Ha november, akkor Nina Ricci

Mi más lehetne novemberben, mint Nina Ricci? Nos, személy szerint én odavagyok a Nina Ricci illatokért. Eddig csak az „almás” illatait szerettem, a többire csak legyintettem, mert nekem valahogy egyet jelent a név a kis gyümölcsbe zárt illatokkal. De erre a hónapra egy nagyon szép és nőies illatukat néztem ki magamnak, méghozzá a Mademoiselle Ricci-t.

MADEMOISELLE RICCI

Ez a masnis üveg és színe, mely nekem olyan, mint az őszi napsütés (halványabb, lágyabb), kecses, nőies és cseppet sem hivalkodó. Télre talán már túl könnyed lenne az illata, de egy szép, csinos novemberi szetthez bátran magunkra fújhatjuk. A málna, rózsaszín bors és vadrózsa a fejillat izgalmas, piros jegyei olyan bizsergetőek, mint amikor a hajnali csípős hideg megérinti az arcunkat. A babér, csipkebogyó és leander – melyek a szívillatban érkeznek – azt az érzést keltik, mintha egy erdő közepén álló faházban a szobában ülve, az őszi lehulló faleveleket néznénk és közben csipkebogyó teát kortyolnánk. Megnyugtató és romantikus. Természet közelisége az alapillatban is tükröződik, hisz a cédrus, fehér fa, ámbra, pézsma és ibolya nagyon szépen ölelnek körbe a fás, enyhén púderes illattal, mintha csak egy hosszú, pihe-puha kötött sálba burkolóznánk. Én a Mademoiselle Ricci illatával búcsúztatom az őszt.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter