Beauty-percek: Itt napsütés, jó idő, elő a naptejekkel a játszótéren is!

Nem parfümös téma, de nekem nagy vesszőparipám, éppen ezért még időben szólok, hogy itt az idő megvenni a naptejeket és bőszen használni a gyerekeknél – főleg ha még kicsik – ahányszor csak szabad levegőre megyünk velük, márpedig mi megyünk bőven. 🙂

Cute-Baby-At-Beach-Wallpaper

Polett, a kislányom augusztus közepén született, ekkor még szó sem volt napvédelemről, mert nyilván nem tettük ki se direkt se szórt napfénynek, utána hamar beköszöntött az ősz, de a művésznő mindig árnyékos babakocsiban, nyakig bebugyolálva élvezte a sétákat. Aztán a rá következő év tavaszán már bizony fájt a fejem, hogy a 8 hónapos gyerekemet mégis mivel kenjem, mert már bizony csúsztunk-másztunk a kertben, nyáron pedig pancsoltunk, így kellett mindenképp fényvédő krém. A fényvédő krémeknek két fajtája létezik, a kémiai szűrős (amikor kémiai anyagok a bőrben lévő sejtjeinkkel lépnek kölcsönhatásba), és a fizikai szűrős (amelynél ásványi anyagok verik vissza a napsugarakat.) Hosszas böngészés után eldöntöttem, hogy csakis fizikai szűrős krém jöhet szóba a puha, finom kis bababőrre, a helyi drogériában be is szereztem egy mindentől mentes, öko-bio csodát, amit vissza is vittem aznap, mert a gyerek arca egyrészt hulla fehér lett, másrészt gyakorlatilag nem tudtam elkenni a bőrén. Így jöttek számításba a vegyes naptejek, amelyek ásványi szűrőkön alapulnak, nincs bennük gyakorlatilag semmi, ami allergizál, és mégis felhasználóbarát a termék.

La Roche-Posay Anthelios 50+

A kedvenc! Az egész család egy nagy családi csomagolású naptejet használt belőle, gyönyörűen lehetett kenni, tartós volt, nulla illattal, és valóban tökéletesen védte a baba bőrét.

la roche

Vichy Ideal Soleil Capital 50

Szeretem a Vichy termékeit, ez a termék pedig nem csak krém, hanem praktikus spray formában is kapható, azoknak a gyerekeknek, akik örökké mozgásban vannak.

vichy

Bioderma Photoderm Kid 50+

Szintén naptej és spray formában kapható Bioderma érzékeny bőrre javasolt, és ez is, mint a többi naptej, víz-homok és izzadságálló.

bioderma-photoderm-KID

Avene Sun Kids 50+

Az Avene márkánál már jól ismert termálvizet is tartalmazó Sun Kids naptejet és spray-t is lehet kapni, parfümmentes, hipoallergén változatban. (én imádom a termálvizüket, a legjobb).

avene-sunscreen-leite-50-kids-100ml

Nekem nem váltak be a saját márkás, illetve a népszerű testápoló márkák napozó termékei, se a gyerekem számára, sem az én számomra. Egyrészt a népszerű márkák termékeinek ára veri a fent említett, magas minőségű termékek árait, másrészt mindig van bennük olyan, ami nem odavaló, érdemes az összetevőket bogarászni. Ha pedig drogériában szeretnétek napvédőt venni, nagyon figyeljetek a lejárati dátumra, én jártam úgy, hogy babáknak való naptej volt kipakolva a polcra, pont azt kerestem tavasszal és az összes épp még egy hónapig lett volna jó! (leszedettem a polcról) Sajnos simán kipakolják az előző évről megmaradt termékeket, ez pedig baj, mert lejárt, buggyant naptejjel nem biztonságos napozni! Az a jó, ha pl amit most vásároltok, az minimum 2017 nyaráig jó. ha nem tovább (de vigyázat, felbontás után hamarabb lejár a szavatossága).

Andrea

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter