Clive Christian – uralkodói luxus brit módra

Nemrég olvashattatok a Clive Christian Private Collecion tagjairól, most pedig megismerhetitek a cég további illatait, melyek a parfümgyártás csúcsát jelentik és a világ legdrágább parfümjeit vonultatják fel. A cég a brit királyi család számára is készített és készít illatokat, de készült már egyedi díszcsomagolású üveg és illat Elton John számára is. Ugyan ezeket az illatokat mi hétköznapi halandók nem vásárolhatjuk meg, de az összes többi parfüm Magyarországon is elérhető a Madison Parfümériában.

cliveeeeeeee

Az 1872 néven férfi és női illat is megjelent, mindkettő fiatalos és nagyon könnyed. Ezek az illatok a sportos elegancia jegyében születtek, hisz, mint tudjuk a briteknél a tradicionális sportok, az elegancia és arisztokrácia fogalma szorosan egybeforrt.

A női 1872 magán viseli a brit tradíciókat mégis könnyed és sportos. Friss gyümölcsök, citrom, narancs, ananász, bergamott, áfonya és egy kis rozmaring robban be a kifújáskor. Ugye már el is képzeltünk egy krikett,- golfversenyt vagy igazi brit díjugratást? A klasszikus nőiességért  gyöngyvirág, jázmin, orchidea, frézia, rózsa, osmanthus és ibolya felel. És ha már sportos illat, akkor a fás jelleg sem maradhat el, így került bele cédrus, tölgymoha, pézsma, pacsuli, guaiac fa és egy kis szantál.

A férfi 1872 tökéletesen egészíti ki a női illatot, pont ugyanazt képviseli, fiatalos, sportos és előkelő. Az összetevők gazdagsága itt sem maradhatott el, csupa friss citrus, mandarin, bergamott, lime, grapefruit, petitgrain, kevés őszibarack és ananász bújik meg benne. Nagyon tetszik, ahogy ezt aromás, fűszeres illattá tették egy kis levendulával, rozmaringgal, szerecsendióval, borssal és galbanummal. Enyhe virágos illatában a ciklámen, jázmin és frézia játssza a főszerepet. De a lényeg itt is a fás összetevőkön, a cédruson, pacsulin, ámbrán, labdanumon és pézsmán van.

1-paris-gallery-clive-christian-cc-no1mpps

Az X széria exkluzivitást, extrémitást, egzotikusságot képvisel. Női és férfi illata is alkalmi, esti illat. A női X a feltűnést kereső, határozott nőknél bontakozik ki leginkább, akik úgy söpörnek el mindent, mint a hurrikán. Tudni kell viselni és bizony kell hozzá egy érettség is. Olyan ez, mint amikor egy nő megáll a saját lábán, komoly karriert fut be és tökéletesen tudja képviselni ezt a határozott, magabiztos énjét. Az illat trópusi hatással indul, hisz ha ananászt, mandarint, őszibarackot, rebarbarát és bergamottot hoznak össze egy illatba, akkor annak lesz egy erőteljesen édeskés, egzotikus jellege. A jázmin, rózsa, gyöngyvirág és íriszgyökér együttese sem a könnyen elillanó, szendén megbújó érzést kelti az emberben. A többi illathoz képest itt több a vanília, pacsuli és pézsma is, de azért itt is van egy kis fás jelleg cédrussal, vetiverrel és labdanummal.

A férfi X igazi extrém, ragadozó illat. Nekem az új L mellett ez a kedvencem. Ha egy igazán exkluzív szórakozóhelyre vagy luxushotel bárjára és az ott minden tekintetet magára vonzó, mind kinézetben, mind egyéniségben legmeghatározóbb úriemberre gondolnék, akkor bizony ezt az illatot társítanám hozzá. Lázadás, exhibicionizmus kizárólag a legmagasabb luxussal karöltve….vadító és szexi. A parfüm mögött rejlő Orr, a híres Geza Schoen, akit a niche parfümrajongóknak nem kell bemutatnom. Itt bizony a kevesebb több, az ananász, rebarbara, bergamott hármasa a fejjegyben gyorsan átadja helyét a púderes írisznek, a pikáns paprikának és az érzéki jázminnak. Ha lehet az izgalmakat még fokozni, akkor ezt a cédrus, styrax, vetiver, labdanum, tölgymofa, fahéj, ámbra és vanília meg is teszi. És, hogy édeskés az illat? Nos ettől még nem lesz nőies, sőt….bátran Urak, ezt ki kell próbálni!

A végére hagytam a brit luxus csúcspontját jelentő No. 1-t. Válogatott, drága összetevők, bergamott, őszi,- és sárgabarack, ananász, szilva, citrom, paprika, kardamom csodálatos, drága virágokkal. Természetesen orchidea, írisz, jázmin, rózsa és ylang-ylang koronázzák meg ezt az elegáns, ám egyáltalán nem “törékeny” illatot. A tonkabab, benzoegyanta és vanília izgalmas édessége egyáltalán nem viszi el egy szokásos édes illat irányába, a szantálnak, pézsmának, cédrusnak és ámbrának a fás jelleg adta egyensúlyát képviseli. A limitált széria 2006-ban elnyerte a legkülönlegesebb csomagolásnak járó brit FIFI díjat, hisz az üveg kritályból készült, melyet 18 karátos arannyal és 5 karátos gyémánttal díszítettek.

A No. 1 férfiváltozata is ugyanezt a luxust hivatott képviselni. Tudni kell viselni, nem való mindenkinek, kell hozzá egy kor, egy habitus, egy bizonyos megjelenés. Kimért, finom elegancia, itt nincs játékosság, komoly és tekintélyt parancsoló, amolyan uralkodói illat. Érdekesen ötvözték a fejjegyben a friss citromot, bergamottot, narancsot, a pikáns paprikával, továbbá ürömmel és a fűszerekkel, a szerecsendióval, kardamommal. Szokatlan mindez együtt a fejjegyben. Ezt a hirtelen robbanó kezdetet virágos jegyekkel szelídítették meg, rózsa, jázmin, írisz, gyöngyvirág, ylang-ylang és egy kevés heliotrope együttesen képviselik a klasszikust egy kis modernnel. A tonkabab és vanília vetiveres, szantálos, cédrusos, pázsmás-ámbrás kíséretet kapott.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter