A hónap illata – január: Reminiscense Do Re

Úgy döntöttem minden hónapra választok egy parfümöt, melyek mindig kevésbé ismert különlegességek lesznek. Január van?még mindig?szerintem sokan várjuk már a végét, ezáltal is közelebb kerülve a tavaszhoz és a nyárhoz. De ha már át kell vészelnünk ezt a szörnyű hónapot, egy igazi ínyencséget hoztam Nektek. Hogy álltok a gourmand illatokkal? Én, személy szerint nagyon szeretem őket, a nagy kedvenceim és mikor is lenne jobban itt a szezonjuk, mint télen, pl.: januárban.

the-notes-of-gourmandes-reminiscence-01

Épp ezért választottam a hónap parfümjének a Reminiscence parfümház, Les Notes Gourmandes szériájából a Do Ré-t. A Reminiscence parfümháznak nagy rajongója vagyok, ám nem csak parfümöket, hanem ékszereket is gyártanak. A francia céget 1970-ben alapította  Zoé Coste és Nino Amaddeo, akik kezdetben ékszereket terveztek és készítettek, majd a parfümgyártás fellegvárában Grasse-ban tanulták meg a parfümgyártás minden csínját-bínját. Első üzletüket a csodálatos Cote d?Azur-on, Juan les Pins városkában nyitották. Ez követően New York-ba vették az útirányt, majd visszatértek Franciaországba és a gyönyörű, patinás Cannes-ban, valamint Párizsban is nyitottak újabb üzletet, miközben sorra születtek az újabbnál újabb parfüm kreációk.

A Do Ré a gourmand illatok királynője. Én már a csomagolásért is teljesen odavagyok, elegáns, csillogó és rajta a szalag olyan, mint egy egyedi készítésű desszert, díszcsomagolásban.

do re

A parfüm zöld jegyekkel és fügével indít, amiből a füge érződik igazán, bár épp csak a kifújás után. Majd ezt követi a parfüm szíve-lelke, mert hogy a szívjegyben ott van az a bizonyos mandula, ami mindvégig a legdominánsabb benne. A mandulát pedig fantasztikusan egészíti ki a pacsuli, a szantálfa és a heliotrope. Az extratartósságot az alapjegyben található pézsmának, vaníliának és tonkababnak köszönhetjük. A vanília hosszantartó krémes-púderes hatást ajándékoz az illatnak. Így az abszolút nem nehéz, nem a szokásos émelyítő tömény vaníliás végeredményt kapjuk, hanem egy érzéki, édes-virágos-fás illatot, amiben a manduláé, heliotropé és tonkababé az abszolút főszerep. Az összetevők olyan zseniálisan illeszkednek egymásba, hogy szinte harapni lehet az illatot. Krémes melegség és biztonságérzet, amit érezhetünk a Do Ré-t megszagolva. Kicsit olyan érzésem van, mint amikor Alíz csodaországban találta magát, csupa szépség, csupa érdekesség, új élmények, új hatások, némely már annyira bódító és kápráztató, hogy az ember szinte a valóság peremén táncol elvarázsolódva és ebből a mámorító álomból nem is akar felébredni. Eredetiség, luxus és csupa finomság. Hihetetlen mennyire illik ez az illat a ?szülőföldjéhez?. Tökéletesen hozza a Cote d?Azur feelingjét, ahogy a cannes-i Boulevard de la Croisette-n végigsétálunk, mellettünk a csodálatos, magas pálmafákkal övezett tengerparti sétány és a sok-sok csillogó kirakat, csupa világhírű márkákat kínáló üzlet, a Monclar-től a Dior-ig, a Rolextől természetesen a Reminiscence-ig. És csak állunk ámulva, ebbe a csoda-világba csöppenve, a Reminiscence Do Ré-je pedig körülleng minket, mert ehhez a helyhez egy ilyen illat illik. Aztán feleszmélünk?.hisz most nem is Cannes-ban vagyunk, hanem valahol máshol a szürke, borongós januárba süppedve, az álmainkba és emlékeinkbe merengve?.

Majd elgondolkodunk és, hogy jobb kedvre derüljünk, a parfümház mottójára hallgatunk, mely így hangzik: ?Az álmodozás nem csak megengedett, hanem erősen javasolt?.

Itthon is kipróbálhatjátok sorozatot a Le Parfum Croisette parfümériában.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter