Dolce & Gabbana Devotion – parfümkritika

Végre sikerült tesztelnem az új Dolce & Gabbana Devotion parfümöt, és mondhatom, sikerült a tervezőpárosnak egy olyan illatot összerakni, amely télen-nyáron feldobja a hangulatot!

Már megszokhattuk, hogy teljesen új parfüm megjelenést, teljesen új koncepciót, design-t nem sűrűn látunk a maistream parfümgyártástól. Az okok nevetségesen egyszerűek: a gyártók csak úgy tudják csillapítani olthatatlan éhségünket az újdonságok iránt, hogy szinte havonta rukkolnak elő újabb és újabb változataival azoknak a parfümöknek, amelyek bevezetésébe dollár milliókat öltek. Gondoljunk itt a két legegyszerűbb példába: a Guerlain a Mon Guerlain illatához megvette Angelina Jolie-t, hosszas véleményeztetés után egy régi illatukat leporolták, és megjelent az illat pár éve, amelyhez leforgattak Angelina-val egy kampányt. Az illatnak azóta minimum 10 változata van, és még mindig abból a kampányból élnek, amelyre anno beruháztak. Ugyanez a helyzet a Lancome La Vie Est Belle-lel és Julia Roberts-cel, csak itt néha van egy-egy új fotózás, meg kisfilm. Meg legalább 20 változat, évente kettő darab!

Nem mellesleg Sharon Stone volt az arca a Devotion táskáknak

És hogy jön ez ide a Devotion kapcsán? Mert a séma ugyanaz! A Devotion ötlete sem új: egy egész táskakollekció, valamint beauty szegmens fut ezen a néven a Dolce & Gabbana butikokban. És most pedig a korona ékköveként parfümként is megjelent. A Devontion egy fiatalos, igazi “dolcsés”, túlzóan díszített illat, melyhez Katy Perryt nyerték meg. Katy életvidám stílusa passzol az illathoz, mutatom:

Nézzük, a Dolce & Gabbana hivatalos leírását az illatról:

“A Devotion Eau de Parfum egy elragadó illat, amely az élet legnemesebb értékeit ünnepli, egy példátlan esszenciát, amelyet a Szent Szív pecsétel meg. A Dolce&Gabbana Devotion Eau de Parfum illat egy érzéki utazás, csábító és megnyugtató, amely képes felidézni a Dolce&Gabbana által nagyra tartott pozitív értékeket, amelyeket a Szent Szív pecsétje szimbolizál. A kiváló kontrasztok, ragyogó csúcsjegyek, érzéki alapjegyek illatos alkotása.

A Devotion Eau de Parfum palackját a Szent Szív díszíti markáns frízével. A szeretet univerzális szimbóluma minden formájában és árnyalatában.

Dolce&Gabbana Devotion Eau de Parfum: átölelő és érzéki illat.

Az illatot Olivier Cresp kizárólag a Dolce&Gabbana számára alkotta meg. Az illat a kandírozott citrusok csábító, gourmand jegyeivel nyit. A narancsvirág ragyogó frissessége a szívben van jelen. A vanília meleg, érzéki érintése édes és kifinomult helyre szállítja az érzékeket.”

Tegnap sikerült a bőrömön is tesztelni az új illatot. Igaz, csak egyszer, így nagy következtetéseket és hosszabb kritikát nem szeretnék írni, hiszen tudjátok, hogy ehhez szeretem több napig viselni az illatot. De első benyomásaimat megosztanám veletek!

Az illat egy valódi citromos sütemény illatát idézi a kifújás pillanatában. Majd kicsattan belőle a kandírozott citrom illata, bársonyos vaníliaágyon pihenve. Édes, de a citrom savanykás aromája csodásan felcsillan az illatból. Az illat könnyű, tiszta, enyhén fűszeres karaktere szépen kibontakozik, de nem fordul túl édes, gejl irányba, sokkal inkább egy vidám, bohó, könnyed karakterré válik, melyet a rum és a panacotta tesz izgalmassá és pikánssá. Végig csodásan érződik a bőrömön, állandóan a csuklóman szagolgattam. Ami kifejezetten megfogott az illatban, az a fajta “ready to wear” hangulata, ami számomra azt jelenti, hogy bárhol, bármikor, bármilyen időben szívesen viselném, mert tuti feldobja a napomat. Tetszik, kifejezetten!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter