4711 Acqua Colonia Tea Edition 2020 – parfümkritika

Számos 4711 Acqua Colonia illattról olvashattatok már a blogon (katt ide!), kifejezetten szeretem ezt a sorozatot, mert igazán üdítő nyári frissítők jó áron! Az idei tea kollekcióra kifejezetten kíváncsi voltam, nagy örömömre mindkét darabot kipróbálhattam!

A 4711 márkát nem kell bemutatni talán senkinek, hiszen az egyik legismertebb kölni/parfümmárka, amely már a 18. századtól illatosítja az arra érdemeseket. Az Acqua Colonia sorozat az, amellyel a márka meghódította a XXI. századot, és jó pár darabja azóta kifejezetten a parfümrajongók kedvencévé vált (lásd Blood Orange & Basil). Minden évben 1-2 új Acqua Colonia jelenik meg, az idei év pedig a tea különlegességekről szól. A limitált Tea Edition 2020 sorozat alatt két parfüm jelent meg, a Green Tea & Bergamot, valamint Matcha & Frangipani, melyek június végétől kaphatóak a Müller parfümériákban. Az illatozó tea igazán különleges élvezetet nyújt, hiszen nincs még egy ital, ami ilyen természetes módon biztosítja a test, a szellem és a lélek jóllétét – és mindezt már kerek ötezer éve. A teaszertartásokkal kikapcsolódhatunk és harmóniát teremthetünk a mindennapokban: az illatos, forró ital az egyéni wellnesspillanatok kiváló kísérője.

Az Acqua Colonia kreációi eddig csábító, meleg összeállításokkal tették élvezetessé a hideg évszakot. Az Acqua Colonia Tea Edition limitált kollekciója most először egy egész évre szóló trendtémát dolgoz fel: a teaszertartásokat. A mindennapok oázisa, amikor megengedünk magunknak egy kis kikapcsolódást, és a különböző teafajták élvezete révén elérjük a belső egyensúlyt. A két új kreáció izgalmas illatkontrasztokkal kápráztatja el viselőit: a Green Tea & Bergamot az összes érzékre ható frissítő, élénkítő illat, melyben az aromásan fanyar akkordok éppúgy megtalálhatók, mint a citrusos árnyalatok. A Matcha & Frangipani változat ezzel szemben az enyhe, jótékony aromát képviseli lágy, érzéki jegyeivel és különleges édességével. 

Green Tea & Bergamot

Abszolút uniszex illat, izgalmasan élénk, és kissé pikáns, keleties felhangokkal. Édeskés gyógynövényes zöld tea akkordjához remekül illik a fanyar, finoman fűszeres és friss bergamott, abszolút hozza a teaaromától elvárt illatot. Mivel kölni, ezért bőségesen lehet locsolni magunkra, igazi arcát meleg időben mutatja.

A pezsdítő bergamott gondoskodik a zöldtea variációk friss jegyéről. A kreáció így teret enged a aktivitás és az ellazulás játékának, és serkenti az érzékeket: igazi frissítő wellnessillat – a test és a lélek gyengéd ébredéséért!

Green Tea – élénkítő

A zöld teát több ezer éve tisztelik egészségvédő italként a legkülönfélébb kultúrákban – okkal, hiszen valóban már egyetlen csészényi ital elegendő ahhoz, hogy elmeneküljünk a mindennapok rohanásából, és feltankoljunk energiával.

Bergamot – pezsdítő

A bergamott hibridnövényként egyesíti magában az édes citrom és a keserűnarancs pozitív tulajdonságait. A bergamottolaj a viktoriánus kor illata – tiszta, friss, élénk, pezsdítő és kivételesen eredeti. Az üdítő aroma egyszerre élénkíti a testet és a lelket.

Matcha & Frangipani

A két illat közül ez jelenleg a kedvencem! Nagyon élvezem a matcha élénk illatát, és a frangipáni krémes, trópusi jegye meglepően jól összesimul vele. Klasszikus virágos illat, imádom a leszáradását: finom, szolíd illatocska, ami épp annyira édeskés, hogy élvezhető a nagy melegben is. Számomra nőies illat, nem mondanám uniszexnek.

A matcha enyhe aromáját fanyar jegyek egészítik ki. A különleges teaváltozat érzékien virágos, az eredmény pedig egy lágy kreáció az elengedés és a lazítás jegyében!

Matcha – aromás

Az őrölt zöldtea-levelekből készülő ragyogó japán ital frissítő hatású, és elősegíti a jó egészséget. Fanyar, de nem keserű, krémes, intenzív, sőt olykor gyümölcsös vagy diós, de mindenképpen aromás – így mutatkoznak meg a hagyományos teafajta ízjegyei.

Frangipani – lazító

A frangipánilevelek ölelő illata fokozza a nőiességet, kedélyjavító és lazító hatású. Érzéki illat, amely pozitívan befolyásolja a hangulatot.

Keressétek júniustól a Müller parfümériákban!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter