A Kenzo illatbirodalom

Szomorú hírre ébredtünk, Kenzo Takada 81 éves korában – feltehetően a koronavírus következtében – elhunyt. Hatalmas örökséget hagyott a világra, egyedi és különleges látásmódja igazi unikum volt a divatmárkák között, és a parfümvilágban is több legendás illatot tett le azt asztalra. Emlékezzünk meg most a legikonikusabb Kenzo illatokkal a Mesterről.

Japanese-French fashion designer Kenzo Takada poses during a photo session in Paris on November 14, 2018. (Photo by JOEL SAGET / AFP) (Photo credit should read JOEL SAGET/AFP via Getty Images)

Kenzo Jungle L’Elephant

Bizony, ha Kenzo, akkor legtöbbünknek az ikonikus elefántos Jungle jut eszébe. Az egyik legbrutálisabb orientális illat, amely a mainstream piacon kapható. Nem csak brutális, hanem különleges is, vagy imádja az ember vagy nem tudja elviselni. Az 1996-ban megjelent illat egy sorozat darabja volt, a férfi Jungle és a szintén női Jungle Tigre mellett a legfűszeresebb illatként ismert. Igazi sillage bomba!

Kenzo Flower by Kenzo

2000-es évek, színes, különc ruhák, has pólok és csípőnadrágok korszakát éljük, a csapból is Britney Spears folyik. A parfümök polcain pedig megjelenik egy végtelenül nőies, púderes, semmihez sem fogható illat, a pipacsos Kenzo, amely minimalista egyszerűségével meghódította a világot. Ma már nincs ember, aki ne érezte volna ezt az illatot, lehetetlen megkerülni.

Kenzo Amour 

2006-ban berobbant a vaníliás, édes parfümbomba, az Amour, amely előfutára volt a mai édes illatoknak. Igazi intim, kasmírpuhaságú illat, amelyben megfért a rizs, a vanília, a pamutvirág és a füstölő jegye egyszerre. Nagyon népszerű ma is.

Kenzo L’Eau par Kenzo

Az 1996-os illat szinte ellenpontja a Jungle szériának. A tiszta, friss víz illatát idézi: vízililiom, menta és sás alkotják a parfümöt. Klasszikus, egyszerű és tiszta illat. A legtöbb változatot megélt Kenzo illat.

Nektek melyik a kedvenc illatotok a márkától?



2 thoughts on “A Kenzo illatbirodalom”

  • Az eredeti Flower by Kenzo és a Kenzo Amour Indian Holy a kedvencem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter