Heti parfümújdonságok

A parfümvilág egy percre sem pihen, nincs megállás, rengeteg újabbnál újabb illat kerül hamarosan a magyar és külföldi boltok polcaira.

Férfiparfümök terén egy igazi nagy dobással készült az Yves Saint Laurent, megjelent ugyanis a Splendid Wood. Aranyszínű csomagolásba rejtett luxus, minőségi fás alapanyagokkal. A Közel-Kelet válogatott oud-os, cédrusos, fűszeres, kardamonos nyersanyagait rejti, karakteres fás-földes illatnak ígérkezik. Kíváncsi vagyok, hogy vajon az oud egy újabb oldalát mutatja-e be, vagy valami már jól ismert lett a végeredmény.

splendid-wood

Még mindig a férfiparfümöknél maradva nézzünk egy igazán férfias, hajós, tengerészes életérzést sugalló új illatot, mely a Baldessarini Nautic Spirit. Állandóan kalandot és veszélyt kereső tengerimádóknak ?kötelező? darab. Összetevőiben csupa ínyencség rejtőzik: mangó, tengervíz, curry levél, kardamon, gyömbér, pézsma, pacsuli és szantálfa gondoskodik az ellenállhatatlanságról és a végtelen tenger nyújtotta szabadság érzéséről.

nautic spirit

A Chanel sem tétlenkedik, rögtön 3 újdonsággal örvendeztetnek meg minket.  A Les Exclusifs de Chanel 1932 Parfum-ot Gabriëlle Chanel 1932-ben kiadott ékszerkollekciója ihlette. A parfüm a gyémánt ezer arcát hivatott bemutatni, a csillogást és ragyogást képviseli. Karakteres illat, némi gyümölcs kíséretében, mint pl. a körte és a pomelo, végeredményként egy bársonyos és tiszta illat született. A Les Exclusifs de Chanel Beige Parfum a Chanel egy újabb újdonsága, mely rendkívül nőies, minden alkalomra kitűnő választás, elegáns és visszafogott illat, melyben olyan összetevők tűnnek fel, mint pl. a frangipani, a méz, a frézia és számos fehér virág. A Les Exclusifs de Chanel Jersey Parfum-re vagyok a legkíváncsibb, valószínűleg nagy kedvencem lesz, ugyanis levendula, vanília és tonkabab alkotják a meghatározó jegyeit, kiegészítve zöld és rózsás jegyekkel.

Les-Exclusifs

Gaultier pedig már a nyárra készül, ahogy én is. Nyári kollekciós férfi és női parfümre is számíthatunk 2014 nyarán. Férfiparfümből a Le Male Summer 2014 igazi tengerészes, vitorlázós, azúrkék feeling-gel ajándékoz meg bennünket. A csomagolásról nem hiányozhat a horgony, a hajókötél, polip és egyéb kis tengeri élőlények sem. Levendulás-mentás illat, zöld jegyekkel, kardamonnal, egy kis vaníliával és szantálfával.

le male summer 2014

A Hölgyeknek pedig itt van a Classique Summer Edition 2014. Gyönyörű üvegére máris lecsapnék, sellőkkel, korallokkal, kagylókkal és tengeri csillaggal díszítették a már megszokott nőalakú üveget. Igazi nyári parfümhöz hűen citrusosan indul, mandarin, citrom egy kis narancsvirág és rózsa társaságában. Azért abból kiindulva, hogy került bele jázmin, gyöngyvirág, írisz, ylang-ylang, vanília és ámbra, nem biztos, hogy annyira könnyed lesz, mint amire számítunk.

Kicsit előreszaladok az időben, áprilisban érkezik ugyanis Lolita Lempicka L L?aime-je. Mesés, aranyló üveg és egy légies, tavaszi illat citrusos, kesernyés és friss jegyekkel. Nem a megszokott édes Lolita illat lesz ez, hanem egy fás-virágos változat, frissítő citrusokkal, vadjázminnal, vadrózsával, szantálfával, fás jegyekkel és pézsmával. Én már nagyon várom, jónak ígérkezik.

parfum-elle-laime-lolita-lempicka

Sosem voltam Issey Miyake rajongó, valahogy nekem nem tetszenek a parfümjeik, de az újdonságaik üvege láttán rögtön felkaptam a fejem és kíváncsi lettem. A férfi és a női parfüm üvegén is csupa vidám nyári motívum, tengeri csillag és csikóhal található. A  L`Eau d`Issey Summer 2014 egy frissítő gyümölcskoktél a hölgyeknek, grapefruittal, csillaggyümölccsel, guavaval, licsivel, valamint virágos, fás és aquás jegyekkel. Csupa frissítő összetevő egy kis érzéki vaníliával. A férfiparfüm, a L`Eau d`Issey Pour Homme Summer 2014 szintén gyümölcsösre sikeredett, üdítő kiwi, ananász, grapefruit és az elmaradhatatlan fűszerek, mint pl. a kardamon és szerecsendió tartoznak a fő összetevői közé. A fás jelleget vetiver és ciprus erősíti.

issey summer 2014

Végül egy új Bvlgari, méghozzá egy új Omnia, az Omnia Indian Garnet. Ragyogó, napsütést idéző csodaszép narancssárga csomagolás, orientális-virágos tartalommal. A tavaszi-nyári hatásról a mandarin és narancs gondoskodik, míg az orientális jelleget az ámbra és az osmanthus virág adják. Kíváncsian várom.

omnia indian garnet

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter