Beauty-percek: testápolás és parfümök

Lehet, hogy kevesen tudják, de a száraz bőr és a parfümök egyáltalán nem barátok, sőt, nem kompatibilisek egymással. Sokáig tartott, mire rájöttem, hogy az extrém száraz bőrömről miért olvadnak le olyan gyorsan az alkohollal hígított parfümök, míg az olajos alapúak miért olyan tartósak. Egyszerűen azért, mert száraz bőrön az alkohol még gyorsabban párolog, így a benne lévő alapanyagok sem tudnak úgy megtapadni a bőrön. Viszont a legtöbb mezei testápolónak már eleve van alapillata, ami bezavarhat a parfüm nyújtotta illatélménybe. Ezért szeretem szinte mániákusan a parfümös testápolókat, amely eleve az adott parfüm illatában pompázik, és ha tetőtől talpig bekenem vele magam, akkor csodásan egységes és intenzív illatfelhőt húzhatok magam után, vagy éppen észrevehető de diszkrét aromát kölcsönöz a bőrnek. Nem olcsó mulatság egy parfüm testápoló, és bizony sokáig nem is lehet tárolni, mert megbuggyan, elveszíti illatát, így ne kövessétek példámat, és ne tankoljatok fel belőlük nagy mennyiséget, éppen csak 1-2 kedvenc illatod testápolóját szerezd be.

Ha pedig nem kapható az álomillatban a testápoló, akkor érdemes beszerezni egy szuper hidratáló krémet, ami könnyű, gyorsan felszívódik, és illat-parfümmentes. Én, amióta a kislányom megszületett, odavagyok az Eucerin pH5 sorozatért! Mivel nagyon száraz a bőröm, sokszor nyúlok babatermékek után, de a pH5 esetében pont fordítva történt. Az én kismama csomagom volt az, amelyből 1-2 termék átvándorolt a babához, mint például a tusoló olaj és a testápoló tej. Abszolút illatmentes, natúr, tiszta karakterű, bármely parfüm boldogan simul el rajta. Pihe-puha bőrt varázsol, és ami a lényeg, nem viszket tőle a bőröm.

Mivel este és reggel is zuhanyozok, mindkét alkalommal használom, és az olaj mellett nincs szükség plusz testápolásra, ellenben a parfümök valóban tartósabbnak bizonyultak a bőrömön.

Próbáltátok már?



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter