Gucci Rush – az ikon!

Ki gondolná, hogy a videókazetta formájú, drogról elnevezett barackbomba ekkora sikert fut be, és több, mint 20 év után is viszik, mint a cukrot.

A Rush Gucci második női illata volt. A Gucci Rush egy nagyon vonzó és felismerhető illat, impulzív és ellenállhatatlan, mint a szerelem első látásra. Az illat neve “Rush” az 1980-as években Amerikában nagyon elterjedt stimuláló drogra emlékeztet. Az intenzív piros üveg egy videokazetta formája, ami nagyon szokatlan és modern design. Az illat úgy áll össze, mint egy buja egzotikus virágos koktél: Kaliforniai gardénia, dél-afrikai frézia, jázmin és török rózsa. A koriander, a vanília és a pacsuli kiemelik az illat keleties jellegét és egyediségét. A fejjegyek a gardénia és a frézia; a szívjegyeket jázmin, török rózsa és koriander alkotja, a leszáradás pedig a vaníliát, a pacsulit és a vetivert egyesíti. Az illat hosszan tartó nyomot hagy, amely követi a nőt és minden oldalról körülveszi. A parfümöt Michel Almairac alkotta meg 1999-ben.

A Rush egy pacsuli chypre, középpontjában a frézia áll. Parfümösszetevőként rózsás anyagnak tűnhet, de tényleg sokféle árnyalata van, amelyek képesek torzítani és torzítani. Itt a pezsgő aldehidekkel, a laktózos barackkal és a nagyon földes pacsulival társulva a csomópont  függőséget okozó illatot eredményez. Tény, hogy a megjelenéséig nem volt semmi, ami akár csak távolról is hasonlított volna ehhez a Gucci-kreációhoz.

“A Gucci Rushnak van egy igazán egyedi tulajdonsága: az elektromosság” – mondja Marika Vecchiattini, a The Handbook of Great Italian Parfumery (A nagy olasz parfümkészítés kézikönyve) szerzője. “Egy hűvös, elektromos áram fut végig az illaton, amely úgy szikrázik, mint egy neonfényektől megcsapott diszkóban a csillogó gömb.” A virágillatokon megjelenő fémes, száraz és tejszerű hatások olyan illatot hoznak létre, amit ez az író úgy ír le, hogy “(…) talán nem teljesen emberi, egyfajta ultra kifinomult, legújabb generációs kiborgot épít, ragyogó fehér szilikonbőrrel”.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter