Az a csodálatos shea vaj!

Vén rókaként bizton állítom, hogy nincs jobb ápolókrém, mint a shea vaj. Gyakorlatilag mindegy, hogy “csak” magában használod, vagy valamilyen formában megtalálható egy termékben: az a jó, ha minél nagyobb mennyiségben tartalmazza.

Shea butter. Vitellaria paradoxa

Igazi jolly joker termék a shea vaj, nagyon jól hidratál, visszazsíroz, pláne télvíz idején nélkülözhetetlen testre, kézre és szájra. Igen, szájra is. Nálam nem játszanak már a hagyományos ajakápolók, mert nem érnek semmit (szerintem). Ha natúr shea vajjal kenegeted, rájössz, hogy nem kell fél óráként újrakenni, és csodásan sima, puha ajkaid lesznek a legnagyobb hidegben is. Én főként este használom a shea vajat, de akkor mindenre: testápolóként és kézkrémként egyaránt. Ilyenkor van ideje felszívódni (mert azért valóban jó tömény cucc), cserébe reggelre pihe-puha lesz a bőröd. Lábápolóként is zseniális! Jó vastagon bekenem este a lábamat, húzok rá egy könnyű pamutzoknit, és reggelre sima, hidratált bőr fogad.

De nézzük is, mi a shea vaj egyáltalán:

A sheavaj sárgásfehér színű növényi zsiradék, amely egy Közép-Afrikában élő fa terméséből készül. A karité fa (Vitellaria paradoxa) 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára emlékeztető, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem. Ligetes-fás szavannákon elterjedt növény, ahol hatalmas példányai élnek. A karité fa egész évben terem, de általában évente csak egy-két alkalommal szüretelik. A növény gyümölcse a shea dió akár 60-70%-os zsírtartalommal rendelkezik.” (forrás: sheavaj.hu)

Lássuk, mely termékeket érdemes beszerezni:

L’Occitane Shea tápláló testápoló

Ha idegenkedsz a zsíros shea vajtól, akkor a L’Occitane sheás termékeit neked találták ki! Nagyon gazdag, ugyanakkor könnyen beszívódó krém, istenien friss és tiszta illattal. Remek termék az egész családnak.

The Body Shop Shea testvaj

A márka ikonikus terméke, a sheás testvaj. Tömény, zsíros, kb fél életetedig kitart, remek termék!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter