A rózsaszín három árnyalata

A rózsaszín színhez fűződő viszonya nyilván mindannyiunknak más és más. Személy szerint én nagyon szeretem ezt a színt, de sokszor a ?rózsaszín? parfümök túlságosan is egyszerűek, tömények, vattacukrosak, olykor gyerekesek. Aki nem kifejezetten szereti a rózsaszín parfümöket, az sokszor már félve nyúl a polcon lévő rózsaszín üvegekhez, gondolván, ez is csak egy a tucatnyi, unalmas cukorkafelhőből. Hogy mindezt megcáfoljam, hoztam Nektek 3 rózsaszín parfümöt, ami nem ezt a vonalat képviseli. Mindhárom friss, ultrakönnyed, légies és istenien finom.

rózsaszín üvegek

1)      Első a Jeanne Lanvin by Lanvin. Egy méltatlanul mellőzött illatról van szó. A Lanvin újabb illatai kezdenek egyre ismertebbek lenni, de pl. a szóban forgó 2008-as parfümöt nagyon sokan nem ismerik. Már a csomagolását is elragadónak találom, finom, lágy halványrózsaszín, a kis tüll szalagról pedig egy törékeny balerina jut az ember eszébe. Az ezüst kupak a Lanvin kedves kis emblémájával és egy elegáns kis üveg már sejtetik, hogy ez nem egy egyszerű, tizenéveseknek szánt cukortömeg lesz. A körtés, szedres és citromos kezdés csak egy egész rövid ideig érződik, hamar átveszi helyét a rózsa, frézia, málna és peónia. Az egész annyira könnyen elillanó lenne, de szerencsére adtak hozzá egy kis ámbrát, pézsmát és szantálfát, így növelve a tartósságot és lágyítva a virágos-gyümölcsös összetevőket. Elegáns, nőies illat, mely kecses és könnyed, légies, mint egy balerina. A leghidegebb időben rajtam nem volt épp a legtartósabb, így tavaszra-nyárra ideálisabb, de maga az illat rendkívül finom, számomra a málna, frézia és rózsa volt meghatározó benne, így, akik a finom lágy nőiességet szeretnék hangsúlyozni, nekik bátran ajánlom.

2)      Következő kiszemeltem pedig: Escada Especially. Róla már olvashattatok egy 2013 eleji cikkben, de ebből az összeállításból egyszerűen nem tudtam kihagyni. Mivel a régi Escada illatoknak nem lettem nagy rajongója, így igazán nagy meglepetés volt az Especially. Nőies, letisztult, nagyon harmonikus, kicsit sem fullasztó, én sorra kaptam a bókokat, hogy milyen jól áll nekem, és a kérdéseket, hogy mi az a parfüm, ami ennyire finom. Elegáns az üvege is, és minőségi a tartalma is, nálam csillagos 5-ös. Nekem a flankerei már nem jöttek be annyira, ez az illat számomra így tökéletes, ahogy van.

3)      Szegény Thierry Mugler a Womanity megjelenésekor bizony kapott hideget-meleget. Nos a womanity különösebben engem sem fogott meg, de nem is éreztem olyan borzasztónak, mint amilyennek sokan kikiáltották. Épp ezért amikor megjelent a Womanity Aqua Chic, rögtön megszagoltam, kíváncsi lévén milyen is lett ez az illat. És az érzés, ami rögtön hatalmába kerített? Ez kell nekem, most, de azonnal. Nagyon eltalálták, szeretem a friss, könnyed, légies illatokat, az aquás jegyekkel rendelkezőeket meg különösen, így nem csoda, hogy rögtön a szívembe zártam. Az üvege pedig nem csak szép, hanem tükrözi a tartalmat, a hűsítő, jeges frissességet, ami nyáron kifejezetten üdítő hatású. Fejjegyében korianderrel, fekete ribizlivel és vörös bogyós gyümölcsökkel indít. Amihez egzotikus mandarinvirágot adtak a szívjegy elemeként. Az alapjegyben fűszerek és fás jegyek teszik ezt az amúgy könnyed illatot egészen tartóssá. Nem túl édes és nem szirupos a gyümölcsöktől, holott az összetevők alapján hihetnénk róla, de mégsem. Thierry Mugler ismét zseniálisat alkotott, hisz a végeredmény friss és könnyed, nyárias, mégis energikus és határozott lett.

Nektek van kedvenc ?rózsaszín? parfümötök?

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter