By Terry és Terry de Gunzburg sajtótájékoztató ? Madison Parfüméria

A napokban Magyarország egyik fantasztikusan luxus parfümériájának sajtótájékoztatóján jártam, ahol 2 új parfümmel, sminkkollekcióval és bőrápolási termékekkel ismerkedtünk meg. A csodálatos, kifinomult ízléssel berendezett Madison Parfümériában elsőként Terry de Gunzburg 2 új parfümjét mutatták be, mely Magyarországon kizárólag náluk kapható.

A cég eredetileg dekorkozmetikai termékekkel foglalkozott, melyek by Terry néven szerepelnek jelenleg is az exkluzív sminkek palettáján, parfümöket pedig 2012 óta gyártanak. A cég megalapítója Terry de Gunzburg korábban az YSL kreatív igazgatója volt és már-már megszállottan rózsa-mániás. A parfümök megalkotásához híres parfümőröket hívott segítségül, a 2 legújabb illat esetében Michel Almairac-ot kérte fel, aki a rózsás illatok mestere. Több Chloé illat is az ő nevéhez fűződik, így akik valami hasonlót, de magasabb minőségűt keresnek, nekik ? biztosan állíthatom ? hogy nagy kedvencük lesz valamelyik illat.

 353a1c1aba279eefa84ea55d5de6082f

Nem is borzolom tovább a kedélyeket, térjünk a lényegre. Az új termékek mind a víz és nyár köré épültek. Napsütés, tenger, könnyedség és játékosság inspirálta illatok ezek, melyek azonnal mosolyt csalnak az ember arcára. A 2 parfüm, színeiben is a nyarat idézi, az üde halvány olajzöld és halvány türkizkék láttán máris a csodálatos mediterrán partokon érezzük magunkat, ahol a napsütésben ragyognak a növények és csillogóan törik meg a fény a tenger hullámain. A Bleu paradis és a Fruit Défendu olyanok, mint egy soha véget nem érő utazás, mintha a nyár örökké tartana?..ugye sokan szeretnénk, hogy így legyen? Az abszolút nyár megjelenítése a cég reklámfotóin is tökéletesen tükröződik vissza, a háttérben megjelenő dombornyomott, virágos motívumok a könnyed elegancia érzetével ajándékoznak meg, olyan mintha egy tengerparti kirakatban néznénk valamelyik világhírű divatház haute couture kollekciójának nyári anyagait, ruháit. A légies, vizes jegyeken túl a rózsa az igazi közös pont a 2 parfüm esetében, mégis mindkettő máshogyan rózsás. Van tehát 2 szinte valószínűtlenül könnyed rózsa illatunk, egy zöld rózsa és egy kék rózsa.

1090904 A Fruit Défendu ? a zöld rózsa ananásszal, mangóval és bergamott-tal indít a fejjegyben, ezáltal lesz egyszerre friss és édeskés üdítő nyári koktél. A szívjegyben aztán megjelenik a sokat emlegetett rózsa egy kis rózsaszín bors és rózsafa kíséretében, majd az alapjegy elemeként a fehér pézsma. Lágy nőiesség és örök optimizmus jellemzi, egy tengerparti nyaralás minden gondtalanságával, örömével. Laza elegancia, mely mind viselője mind környezete arcára azonnal mosolyt csal. Mint egy nyüzsgő, élettel teli kis ékszerként ragyogó tengerparti városka, sok-sok virággal és frissességgel.

A Bleu Paradis ? a kék rózsa ? még vizesebb, még frissebb, itt már nem is a tengerparton vagyunk, hanem egy vitorláson vagy yachton. Mint a friss tengeri szél, melyben elvegyül a tenger üde illata, a partról hozott mediterrán növények illatával, könnyedségével. Az izgalmas, kissé egzotikus licsis kezdés, nem azt a tömény, kissé szirupos licsi illatot hozza, amire rögtön mindenki asszociálna. Mindössze egy leheletnyit pikánssá teszi a Bleu Paradis-t, de már át is veszi a főszerepet benne a rózsa, mely határtalan könnyedségben bontakozik ki. Cédrus, ámbra és egy kis pézsma pedig az alapjegyet gazdagítják, épp csak annyira, hogy enyhe fás jelleget kölcsönözzenek az illatnak. Csodálatos elegancia?.egy végtelen utazás?. hófehér ruhában egy hófehér vitorlásról vagy yachtról nézve a tenger halvány azúrkékjét és a végtelenbe merengve, tényleg az az érzésünk támad, hogy ez az idei nyár örökké fog tartani.

 1090906

Mivel ezek az illatok nyárra készültek és a legperzselőbb hőségben is kitűnő üdítők, így ne arra készüljünk, hogy egy erős, egész nap intenzíven érezhető illatot kapunk, mert ezeknek a parfümöknek pont a légies könnyedség a lényege.

A parfümök bemutatása után a by Terry 2014-es nyári sminkkollekcióját csodálhattunk meg és próbálhattuk ki. A koncepció itt is a vízre épül és rendkívül stílusosan a French Riviera nevet kapta. Legújabb tagjai olyanok, mint egy frissítő hullám. Bele tartozik egy pirosító, egy bronzosító, 2 szájfény és az Aqua-Print szemceruzák, melyek 6 üde nyári színben kaphatóak. Az új kollekció dekor kozmetikai termékei könnyedek, szinte vízfestékszerűen áttetszőek, vizes állagúak, üdítő frissességet biztosítanak, így nyáron és tengerparton is ideális viselet. A szemceruza vízálló, vastagabb az átlagosnál, így használhatjuk, ha vastag kontúrt szeretnénk húzni vele, de az egész szemhéjat is festhetjük vele. De ha a ceruza vastagságán szeretnénk változtatni, akkor a hozzá kapható kis hegyezővel ezt is megtehetjük. Az új szájfények hidratálnak, tartósak, nem ragacsosak, összerázva csillámosabb, ragyogóbb színűek, míg összerázás nélkül vizesebb hatásúak. A bronzosító és a pirosító egyedi textúrájú, folyékonyak, vizes állagúak és rendkívül könnyűek.

 1090905

Végül az új arcápoló krém következett, mely a Baume d?Eau nevet kapta és könnyű, vizes állagával ideális a vízhiányos bőrre. Nappal és éjszaka egyaránt viselhető, a nyári melegben sem fullasztó, nehéz, nem hagy zsíros nyomot a bőrön és fantasztikus luxus kényeztetéssel ajándékozza meg viselőjét.

 1090919

Ha kedvet kaptatok valamelyik termékhez, az Andrássy úti Madison Parfümériában megvásárolhatjátok.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter