5 legjobb virágos parfümújdonság

Most már bizonyosan kijelenthető, hogy a jövő illata a virágoké lesz. Mondhatni, vissza a múltba, a parfümgyártás igazi gyökereihez, amikor még mindenki élénk virágos illatokban úszott, amikor még nyoma sem volt a vanília és a gourmand jegyek térhódításának. Valóságos illatorgia, vagy ha úgy tetszik virágillatok kakofóniája dúlt akkortájt a levegőben, s úgy látszik, napjainkban is egyre inkább dívik ez a (néha) barokkos túlzásoktól sem mentes virágözön. Régen volt már ilyenben részünk, szóval nézzük, hogy mi is most a legnagyobb trend! Bár egyáltalán nem törekednek jelenleg a parfümmárkák, parfümőrök a komplexitásra, sőt, mintha épp a minimalizmus dívna, s így a legtöbb esetben inkább lineáris, vagy éppen mono jellegű illatok születnek, semmint olyan túlburjánzó virágos illatok, amelyek például a 80-90-es években voltak divatosak. Erőteljes, letisztult, elegáns és modern, ezek most a kulcsszavak.

Chanel Gabrielle

Bizony, illik vele nyitni a sort, mert szeptember elseje óta ez a parfüm foglalkoztatja leginkább a nagyérdeműt. Csak épp futva tudtam eddig kipróbálni, s ez arra volt volt elég, hogy egy kezdetleges benyomás alakuljon ki bennem róla (hahó, ez nem az az oldal, ahol egy röpke papírcsíkos szippantás után népítélet születik…), s azt tudom mondani, hogy bár látszólag nem illeszkedik a Chanel eddigi parfümvonalához (kell egyébként?) mégis benne van az a fajta erő és kifinomultság, amely jellemzően a Chanel illatoknál eszembe jut. Szép, kissé nyers virágos illat, amelyben van szufla (az a kis nyamvadt papírcsík itt illatozik napok óta az asztalomon). Nem komplex, nem bonyolult, nem túlagyalt illat. Azt már döntse el mindenki, hogy ez kinek jó hír és kinek rossz 😀

Gucci Bloom

Gucci illatai közül jó pár betalált nálam, de a Gucci Bloom egyenesen letaglózott, és azonnal felmászott a képzeletbeli kívánságlistám elejére. Fehér virágok rendkívül erőteljes elegye, már-már túl sok is lenne, ha nem lenne a háttérben egy nagy adag íriszgyökér, amely a közönségestől az elképesztően vagány és vamp stílusig nem rántaná el a tubarózsás-jázminos kompozíciót. Tök csajos! 😉

Prada La Femme Intense

A Prada nem tud hibázni, ha parfümről van szó, de a La Femme bár szép, szép, de nagyon kis halovány illat, legalábbis rajtam nem domborodik ki eléggé. Nem úgy a La Femme Intense! Jól odavág a pacsulis tubarózsa ylang-ylanggal, de közben pedig olyan elegáns és kifinomult, úgy simulnak egymásba az illatjegyek, mint szimfóniában a dallamok. Éljen újfent a tubarózsa!

 

Hermés Twilly d’Hermés

Nagyon különleges és egyedi kombinációval kívánta a Hermes bemutatni, hogy milyen is egy mai modern, nagyvárosi nő illata. Természetesen egy nagy adag virágos akkordot vett alapul (tubarózsa), melyet aztán felpezsdített soha nem látott töménységű gyömbérrel. A végeredmény egy vibráló, élénk és sikkes illat, a Twilly, amely megérintette mindegyik korosztályt.

Chloe Absolu de Parfum

A tubarózsa mellett a rózsa, mint parfümösszetevő is reneszánszát éli. Idén 10 éves a Chloe Eau de Parfum, amely utat mutatott afelé, milyen is egy igazán kifinomult, nőies, törékeny illat, amely egyszerre tiszta, ártatlan és ugyanakkor női vehemenciától teljes. Imádom minden porcikáját, minden változatát, s nem lesz ez másként sem az új Absolu de Parfummel sem, amely lágyabb, de koncentráltabb, mint az anyaillat.

 

 



4 thoughts on “5 legjobb virágos parfümújdonság”

  • Ez az év neked kedvez valóban!:-)Fügés parfit csak a Body Shopban szagoltam, nem fogott meg. Kiváncsi leszek jövőre mi lesz a középpontban!

  • 🙂 Szilvia, igen, végre eljött az én időm is! A rózsa és a tubarózsa is nagy kedvencem. Ami viszont pár éve volt sláger, a füge…no, én meg ettől vagyok rosszul minden szinten.

  • Most úgy látom a tubarózsa a sláger,tavaly a rózsa volt.Szerencsés vagy,hogy szereted a tubarózsát,sajnos én ki nem állhatom parfümben ha megérzem.Mondjuk a Twilly kellemes csalódás,abban nem is érzem.
    Tavaly a rózsás parfik voltak terítéken,sajnos azért sem rajongok.????
    Hátha jövőre vmi más virág lesz a központban!????

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter