Aromaterápia és illatosítás otthon

Amióta illóolajokat lehet kapni Magyarországon, azóta illatosítom az otthonunkat illóolajokat. Szóval nem most kezdtem. Kipróbáltam mindent, amit ki lehetett próbálni, és vannak kedvenceim, amelyek igazán beváltak. Azt tudni kell, hogy aromaterápiáról csak akkor beszélhetünk, ha jó minőségű, erre a célra szánt illóolajokat használunk, mert bizony az olcsó olajok párologtatása maximum csak jó illatot csinál (vagy azt sem), egy jó minőségű, természetes alapanyagokat tartalmazó illóolaj viszont tényleg hatással van ránk.

Az aromaterápia igen divatos lett, ennek örülök, mert végre sokan felismerték, hogy az illatoknak milyen jótékony hatásaik vannak, és azokat lehet tudatosan is használni. Szeretem az aromalámpákat is és a pálcikás aroma diffúzorokat is, de a legújabb őrület az ultrahangos aromadiffúzor. Ez ultrahanggal porlasztja a vizet és az olajat, így a levegőt is párásítja.

A kedvenc illóolajom a levendula. A THD Sanify Lavande 100%-ban természetes levendulaolajat tartalmaz, 10 ml-s kiszerelésű, nagyon sokáig elég, mert tényleg csak 2-3 csepp kell egy adaghoz. Ha friss, élénk levegőre vágyom, akkor viszont a citrusos illóolajakat szeretem: vérnarancs, grapefruit bármikor jöhet.

Szinte mindig van az előszobában egy pálcikás diffúzor. Ebben nem vagyok annyira válogatós, jöhet bármi, akár erősebb virágos illatúak is. Szeretem, ha a lakásba belépve rögtön jó illat fogadja a vendégeket és minket is. Sajnos a legkevésbé tartósabb verzió ez, akárhogy is próbálok spórolni (kevesebb pálcikát rakok az üvegbe), akkor sem tudom egy hónapnál tovább kihúzni az élettartamukat. Ha tudtok még jó tippeket erre vonatkozóan, írjatok! 🙂

És hát az ultrahangos porlasztó. Nekem egy eleve párásító készülékem van, amibe lehet rakni illóolajat. Én a fűtési szezonban van, hogy csak párásítóval tudok elaludni, ahhoz viszont meg nem kell illóolaj, mert engem zavar az illat alvásnál. Így nem annyira szoktam ezt használni, jobban preferálom az aromalámpákat esténkénk, amikor extra illatra vágyunk. Az ultrahangos párásító tényleg jó kis cucc, nagyon jól frissíti a szoba levegőjét. Én egy üveg THD Essential Sanify Eucalipto eukaliptusz illatú illóolajat használtam el a betegeskedés idején a párásítóhoz, amikor napközben is használtam. Könnyebben kaptam levegőt tőle, és olyan érzésem volt, hogy fertőtlenítem vele a szobát.

Én ezeket az olajokat bőrre nem kenem, nagyon kell figyelni, hogy milyen olajokat kenegetünk, és hogy milyen olajokat párologtatunk, mert ha nem ellenőrzött olajokat használunk, könnyen allergiás rohamot is kaphatunk. Szóval csak olyat válasszatok, amelyek kifejezetten aromaterápiás célokra használhatók.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter