Beauty-percek: IsaDora őszi újdonságok

Lányok, nyakunkon a legizgalmasabb szezon, hiszen a legtöbb márka ősszel rukkol elő a legnagyobb, legütősebb újdonságaival. Természetesen az IsaDora ebben élen jár, és minden szezont a svéd beauty márka nyitja meg, s ezzel meghatározza az aktuális trendeket. Évek óta használok IsaDora termékeket, ez idő alatt nálam a márka abszolút bizonyított, olyannyira, hogy a kuponos napokon már fél szemmel sem pillantok a drogériák smink szekciójára, mert egyszerűen a 98%-uk az IsaDora nyomába sem ér…tudom, hogy nem a legolcsóbbak, de nem is a túlárazott márkák közé tartozik, gyakorlatilag 1-2000 Ft-tal kell többet rá szánni, mint mondjuk egy mezei drogériás márkára, és máris nyugodtan hátradőlhetünk, mert a bőrünk hálás lesz a törődésért. Az idei ősz izgalmas újdonságokat tartogat, és leszögezem előre, hogy a Rock Chic kollekció nálam idén mindent visz! Az IsaDora idei őszi kollekciójában három “look” található, és most igazán mindenki megtalálhatja a kedvére valót!

Rock Chic look: Füstös szemsmink, éjfekete tusvonal, igéző szempillák, finoman piros orcák és lágy nude ajkak – azonnal magára vonz minden tekintetet.

A Rock Chic a legütősebb mind közül: vagány, merész, ugyanakkor stílusos sminket készíthetünk vele. Tipikusan az a look, amelyet nyugodtan túltolhatunk. Kulcsdarab a négyes szemhéjfesték (19 Rockstar), amely 4 ezüstös-szürkés árnyalatot tartalmaz, s a már megszokott csillámos-matt párosítással. Pár éve volt már az IsaDora kínálatában szürkés árnyalatú paletta, de az idei lényegesen hordhatóbb, kombinálhatóbb színekkel játszik. Látszólag erős, túlzó színek, de tényleg csak látszólag. A legsötétebb, majdnem fekete szürke is szépen eldolgozható, mélyítőként használható. Mint mindig, most is jól pigmentált, könnyen felhordható állagú szemfesték, s szemhéj primerrel nálam nap végéig tart. Ötös!

 

Nem mindenkinek jönnek be a paletták, mert nem tudják mind a négy színt kihasználni, vagy éppen csak 1-2 színt szeretnek kombinálni. Számukra jó hír, hogy már kaphatóak az IsaDora kínálatában mono szemhéjfestékek. Olvastam egyszer valahol, hogy csak egy színnel nem ildomos kifesteni a szemet, mert túlságosan összenyomja, nem emeli ki. Nos, én ezzel nem értek egyet. Ma már gyakorlatilag az a szabály, hogy nincs szabály. Én úgy látom, hogy sokszor elég ha csak egy szép árnyalattal feldobjuk a szemhéjat, és a lényeget, a szem vonalát érdemes kiemelni tussal vagy színes szemceruzával. Itt tényleg hatalmas a játéktér, lehet színes tusvonal (mint ahogy láthattuk nyáron), és lehet matt és fényes tusvonal. Szóval érdemes a mono szemfestékek között szétnézni, és minimum 2 árnyalatot kiválasztani, amelyeket leginkább szeretünk használni. Én például mostanság a metálosan csillogó szürke 62 Smoked Pearl árnyalatú szemfestéket használom. Első ránézésre brutál csillámos, glitterrel gazdagon felszerelt, de a szemhéjon maga a csoda! Bár ott is csillog-villog, mégis annyira stílusos és elegáns. Totál elég ez az egy szín, ezt szépen 1-2 rétegben felviszem, és ellenpontozásképpen matt fekete tust viszek fel, hát mit ne mondjak, állati jó!

Ha már matt tus! A matt még mindig tartja magát, én nem feltétlenül vagyok mindenben a híve, és igazából az új Precise Roll-on Matt szemhéjtust sem tudtam hova tenni, hogy mi szükség rá. De aztán rájöttem, hogy bizony van, amikor a fényes szemtus zavarja az összhatást, és nem csak akkor, ha éppen matt szemfestéket használunk. Ha a matt IsaDora tust használom, kevésbé drámai a kiemelés, sokkal természetesebb a hatás. Csak ezzel a görgős fejjel kellene megbarátkoznom, mert nem tudok vele úgy dolgozni, mint egy félig puha, kalligrafikus ecsettel (mert az a tökéletes, ha engem kérdeztek).

Bohemian:  A 60-as, 70-es évek földszíneit viseli, rozsdabarna, arany szemhéjpúdert használ, karakteres, hosszan ívelt tusvonallal megbolondítva. Szemsminkje tökéletesen passzol mélybarnára festett ajkaihoz – mindig csinos, mindig bohém!

És ha már itt tartunk, akkor be is mutatnám azt a tusfilcet, amely megközelíti a tökéletes fogalmát. A Flex Tip Eyeliner egyszerre ötvözi a hagyományos, külön ecsettel ellátott tégelyes tusokat és a praktikus tusfilceket, csak éppen mindegyiktől a jó tulajdonságokat örökölte: a tégelyes tusok nagy részéhez nagyon jól használható ecsetet applikálnak. A jó ecset alapjáraton kemény, de rugalmas, hegye pedig hajlékony, szinte hajszálnyira összeszűkül. Az ilyen ecsettel egy kezdő is profi tusvonalat tud rajzolni. A tusfilcek abból a szempontból praktikusak, hogy nem kell mártogatni őket, önfestők, viszont eddig vastag és nehezen használható véggel rendelkeztek, cserébe hamar ki is száradtak. Az új IsaDora hajlékony hegyű tus tartós (nem olvad le egyhamar), nagyon erősen pigmentált (tehát nem szürke lesz, hanem valóban fekete) és az ecset világbajnok rajta. Kezdőknek kötelező, mindenki másnak nagyon ajánlott:)

Az idei szezonban a praktikusság is sok szerepet kapott az IsaDora-nál. Nagyon bevált a márkánál a kis kompakt, könnyen használható highlighterek, bronzosítók mérete, így várható volt, hogy az arc kontúrozásához megjelennek e kiszerelésben a pirosítók is. Így teljes lesz a paletta. Az új Blush Stick’n’Brush pirosító krémes állaga hiánypótló, hiszen a legtöbb márkánál matt pirosítók kaphatóak. A stick végén egy ecset található, amellyel eldolgozható a pirosító, de bevallom, nekem az vált be, ha az ujjbegyemmel ütögetem az arccsontom fölé a krémes pirosítót. Ha van hibája, akkor az, hogy kevésbé tartós, mint a matt/por állagú társai, viszont sokkal természetesebb hatást lehet elérni vele.

Bare Beauty:  Természetes hatást keltve tűnik tökéletesnek – mintha csak így kelt volna. Kevés árnyalatot visel egyszerre, erőfeszítés nélkül is kifogástalannak tűnik. Nude rúzs, nude barna-bézs szemsmink, csábos szempillák. A kevesebb több.

Azt tudjuk, hogy nincs új szezon új rúzs nélkül, és a nude még mindig divat. Idén ősszel kissé bátrabbak lehetünk nude fronton, az ősz színei köszönnek vissza a rúzsoknál. Most a krémes, ápoló hatású Lip Desire ajakrúzsok újultak meg, s kapott a három look három csodás barnás-nude árnyalatot. Én az 55 Classy Nude árnyalatot használom, itt láthatjátok!

Végül jöjjön egy igazi meglepetés, legalábbis számomra! Sosem használtam kifejezetten hipoallergén termékeket, mert nem vagyok különösebben allergiás/érzékeny semmire. És azt tapasztalom, hogy ezek a termékek mindig híján vannak a legtöbb jónak, és inkább faék egyszerűségű termékek. Soha nem nyúltam volna az IsaDora Hipoallergenic Volume Mascara-hoz magatól, de tesztelésre érkezett, így kipróbáltam. Basszus! Oda meg vissza vagyok tőle! Én, akinek az IsaDora Big Bold a kedvenc spirálja a brutál xxl méretű keféjével. Merthogy a Hipooallergenic spirál keféje kifejezetten apró. És ráadásul nem a hőn szeretett szokványos kefe, hanem a gumis fajta. Tényleg én voltam az, aki fanyalogva vettem elő, és hogy beleszerettem! Ez a kis kefe valami világbajnok! Olyan ívelt szempillákat csinál, mintha épp felrakattam volna a pillásnál. Minden egyes szálat egyesével lehet kifesteni vele, a legapróbb zugba is befér, a legapróbb pillát is be lehet festeni vele. Csoda ez a cucc! A festék nem maszatolódik, nem potyog, és nem kell műtéti úton eltávolítani a szempilláimról, szóval amilyen egyszerűnek néz ki, olyan nagyszerű! Nálam ő a 5*-ös kategória. A sztorihoz hozzá tartozik, hogy a hétvégét egyik barátnőméknél töltöttük, és naná, hogy volt csajoskodós óra is. Előkerült ez a spirál, és a barátnőm már azonnal fel is jegyezte a nevét, hogy megvehesse.

Az IsaDora terméket a Douglas parfümériákban keressétek, vagy a Douglas webshopjában. Az újdonságokról bővebben olvashattok az IsaDora magyar nyelvű honlapján.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter