Eau d’Italie – Itália esszenciája

Szerelmes vagyok Itáliába: mediterrán ízeibe, pezsgő ritmusába, friss gyümölcsös és tengertől sós illatába. Akárhányszor csak Olaszországban jártam, úgy éreztem, hogy hazaérkeztem, az olasz életstílust mintha nekem találták volna ki. Bár Franciaország a parfümök bölcsője, mégis kevesen tudják, hogy szép számmal akadnak igen csak régi időkig visszanyúló múlttal rendelkező olasz parfümházak, mint például az Acqua di Parma, és viszonylag új születésű kis niche parfümházak is, melyek Itália zamatát próbálják illatba önteni. Az egyik legizgalmasabb történetű olasz niche parfümház kétség kívül az Eau d’Italie, mely a csodálatos Amalfi Coast egyik gyöngyszemeként ismert Positano városka 5 csillagos hotelének, a Le Sirenuse-nak a történetével fonódik össze. Az itáliai hangulatot megelevenítő családias szálloda 1951-ben nyitotta meg kapuját, majd 50 évvel később Martina Sersale, a hoteltulajdonosok leszármazottja Sebastian Alvares Murena segítségével megalkották az első Eau d’Italie parfümöt, melyet Positano, a mediterrán tengerpart és a “szirének hotele” ihletett. Az Eau d’Italie parfümök megtestesítik mindazt, ami olasz: szenvedély, művészi érzék, szépség és divat. A legnevesebb parfümőrök közreműködésével (Bertrand Duchaufour, Alberto Morillas, Jacques Cavallier) a legjobb minőségű alapanyagokkal álmodják meg az Eau d’Italie parfümjeit és testápoló termékeit.

Eau d’Italie

Positano szikláin termő citrusok és a lágy tengeri szellő illata, mediterrán illat a javából. A könnyed ciprusos illat enyhén zöldes és friss citrusos jegyei mellett a földes-fanyarkás és virágos akkordok kapnak helyet. A frissítő bergamott és a tisztán friss lóhere mellett az agyag földes, igazán mediterrán illata pikáns és izgalmas mélységet ad az illatnak. A tubarózsa leheletnyi krémességet, míg a magnólia trópusi hangulatot ad hozzá. Roppant komfortos uniszex illat Bertrand Duchaufour tolmácsolásában.

Jardin du Poete

Erőteljesen aromás és citrusos illat: a bazsalikom erőteljes jegyét a friss citrusok akkordja támogatja, a vasvirág, bors és az angyalgyökér a friss, fűszeres jegyei a száraz fás akkordokkal a háttérben engedik a citrusok térnyerését. Kifejezetten frissítő nyári uniszex illat.

Au Lac

Alberto Morillas csodálatos alkotása az Au Lac, amely az olasz virágoskertben található tavacska illategyüttesét eleveníti meg. Lágy, púderes, és hívogatóan bársonyos illata nőies, kifinomult és roppant elegáns hatást kelt. A púderes virágos jegyek (rózsa, osmanthus és jázmin) mellett a vízililiom aquás jegye kapott főszerepet, melyet a fügefa levelének zöldes-fanyarkásabb akkordja könnyed, szinte éteri felhanggal látja el. Szinte érezni az illat pihe-puha lelkét, melyet a meleg ámbra és a tiszta illatú papirusz alapoz meg. Gyönyörű illat.

Sienne l’Hiver

Sienna téli illatát eleveníti fel a Sienne l’Hiver földes, fás jegyeivel. A páfrány fanyarkásan friss jegye mellett a széna naturális, természetközeli illata valóban a nyugvó természetet idézi. Enyhén füstös akkordként jelenik meg az olibanum és a szarvasgomba jegye, míg az ibolyalevél zöldes jellege a kompozíció friss vonalát erősíti. Bertrand Duchaufour egyedi alkotása.

Paestum Rose

Csodálatos rózsaillat részegítően füstös és krémes köntösben. Mély, érzéki és telt illat, melyben a rózsa és a füstölő nászát a legegzotikusabb fűszerek kísérik, mint a bors, rózsabors és koriander. A rózsa púderesen ártatlan illata egycsapásra az erotika partjára téved, melyhez az osmanthus nőies jegye, valamint a száraz fás jegyeket bebalzsamozó mirha és opoponax vájta ki az utat. Hmmm, helló szerelem Bertrand Duchaufour-tól.

Magnolia Romana

A magnólia újraértelmezése Eau d’Italie módra, mely egy nyári zápor utáni mediterrán virágoskert tiszta és végtelenül bájos illatát tárja elénk. A magnólia illata remekül érvényesül a vizes-zöld illatjegyek között, kevésbé “trópusi hatású”, mint a legtöbb ilyen illatban, köszönhetően a ciprusnak , bazsalikomnak, és az olasz életérzést megtestesítő petit grain és narancsvirág friss és nőies akkordjának. A vizes jegyek mellett a lótusz erősíti az aquás hatást, míg az alapjegyben lévő energikus és tiszta cédrus mellett a széna natúr illata egyfajta száraz és bőrre simulóan intim hangulatot ad hozzá. Gyönyörű tavaszi-nyári parfüm.

Bois d’Ombrie

Az Árnyék erdeje maga a megtestesült erdő: füstös, száraz fás jegyek élénk és friss mohás-zöldes jeggyel, mindez a krémesség jegyében. Gyönyörű bőrös-dohányos-fás illat, egy kis konyakkal és whiskey-vel meghintve, egy csipetnyi répás és íriszgyökeres akkorddal földes, nyers jelleggel ellátva, copahu balzsammal balzsamozva és füstösen telt jegyekkel fűszerezve. Bertrand Duchaofour alkotása.

Baume du Doge

A Dózse Balzsama Velence fénykorát idézi, a gazdag velencei elit fényűző életét, a dózse személyének mindenhatóságát. Merthogy a Baume du Doge egy erőtől duzzadó orientális-fűszeres illat, melyben a legpikánsabb fűszerek kaptak helyet. A fahéjjal, borssal és kardamommal fűszerezett füstös mirha, sáfrány és olibanum mellett a benzoá is erősíti az illat orientális, keleties jellegét. A vetiver tiszta és száraz jellegét egy cseppnyi vanília ellensúlyozza, valamint a fűszerbomba csillapítására a citrusok jelenléte ad biztosítékot. Érzéki és éteri illat, melyből árad a magabiztosság.

Un Bateau pour Capri

Mindig is nagy álmom volt Capri szigetére eljutni. Ha a valóságban nem is, az Eau d’Italie segítségével elhajózhatunk az egyik leghíresebb itáliai kis szigetre. Az Un Bateu pour Capri Jacques Cavallier tolmácsolásában bemutatja, milyen is egy tökéletes nyári parfüm: kellően frissítő (cédrus), kellően zamatos és játékos (őszibarack és frézia), kellően nőies (rózsa és bazsarózsa), kellően krémes (jázmin és heliotróp), és kellően kifinomult (fás jegyek és pézsma). Izgalmas és kellően nőies nyári illat.

Az Eau d’Italie parfümjei megmutatják azt, hogy Itália ízei, illatai milyen sokoldalúak, mennyire kifinomultak és játékosak is egyben, egytől egyig könnyen viselhető, szerethető illatok, melyek az élet napos oldalát mutatják be.

Az Eau d’Italie parfümök sajnos Magyarországon nem kaphatóak, megrendelhetitek őket az Eau d’Italie honlapjáról vagy a Luckyscent.com oldalról.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter