Blogger vs influencer II. rész

#influencervagyok #nagykövetvagyok 

No, ott hagytam abba, hogy ma már a régi, jó öreg, klasszikus blognak leáldozóban van. Vagy magazinos formát öltesz, vagy vloggernek állsz, vagy meredeken veszítesz az “olvasottságodból”. Mert ma már könnyebb egy 5 perces videót megnézni, mint elolvasni egy hosszabb, tartalmasabb posztbejegyzést, könnyebb az Insta fotóit pörgetni, mint a posztok között keresgélni, lapozni. Olvasóként könnyebb, gyorsabb, kézenfekvőbb. Szerkesztőként viszont irdatlan meló egyszerre kezelni a blogot, a hozzá tartozó Insta és facebook oldalakat (és hahó! Ott a twitter és a Snapchat, amit szándékosan ignorálok), úgy pláne, ha az ember lánya nem a blogolásból, posztolásból él. Mert az ugye sejtitek, hogy kizárólag csak ebből nagyon kevesen élnek meg, muszáj több lábon állni. Nekem pedig van egy remek szakmám, állásom, és ami a lényeg: családom.

Az első pont, amikor éreztem, hogy ennyi a blogolásnak: amikor rájöttem, hogy nem tudok és nem is akarok videózni. A fotózásba belejöttem, ma már szerintem egészen jó fotókat tudok készíteni, de a videózás baromira távol áll tőlem, már csak a munkám miatt sem szeretnék kétnaponta vloggal, élőzéssel, bejelentkezéssel terhelni benneteket.

Ki termeli, teremti ma az influencereket? Mit jelent ez a szó? Influencer/influenszer az személy, akit követnek az emberek, kíváncsiak a véleményére. Beauty körökben nyilván az influencer, aki hiteles beauty terén, valami pluszt, többletet nyújt, valamiben specialista. Meg vannak az általános influenszerek, akiket régen a celeb státuszra ácsingóztak (mostanában gyakran összemosódik a két fogalom, mert aki celeb, az influencer is (lehet) és aki influencer, az lehet celeb is, de nem törvényszerű). Influenszer bárki lehet, nemtől, kortól való tekintet nélkül, és nem túlzok, ha azt mondom, hogy elég feltölteni magáról pár szelfit, majd letölteni pár követővadász programot, és 1-2 hónap alatt összehozni 20K (20.000) követőt, ami azonnal feljogosít arra, hogy minden cégnek, akitől ingyen terméket remélsz, küldj egy dm-et (privit üzenetet), hogy “együttműködnél”.

Folyt.köv.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter