művelethez, ha nem akarunk csúnya fejfájást, nyugtalanságot, rossz közérzetet magunknak. Mivel hiszek az illatok erejében, az aromaterápiában, ezért nagyon fontos számomra, hogy olyan illóolajokat párologtassak, melyek az adott cél eléréséhez szükségesek. Így van itthon mindig levendula a meghitt, nyugodt hangulathoz, citrom, citromfű a frissességhez, méz vagy szegfűszeg a karácsonyi hangulathoz, és narancs, mandarin mert azt imádom:) Mivel az illóolajokból pár csepp elég egy kis tálka vízbe, ezért tényleg nem érdemes spórolni a minőségen, “zongorázni lehet a különbséget” a névtelen és a valóban jó minőségű, márkás olajak illatai között. A The Body Shop komplett szetteket is nyújt az otthoni illatosításhoz, isteniek az illóolajaik, a hozzá való mécseseik pedig nagyon helyesek.

Otthoni_illatos__5065c428c4688

Az illóolaj és az illatgyertya kistestvére a diffúzer, mely nádpálcák segítségével folyamatosan engedi párologni az illóolajos illatanyagot, így finoman, diszkréten illatozik a lakás azon pontján, ahol elhelyezed. Diffúzerekből is van számos fajta, én a The Body Shop gránátalma és málna diffúzerét használtam, és szerettem.

A Neroli parfümériában tudjuk beszerezni a Parfum de Nicolai diffúzereket, melyek akár három hónapon keresztül is illatosíthatják lakásunkat. A legizgalmasabb illatok közül lehet választani, és a bambuszrudak számának változtatásával lehet az illat erősségét szabályozni.

Nálunk kevésbé ismert vagy megszokott a parfümlámpa, mely sokkal jobb hatékonysággal használható, mint bármelyik szobaillatosító. A Neroliban beszerezhető Nicolai parfümlámpák nemcsak szemet gyönyörködtetőek, hanem valóban a legexkluzívabb illatokkal színesítik otthonunkat. A parfümlámpákról itt olvashattok bővebben!

Nicolai-Otthoni-Kis

Másik közkedvelt szobaillatosító a füstölő, mely először a Bahiák világából került a szobák polcaira, majd szerencsére a füstölők piaca is kitárult, és ma már igazi, kiváló minőségű füstölőkhöz juthatunk hozzá, mint például a Le Parfum jóvoltából, ahol a csodás Esteban márka füstölőit próbálhatjuk ki. 

amber

Végül nem maradhat ki a megszokott szobaspray, de itt nem a hiperek polcai található illatosítókra gondolok. A The Body Shop szobaillatosító permetei – bármilyen meglepő is – akár ruhaillatosításra, sőt testpermetként is használhatóak, köszönhető annak, hogy természetes illóolajokat tartalmaz, így nyugodtan használható ruhán, bőrön is, nem hagy foltot. Ha pedig gyors segítség kell, akkor fújd át vele a szobát, és istenien felfrissíti a levegőt. Én a gránátalma-málna változatot használom már jó ideje…szerencsére nem fogy ki hamar:)

the body shop gránátalma-málna szobaspray



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter