Byredo Young Rose és Mumbay Noise – parfümújdonságok

Mostanában csak úgy záporoznak az újdonságok a Byredo niche parfümháztól, ami nem baj, csak éppen évek óta nem láttam tőlük egy tisztességes illatot, ami megmozgatott volna, és attól tartok, a mennyiség a minőség rovására megy (mint általában).

E hónapban két új illat debütál (meg nem mellesleg a Byredo sminkvonala is), a Young Rose és a Mumbay Noise. Elsőre felkapjuk a fejünket a rózsa hallatán, hiszen a háznak van már egy (-két) bestseller rózsa illata (Rose of No Men’s Land és Rose Noir), minek egy másik. A Young Rose neve hallatán arra asszociálnánk, hogy ez egy könnyedebb, játékosabb rózsaillat lesz. Nos, a Fragrantica szerint kísértetisesen hasonlít Kurkdjian A La Rose illatára. Tehát akkor egy természetes, egyszerű rózsaillat, valóban könnyed illatok kedvelőinek.

A Mumbay Noise már ránézésre is szakít mindennel, amit a Byredo-tól megszoktunk: eklektikus, színes-zajos.

“Mumbai Noise – tisztelgés Mumbai érzéki sokfélesége és sokrétű modernitása előtt, Ben Gorham múltjáról szóló emlékeiben lehorgonyozva. Kontrasztokkal teli illat: gazdag, meleg fák és borostyán keveredik a fényességgel; szilvás davana áll a bőr mellett; keserű kávé keveredik édes tonkababbal. Chembur utcáinak hipnotikus bőségét – a füstölő füstölők füstös ködét az utcai kávéskocsikkal és kakofonikus hangzásvilággal vegyítve – egy kortárs szemüvegen keresztül vizsgáljuk.”

Mindenesetre nem túl jó kritikákat kapott eddig, és attól tartok, nem ez lesz az újabb bestseller, mindenesetre emelem kalapom az előtt, hogy Ben Gorham, a márka alapítója mer a szokatlan felé nyúlni.

Számomra továbbra is a Byredo Mojave Ghost az egyik nagy kedvenc, pláne így ősz-tél tájékán. A Mojave Ghost egy fás illat, amelyet a Mojave-sivatag lélekkel teli szépsége ihletett. Ebben a xerikus vadonban ritka az a növény, amely virágozni tud. Könnyed és kecses karakterű, pézsmás Ambrette csúcsjegyei friss jamaikai Nesberryvel párosulnak. A púderes ibolya aztán kibontakozik, hogy felfedje a szantálfát. Végül a meleg pézsma teszi teljessé a ropogós borostyán és a cédrusfa alapillatát, a Mojave Ghost nyers szellemét hagyva a bőrön.

Fejjegy: ambrette
Szívjegy: magnólia, szantálfa, ibolya
Alapjegy: cédrusfa, pézsma, borostyán.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter