A hónap illata: március

Hihetetlen, de már 2014 harmadik hónapjánál tartunk (sőt már beléptünk a negyedikbe)….én személy szerint nem bánnám, ha inkább 2013, 12 vagy 11 lenne. Egy év, ami a munkáról, a küzdelemről és elszántságról szól. Így hát mi más lehetne a hónap parfümje, mint egy csodálatos Bond No 9 illat, méghozzá az Andy Warhol kollekcióból a Success is a Job in New York.

bond no 9 success

Stílusos, impresszív fekete üveg, egyik oldalán egy kék, másikon pedig egy narancssárgás dollár jellel. Már a megjelenés is önmagáért beszél, hát még az illat. Fűszeres, púderes, kissé gourmand illat, mely megbabonázza az embert. Azt mondják, a siker elveszi az ember eszét?.gondolom ez azokra vonatkozik, akik soha nem dolgoztak meg érte, hanem csak úgy a semmiből az ölükbe hullott minden. A Success is a Job in New York, a tudatosan elért siker mámorának érzését hozza, amikor az ember egy célt tűzött maga elé, elérte, és ennek az érzésnek az eufóriájában fürdőzik. Tudja értékelni a saját munkáját, elért céljait és sikereit. Nem egy szégyenlős illat, csupa erőteljes, minőségi fűszerrel indít, mint a koriander, kardamon, szerecsendió, melyhez egy kis bergamot-ot és mandarint is adtak. Határozottságot, magabiztosságot és önbizalmat sugároz. Már erről a kezdésről egy filmből vett idézet jut eszembe: ?Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte…?. Az a baj, hogy az emberek sokszor elfelejtik az álmaikat, céljaikat, sokszor nem tudják értékelni, azt, hogy elérték egykori céljukat, belefáradnak és természetesnek veszik. Az emberi természet sosem elégedett, akinek sok gyereke van, több szabadidőt akar, aki elért valamit a karrier tekintetében az családot akar, akinek mindene megvan, az azt se tudja mit kezdjen vele, akinek semmije, az pedig nem tudja, hogy fogjon hozzá, hogy felépítsen valamit. Ha szerencsések vagyunk, lehet, hogy pont az a munkánk, amit gyerekkorunkban megálmodtunk magunknak. Amiben akkor senki nem hitt, ám kitartással, rengeteg erőfeszítéssel elértük, majd hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ez az, amire vágytunk, unottak, és fásultak leszünk?.néha belefáradunk. Holott a siker (nem feltétlen csak az anyagi) abban rejlik, hogy emlékezzünk arra, miért is kezdtük el annak idején, hogy ez volt az álmunk, amiért harcoltunk, és újból ugyanúgy vessük bele magunkat a céljainkért való küzdésbe, mint akkor. Csak így élvezhetjük a sikert, ha meg tudjuk becsülni és értékelni a saját elért vágyainkat. Most, hogy március van és pont 21-én volt a néhai Ayrton Senna születésnapjának az évfordulója, pont egy ilyen nagyszerűn, igazi versenyszellemet képviselő embert hozok példának, aki mindig elszántan küzdött a sikerért, céltudatosan haladt előre. A tőle származó idézetben minden benne van, amit ez a parfüm képvisel: ?Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: “oké, ez a határ”. Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni.?

Tovább haladva és a szívjegy összetevőihez érve a rózsa, írisz, jázmin és a tubarózsa bontakozik ki leginkább, csupa olyan virág, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni, mind erőteljes, már-már feltűnő és harsány, a szó jó értelmében. A Bond No 9-nak egyediségért sosem kellett a szomszédba mennie, így aztán az előbbi összetevők után az alapjegy elemeit sem bízták a véletlenre. A krémes, orientális, púderes hatás kedvéért benzoin és vanília  méltóképpen zárja a kompozíciót, legerősebb nyersanyagával együtt, mely a pacsuli. Ösztönöz, inspirál és visz a céljaink felé. A lényeg, hogy az elérhető sikert tartsuk szem előtt mindig, beleszagolva az üvegbe már szinte ünnepelhetnékünk támad és bontanánk is azt a bizonyos üveg pezsgőt.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter