Dzsungelláz Kenzo módra

Számomra sokáig az egyik legsokoldalúbb és legegzotikusabb parfümház a Kenzo volt. A korai időkben sok Kenzo parfümöt viseltem, és igen, a mai napig is két Kenzo parfüm is a szívem csücske, egyik pedig a nagy Ő (csak sajnos nem lehet már kapni…) Tipikusan felismerhetőek viselőjükön (lásd “pipacsos” Flower by Kenzo , melyhez anno nagy szerelem fűzött, manapság pedig a rosszullét környékez, ha rá gondolok), nem egy visszafogott illatok általában. Személy szerint az összes számomra kedves Kenzo illat szerelem volt első szaglásra: annyira egyedinek, egzotikusnak tartom őket, hogy elég egy próbafújás, és máris kell belőle egy üveg.

Ha “Életem Illatát” meg kellene határozni, az biztos hogy az 1997-ben kiadott Kenzo Jungle le Tigre lenne. Emlékszem még az első “találkozásunkra” is: egy nagyobb drogéria polcán volt kitéve, mint újdonság, kipróbáltam. Először mellbevágott az erőteljes, már-már indiai fűszerkavalkád, de már rögtön éreztem benne azt a finom édes-virágos jelleget, ami a bőrömön később kibontakozott. Szerintem telitalálat ez az illat. Tényleg az ami: fülledt, erotikus dzsungelláz. Ultratartós, ami manapság már ritkaság—sajnos. Azóta pár üveggel már elhasználtam, de sajnos kivonták a forgalomból (jellemzően), és nem lehet már kapni. Egy 5 ml-s kis üveget tudtam beszerezni, amit szigorúan csak szagolgattam, amíg spontán ki nem fojt, én pedig kicsit belehaltam 🙁

Kiadás: 1997

Illatcsalád: orientális-fűszeres

Fejjegy: narancs, mandarin, kumquat

Szívjegy: ylang-ylang, ozmatus

Alapjegy: ámbra, vanília, fahéj

Próbáltam betölteni azt az űrt, amit a le Tigre hagyott más parfümmel. Kézenfekvő volt, hogy a Jungle széria másik darabjával kezdem, de sajnos a Jungle L’Elephant nem elég jó nekem. Ugyanúgy orientális-fűszeres illat, ugyanúgy dől belőle a fűszerek kakofóniája, de valahogy mégsem olyan kifinomultan, mint a le Tigre-ből. Brutálisan harsány, letaglózó illat, ami nem lenne baj, de előfordult, hogy már zavart. Ellenben állatira népszerű, kábé annyira megosztó, mint az Angel. Nagy-nagy piros pont jár az extra tartósságért: szinte lerobbanthatatlan, egy csepp egy hétig elkísér! Sajnos ezt is reformulálták pár éve, az ős-elephant ennél sokkal jobb volt…

Kiadás: 1996

Illatcsalád: orientális-fűszeres

Fejjegy: szegfűszeg, mandarin

Szívjegy: édesgyökér, ylang-ylang, mango, napraforgó

Alapjegy: vanília, pacsuli, ámbra

A sorozat harmadik darabja a férfiaknak szánt Kenzo Jungle Homme. Csodás meleg, fűszeres illat, benne erőteljes fás akkordok, akárcsak a nap által perzselt szavanna illata. Színtiszta férfiasság maga az illat, erőteljes, rendkívül gazdag. Tökéletesen illik rá az a szó: dzsungel, hiszen egyszerre nyers, sokszínű és vad. Csakis karakteres férfiaknak ajánlott! Nagyon jó áron beszerezhető, és mivel elég belőle két fújás, hogy kitartson egész nap, kifejezetten jó ár/érték arányú parfüm.

 

 

 

 

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter