Hétköznapi különlegességek

Itt a Parfümblogon sokszor bizony ritkaságokat, vagy elérhetetlennek tűnő illatokat elemzünk, kritizálunk és mutatunk be. Viszont nagyon sok esetben úgy adódik, hogy hétköznapi illatokból szeretünk meg valamit, valamint ezek sok esetben emberközelibbek, elérhetőbbek. Hoztam Nektek néhány talán már feledésbe merült, vagy még mindig ismert finomságot, jelen esetben nem a niche parfümök világából.

gabriela sabatini

Kezdésnek itt egy klasszikusnak számító, már-már régi darab, ami nagyon népszerű volt és még mindig kapható webáruházakban. Ez bizony az 1989-es Gabriela Sabatini Gabriela Sabatini illat. Virágos-balzsamos-aldehides illat, hihetetlen intenzitással és rendkívüli tartóssággal. Nekem nem igazán nyerte meg a tetszésemet, de az, hogy ennyi ideje kapható az kétségtelenül azt jelenti, hogy nagy a rajongótábora. A fejjegyben citrusok, aldehides jegyek bukkannak fel, majd a szívjegyben érkeznek a virágok, a rózsa, narancsvirág, gyöngyvirág, jázmin és a mindent elsöprő heliotrope. Krémességét az alapjegy vaníliája, ámbrája, pézsmája, pacsulija és tonkababja adja. A vintage stílus kedvelőinek mindenképp érdemes egy próbát tenniük vele.

mexx magnetic

A hétköznapi parfümök világából következzen most a személyes kedvencem a Mexx Magnetic. Nem csak az üvegét találták el nagyon, hanem a nevét is, tényleg olyan, mint a mágnes, ez az elemi vonzerő illata. Sugárzik belőle az erotika, emellett tele van lüktetéssel, pezsgéssel, energiával. Nekem különösen az aquás-fás-virágos volta miatt tetszett meg nagyon. Az egész egyszerű, de nagyszerű, friss ropogós alma, lótuszvirággal és szantálfával. Energikus, játékos és kacér.

naomi2

A sort az 1999-es Naomi Campbell Naomi Campbell illattal folytatom. Orientális, fás, édes és téli, így most éppen szezonja van. Rengeteg összetevő került ebbe a szép kis futurisztikus aranyszínű üvegbe. Kezdetnek kókusz, narancsvirág, magnólia, csillagánizs, mandarin és őszibarack, majd gyorsan helyet követel magának a gyöngyvirág, heliotrope, rózsa és jázmin is. A készítők a tartósságot illetően is biztosra akartak menni, ezért került az alapjegybe pézsma, ámbra, tonkabab, opoponax, karamella, vanília és benzoin is. Ez a parfüm kissé a gourmand illatok világát idézi, persze jóval hétköznapibb, eygszerűbb változatban. Nőies, lágy, púderes, összebújós illat.

paradise passion

Gyümölcsmániások figyelem! Naomi Campbell Paradise Passion-je azoknak készült, akik szeretik a trópusi hangulatot és a gyümölcsös-virágos illatokat. Ne várjunk tőle csodát és semmiféle fordulatot, de ha kellően intenzív hétköznapi, szaladgálós parfümöt keresünk a hétköznapi kategóriából, akkor bizonyos webáruházakból még beszerezhető. A papaya, mango és mandarin a fejjegyben jelenik meg, majd végig meg is marad. Ezt egészíti ki a szívjegyben található heliotrope, írisz és tubarózsa. Tartósságát a pézsma, szantálfa és vanília garantálja, mely az egzotikus hatást is fokozza. Édes, kissé púderes és kicsit sem szégyenlős.

tom-tailor-new-experience-woman-edt-20ml

Aki már a tavaszt várja és valami vidám, könnyed hétköznapi illatot keres, annak biztosan tetszeni fog Tom Tailor New Experience-e. Fiatalos, citrusos-fás-virágos, amolyan napsütésben, jókedvűen sétálós, mindenre rácsodálkozós. A bergamot-os, narancsos kezdéstől friss, a jázminos, fréziás, heliotrope-os folytatásról pedig az érkező tavasz, a frissen rügyező virágok jutnak az eszünkbe. Szantálfával és pézsmával pedig még egy kis fás hatást is hozzátettek.

Ha egyszerűen valami kellemes kis, finom testpermetet keresünk, amiből sugárzik a természetesség, akkor erre remek választás az Yves Rocher Framboise-ja. Friss és mégis édes, vidám, könnyed, csupa természetesség. Tiszta, organikus málna illat. Semmi mesterkéltség, egyszerű, hétköznapokon kitűnően viselhető. Mivel testpermet, így azoknak, akik nem szeretik a töményebb illatokat, parfümöket, de mégis szeretnének valami illatot magukon, remek átmenet lehet.

paris hilton

Az utolsó illat egész biztosan megosztó, sokan nyilván idegenkednek még csak megszagolni is a Paris Hilton nevével fémjelzett illatokat. Az előítéleteket félretéve nézzük csak a parfümöt, hisz valójában a botrányhős örökösnőnek nem sok köze van a parfümhöz, csak annyi, hogy a nevét adta hozzá. Paris Hilton első parfümje a 2005-ös Paris Hilton Paris Hilton for women szerintem a legjobb lett a nevével kiadott parfümök közül. Ha édes-virágos hétköznapi illatra vágyunk, de szóba sem jöhet a ?lerágott csont? kategóriájába tartozó Pink Sugar, és környezetünket se szeretnénk egy annyira tömény cukorkafelhővel kiborítani, akkor az első Hilton parfümmel nyugodtan próbálkozhatunk. Elég rózsaszín, elég csajos, azért a figyelmet is felhívja magára, de egyáltalán nem megbotránkoztató, amolyan ?hétköznapi cukiság nem csak tizenéveseknek?. Kezdetnek van benne alma, dinnye és barack, majd szép mennyiségű virág sorakozik fel. A szívjegy virágai között van néhány olyan is, amit nem igazán a könnyed, ?semmi extra? típusú parfümökbe szoktak belerakni, így ennek is ad némi különlegességet a mimóza, jázmin, frézia, tubarózsa, a liliom és gyöngyvirág.  Az ylang-ylang, pézsma és szantálfa természetesen a hosszantartó hatásról gondoskodik.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter