A tökéletes púderes parfüm iskolapéldája: Puro Talco Profumo – parfümkritika

Istenien púderes és hordható parfüm a niche szekcióból:

Mint sokan mások, én is vonzódom a púderes parfümökhöz. Minél babásabb, púderesebb, annál jobb. Még mindig a tökéletes púderes illatot keresem, de az olasz niche Officina delle Essenze parfümje, a Puro Talco Profumo nagyon megközelíti azt, amit “az orromban” érzek.

 

A csodásan letisztult Officina parfümök között igazi gyöngyszem a Puro Talco, mely csodásan egyszerű és nagyszerű illat a maga nemében. A lineáris szerkezetű parfümben kevés, de annál intenzívebb összetevők vannak, mint a vanília, ylang-ylang, narancs, írisz és rózsa. Az édeskés és frissebb jegyek tökéletes összhangban támogatják egymást: épp csak annyira édes, hogy az írisz ne vigye el a zöldebb, földesebb vonalba. A rózsa hozza a megszokott púderes jegyet, mely mellett a narancs illata igen csak elhalványul, az ylang-ylang pedig meglepően visszafogott.

Ha hasonlítani kellene valamelyik illathoz, talán a Lés Néréides Doucheur de Vanille-hoz hasonlítanám, csak nem annyira vaníliás formában. Melengető, ultranőies és szupertartós illat (a parfüm változatát próbáltam ki), “kell” kategória azoknak, akik a tiszta, púderes illatokat kedvelik!



8 thoughts on “A tökéletes púderes parfüm iskolapéldája: Puro Talco Profumo – parfümkritika”

  • Igen, látom, hogy nem túl népszerű a Roads. Valószínűleg ez az illatuk sem különleges, talán leginkább ibolyás púder. Ennek ellenére vagy épp ezért, nekem nagyon bejött. Én vagy az egyik “Allergiás”, de lelkes parfümkereső, aki megrekedt a Warm Cotton, Blanche szintjén és néha másra is és főleg tartósságra, nagyobb hatósugárra vágyna, de hiába :)) (Az Omnia Crystalline csak azért nem, mert hamar elfeledkezem róla, hogy fújtam, és valahogy nekem rideg.) Azt sajnálom, hogy a forgalmazó és a Fragrantica sem képes átírni, 2017 óta az új formulára, kíváncsi lennék hányan keresik benne a régit.

  • Kíváncsi vagyok találkoztál-e a Roads újabb (2017-es) felhőjével? A régi kamillást sajnos nem ismertem, az új változat erősen púderes lett 🙂

  • Visszajelzés: have a peek here
  • Visszajelzés: click this link
  • Visszajelzés: fsgb80v7cbwe
  • az edt változat nekem még kimaradt, de én is azt hallottam róla, hogy nagyon más, mint az edp. A Teinttel nekem is ugyanez a véleményem, de a Montale nagyon ígéretesnek hangzik, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem:))

  • Mivel én az EDT formáját próbáltam, nekem inkább a narancsos vonal lett erősebb a végén, ezért sajnos nem is tetszik annyira, nekem valahogy olyan szintetikusnak tűnik. Ha hasonlítanom kéne valamihez, egyértelműen: Montale: Powder Flower, ami sokkal jobb szerintem és itt van még Villoresi: Teint de Neige illata, ami nekem néha nagyon tetszik, néha túl sok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter