Beauty-percek: Avon Care Sun+ újdonságok

Drágáim, az utolsó napozós posztot olvassátok, reményeim szerint segítek nektek kiválasztani az idei nyár napvédőit vagy ömbarnítóit. Ma 3 Avon Care Sun terméket hoztam, amelynek bemutatása kissé megcsúszott, pusztán azért, mert a június úgy ment ki, hogy egyáltalán nem használtam napvédőket a rossz időjárásnak köszönhetően.

Már tavaly is használtam az Avontól kifejezetten arcra való, mattító SPF50 naptejet, és kifejezetten szerettem! Nem csípett, nem olvadt le, nem lettem tőle hófehér gésa, nagyszerűen tette a dolgát. Ezért azonnal le is csaptam az idei arctejre (Avon Care Sun+ Face SPF 50 Shine Control), amely ígérete szerint csökkenti az arc zsírosodását (szóval nem csillog tőle zsírosan a bőr), magas fokban vízálló, gyorsan beszívódó és hidratáló. Boldogan számolok be róla: mind pipa! Nagyon jó kis cucc, pláne ennyiért, nálam kenterbe veri egyes drága patikai márkák arcra való naptejeit. Igan, nem nagy flakon, 50 ml, de ez éppen elég egy nyárra. Testes kis krém, de jól elkenhető, nem nehéz, és valóban hidratál. Jó szívvel ajánlom!

Tudjátok, hogy nálam a fényvédelem SPF50-nél végződik, annak ellenére, hogy a család minden tagja alapból csoki és kreol, de a melanómától jobban tartok a sápadt bőrnél, így nálunk nincs napozás, nincs alacsony faktorszám. A gyerek alap, hogy SPF50-ben van télen-nyáron, és szépen az uramat is rászoktattam. Így ha lehet, nem három féle flakonnal mászkálunk, hanem veszek egy jó 50-es naptejet és irány a beach! Az az igazság, hogy a színezett gyereknaptejeket nem szeretem, mert fogják a ruhát, így azt már nem veszek a 7 éves gyerekemnek. Az Avon Care Sun+ Face+Body arcra és testre is kenhető “sima” napteje igazi családi alapdarab. Lágy tej, ami könnyen kenhető, finom, enyhén virágos illattal, és ragaszkodó természettel, mert egészen jól vízálló. Egy tubus hármunknak nem elég a nyárra, érdemes kettőt beszerezni, ha családostól használjátok.

Végül muszáj volt kipróbálnom az idei bronzosító krémet az Avon kínálatából. Az Avon Care Sun+ Bronze Self Tannig Lotion arcra és testre használható. Könnyű, laza, gyöngyház fényű krém, amely nagyon könnyen elkenhető a bőrön. Jellegzetes önbarnító “illata” van, ez nem meglepő, hiszen minden önbarnítóban ugyanaz a hatóanyag, erről találtam egy jó kis leírást:

“Az önbarnító krémekben hatóanyaga a dihidroxi-aceton, ami egy édes, cukorszerű anyag, amely kémiai reakció útján során kapcsolódik a felhám szarurétegének fehérjerészecskéihez, és barnító hatást idéz elő. Ezt a jelenséget ismerhetjük a konyhából: a Maillard reakció barna színt és speciális aromát kölcsönöz a sültnek, a kenyérnek, a kávénak és a sült krumplinak. Ennek oka, hogy magas hőmérsékleten a cukormolekulák és a fehérjék reagálnak egymással, így barna színanyagok és aromaanyagok keletkeznek. A megfelelő önbarnító krémekben néha egy hasonló anyaggal, az eritrulózzal kombinálva fordul elő, amely vörösesre színezi a bőrt. A dihidroxi-acetont a szervezetünk is előállítja, és nem mérgező. Az önbarnító csak akkor válik veszélyessé, ha napon tároljuk, mert felszabadul benne az az amúgy kis mennyiségben benne lévő mérgező és allergén formaldehid.” (életmód magazin)

Az Avon Care Sun+ Bronze tipikus önbarnító, azaz pontosan azt hozza, amelyet a legismertebb önbarnítók: szinte 1-2 óra után erőteljes, sárgás és bronzos bőrt eredményez, jó pár árnyalattal sötétebben, mint az alapszíned. Felvitelére nagyon kell vigyázni, ahova jut, ott barna leszel, így csináld kesztyűben vagy azonnal moss alaposan kezet. Én nem készítettem elő a bőröm (lásd hámlasztás), így párszor csíkos és foltos lettem tőle, főleg a térdem és a könyököm. Fehér bőrűeknek egyáltalán nem ajánlom, az én kreol bőrömbe olvadt bele szépen, rózsás árnyalatnál szerintem nagyon elütne. Akkor veszem elő, ha tényleg drámai bronzbarna bőrt szeretnék, mindennapi használatra nem ajánlom.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter