Elizabeth Arden Splendor – parfümkritika

“Olykor van egy pillanat, amikor minden összejön…egy pillanatnyi ragyogás.”

splendor

Elizabeth Arden, azaz Florence Nighingale Graham canadai üzletasszony több mint 100 éve alapította ma már szépségóriássá növő vállalatát, mely nők millióinak nyújtotta a kor legjobb szépségápolási termékeit. Ma már több mint 40 Elizabeth Arden parfümöt ismerhetünk, közöttük az ikonikus Red Door és 5th Avenue illatokat, valamint a napjainkban nagyon népszerű Green Tea sorozatot, melynél – bátran állíthatom – kevés jobb frissítő teás illatot találhatunk. Kevesen ismerik, de van egy igazi kis kincs az Arden illatok között, mely meseszép virágillatával a legromantikusabb pillanatokat aranyozhatja be.

Splendor üveg
Splendor üveg

A Splendor (Ragyogás) 1998-ban jelent meg, a régi iskolák által előszeretettel használt gazdag összetétellel és élénk virágos illattal, melyek között a legtöbb virágos jegyet megtalálhatjuk. Hiszen  a Splendor nem más, mint lágy, szűzies és az érzéki, élénk virágok nászának bemutatása puha, fás alapokon. A ragyogást, mely valóban érezhető a kompozícióban, annak  köszönheti, hogy több annál, mint virágos jegyek egymás mellé illesztése, egymásba fojtása: a fejjegyben megbúvó élénk, zamatos és friss gyümölcsös jegyek, mint az ananász, bergamott és zöldalma biztosítanak minket arról, hogy nem válik fullasztóvá a virágözön. A fehér virágok (gyöngyvirág, jázmin, gardénia) klasszikus eleganciát idéző akkordjai kifejezetten élénken vannak jelen, a szinte paradicsomi virágok mellett, mint a jácint, akác, liliom, frézia, orchidea, magnólia és rózsa. Inkább érdekesség, mint érezhető jegy a pipacs, mely a szívjegyben inkább csak mint egyfajta testesség jelenik meg. Az alapjegy rendkívül gazdag friss, meleg fás jegyekben, a szantál, rózsafa és cédrus hármasa mellett elmaradhatatlan a virágözön mellett a pézsma és az ámbra, mely tökéletesen körbefogja a virágos akkordokat.

Érdemes kipróbálni a Splendor parfümöt azoknak, akik szeretnek elmerülni a virágok illatában, akik a mai parfümök között tanácstalanul keresgélve nem találnak maguknak olyan illatot, mely egyszerre elegáns, klasszikus és hétköznap is bátran viselhető. Nem utolsó sorban remek ár/érték arányban lehet hozzájutni már egy üveg Elizabeth Arden Splendor parfümhöz az Iparfüméria.hu internetes parfümériában!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter