A tökéletes férfi mítosz, az illata viszont valóság! – Guerlain L’Homme Ideal Eau de Parfum

Fájdalmasan kevés férfiparfümről esett eddig szó a blogon, részben azzal nyugtatom magam, hogy a női parfümökkel sem győzöm, részben pedig azt hozom fel kifogásnak, hogy egyre kevesebb az ütős férfiaknak szánt illat, leszámítva az üdítő kivételeket, no meg azt, hogy mi nők egyre többször kísérletezgetünk, és nyúlunk párunk parfümje után. Vannak olyan férfiparfümök, amelyekért viszont azért nyúlunk, mert elképesztő illatorgiát okoznak az orrban, ultra férfiasak, és női szíveket rabul ejtőek, egyszóval maguk a nagybetűs Férfi illatok. Napjaink férfi parfümdivatja határozottan az édes vonal felé húzódott, legalábbis ami a fiatalabb korosztályt megcélzó illatokat illeti. Intenzív, lehengerlő, pimaszul provokatív aromák, amelyekben azok a bizonyos lábrengető romantikus akkordok a férfiasság esszenciáival egyesülnek.

ideal homme edp szlogen parfümblog
“No need to be L’Homme Ideal anymore have your fragrance be you.”

A francia Guerlain parfümház már sok legendás parfümmel örvendeztetett meg bennünket, sőt, ki merem jelenteni, hogy vakon felismerem a Guerlain minőséget, egyszerűen minden illatukból a profizmus és luxus árad. Bár jellemzően arányait tekintve több női parfümöt jelentettek meg, a legendás Habit Rouge kollekció, a L’Instant sorozat férfidarabjai vagy a minden vetiveres illatok ősatyjaként ismert Vetiver több verzióban is elérhető a parfümériákban. Mégis érezhetően kimaradt a kifejezetten  fiatalos férfi Guerlain vonal, amelyre végül nem kellett sokat várni, hiszen 2014-ben hatalmas sikerrel berobbant a L’Homme Ideal, és megmutatta, milyen is egy tökéletes illat férfiaknak alkotva.

l'homme ideal sorozat parfümblog

L’Homme Ideal – Az Ideális Férfi. Abban nem merek nyilatkozni, hogy létezik-e egyáltalán, de azt tudom, hogy milyen lehet az illata! És ezek szerint Thierry Wasser, a Guerlain mester parfümőre is tudja: olyan illat, amelyre minden nő felkapja a fejét (akarom mondani orrát). Az igen addiktív amaretto (mandula és tonkabab) akkord, amely felejthetetlenné teszi a parfümöt a legendás Jicky parfümből lett átemelve, és ultra maszkulin felhangot kapott. Nem mellesleg a mandula a La Petite Robe Noire egyik fő alkotóeleme – imádom az ilyen összehallásokat! Tehát sokunk kedvenc kis feketéje, a La Petite Robe Noire megkapta a maga férfi párját, végre. Az Ideal férfi jóképű, szellemes és erős, ennek megfelelő akkordok emelkednek ki az illatból. Érzékiséget a tonkabab, vanília és mandula kölcsönöz a kompozíciónak, frissességet a citrusok jelentik, míg erőt és testességet a klasszikus férfias jegyek jelenítik meg, mint a vetiver, pacsuli és bőr.

2015 nyarán debütált a sorozat második darabja, amelyben a L’Homme Ideal frissebb, könnyedebb, energikusabb változatát köszönthettük a L’Homme Ideal Cologne képében. Természetesen a L’Homme Ideal központi jegyei, mint a  mandula, vetiver, neroli jelen vannak a Cologne változatban is, csak az arányok eltolódtak a citrusok felé, kevesebb fűszerrel, és bőrös akkord helyett puhább, tisztább felhangú fehér pézsma biztosítja az alapokat.


Idén a L’Homme Ideal olyan kanyart vesz, azaz kapcsol egy nagyobb fokozatba, amelytől garantáltan eszünket fogjuk veszteni! A férfiasan letisztult, markáns üveg most valóban elképesztő intenzitást rejt: az új L’Homme Ideal Eau de Parfum ugyanis még érzékibb, még misztikusabb és erőteljesebb, mint az eau de toilette töménységű elődje. A Guerlain azon illatházak egyike, akinél az eau de toilette nem egy gyengített illatot jelent, hanem egy olyan töménységet, amely tartós, de a hatósugara visszafogottabb, és amely a férfi parfümök 95%-ánál használt koncentráció. Így már érthető, hogy miért kapjuk fel a fejünket, és orrunkat, ha beleszippantunk az új L’Homme Ideal Eau de Parfum-be! Bár nagyon hasonlít a L’Homme Ideal és L’Homme Ideal Eau de Parfum egymásra, mégis tévedés lenne azt mondani, hogy pusztán töménységükben, tartósságukban van különbség, hiszen a két illatnak teljesen más a karaktere.

IMG_4654

A L’Homme Ideal Eau de Parfum maga a szenvedély, az én orromnak pedig a nagybetűs Férfi illata! Egy olyan magabiztos férfié, aki mellett elgyöngülhet a nő, akinek dominanciája  megkérdőjelezhetetlen. Fiatal, sikeres és nagyon modern…és csodás szerető. Vanília tinktúra (amely speciálisan a Guerlain parfümház védjegye) a már megismert mandulával és rengeteg bőrrel mesterien eltalált hangsúlyban adja az illat fő karakterét. Felkacsint egy nagy adag fűszeres akkord, de nem nyomja el a parfüm krémes-balzsamos jellegét, hanem éppen csak egy kis pikantériát ad hozzá. A kissé keleties, meleg tónusú illatban bolgár rózsa is szerepet kapott, méghozzá a fenyőtömjén misztikus akkordját kíséri, élénkíti. (Istenem, az ezerarcú rózsa!) A tonkabab édeskés aromája köszön vissza a L’Homme Ideal-ból, csak az Eau de Parfum esetében az érzéki szantálfa gazdag és meleg aromája még inkább kiemeli krémességét. Orientális-fás jegyek, szinte az Ezeregy éjszaka fülledt hangulatát idézik, az intenzív keleties parfümök világát eleveníti fel. Izgalmas játéka a matériáknak, alapanyagoknak: melengető, puha, mégis erős. Finomságot, eleganciát sugárzó és lehengerlő egyszerre. Van benne valami vadság, amely kifinomultsággal párosul. Kétség kívül hódításra termett parfüm.

Guerlain -  L’Homme Idéal Eau de Parfum

A L’Homme Ideal fiatalos vonalába tökéletesen illeszkedik az új L’Homme Eau de Parfum: amíg a L’Homme Ideal a pimaszul kacér elegancia, s a L’Homme Ideal az ellenállhatatlan frissesség megtestesülése, addig a L’Homme Ideal Eau de Parfum a csábítás nagymestere. Így az Ideális Férfi fegyvertára teljessé vált, hiszen a L’Homme Ideal ideális parfüm napközben, a Cologne tökéletes választás melegebb napokon felfrissülés gyanánt, s végül esti programhoz jöhet a nagyágyú L’Homme Ideal Eau de Parfum.

De hogy illat is párosuljon e leíráshoz, most a 100 leggyorsabb Parfümblog.hu olvasó Guerlain L’Homme Ideal Eau de Parfum illatmintát kap! Az alábbi email címen lehet igényelni, mellyel egyúttal a Guerlain Magyarország hírlevelére is feliratkozhattok: guerlain@dovex.hu

Ha pedig naprakész információkat, érdekességeket, újdonságokat szeretnétek elsőként megtudni, feltétlenül lájkoljátok a Guerlain magyarországi facebook oldalát.

Az új Guerlain L’Homme Ideal Eau de Parfum már kapható a parfümériákban, 50 és 100 ml-s kiszerelésben.

Andrea



1 thought on “A tökéletes férfi mítosz, az illata viszont valóság! – Guerlain L’Homme Ideal Eau de Parfum”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter