2020 összegzés

Enough… Elég! Legyen már elég!

Évek óta az év végéhez érkezve szoktam írni egy kis évértékelő szöveget. Őszinte leszek: az ideihez piszkosul nem volt hangulatom, se kedvem. Szar év volt az idei, és akárhogy is szeretnék pozitív lenni (mert alapvetően az vagyok), nem tudok jót kihozni belőle. Piszok sokat dolgoztam, és számomra nehezített volt a pálya márciustól egészen az év végéig (szóval nem nyugis, kenyérsütögetős home office-ban nyomtam).

Parfümök terén totál kiégtem…egyáltalán nem foglalkoztam az illatokkal, mert annyira nyomasztott ez a megváltozott életritmus, hogy baromira nem tudtam a hobbimat élvezni. Így nem törtem magam, hogy új illatokat, márkákat fedezzek fel, és így rohadtul lapos volt a tartalomgyártás mind a blogon, mind a közösségi felületeken. Gondolom, ezt ti is éreztétek. Nem volt sem kedvem, sem erőm igényes posztokat készíteni, fotózni, lelkesedni újdonságok iránt.

Aztán decemberben elkaptam a vírust, és valóban beteg is lettem…no, nem nagyon (nem kellett kórházba mennem), de azért épp annyira, hogy 2 hétig cefet rosszul legyek. Plusz poén: elment a szaglásom…és barátaim: ma sem tökéletes! Érzek illatokat, de sokkal tompábban, mint azelőtt. Ami fura: a büdöset kevésbé érzem 😀 (lehet, hogy ebből kellene valamit kihozni!) Úgyhogy decemberben szó szerint örültem, hogy élek, ezért is volt a nagy csend.

Legyen már elég ebből az évből! Kapjuk már vissza a régi életünket! Tudom, azt mondják, hogy az sosem fog eljönni, de azért nehezen tudom elhinni, hogy innentől örökké be leszünk zárva, és hogy örökké maszkban kell léteznünk, hogy nem ölelhetünk szabadon, hogy a családtagoknak rettegniük kell egymástól. Elég abból, hogy tönkremegy a világ, a gazdaság, és baromira nem jó irányba megy ez a dolog. Ahogy látjátok, kissé sötéten látom most a világot, és épp ezért nem jó semmi, ami eddig jó volt, és örömmel töltött el. Érzem, hogy fogalmazódik meg bennem a változásra való igény (több fronton is), csak még nem kristályosodott ki pontosan, hogy mi lenne a pontos cél. Egy biztos: nem akarom a hobbimat elengedni, de ebben a formában tök felesleges kínlódni vele, szóval még nem tudom, hogy merre van előre, de valami lesz!

Ti hogy élitek meg ezt az egészet? Van, akinek jól jött a változás? Ha igen, meséljen, könyörgöm!

Hajrá 2021, hozz nekünk csodaszép hónapokat!



4 thoughts on “2020 összegzés”

  • Kedves Judit! Köszönöm szavaidat! Én is épp erre gondoltam tavasszal, hogy nem akarom rossz élményekhez kötni az illataimat, és végül “így” is maradtam, valahogy másodlagosak lettek az illatok. Örülök, hogy van esély arra, hogy visszaálljon a szaglásom 🙂

  • Annyira megértem! Tavasszal hónapokig alig nyúltam a parfümjeimhez, úgy éreztem, hogy nem akarom őket “elrontani” a vírus élményével… Aztán amikor rájöttem, hogy még egy jó darabig nem lesz jobb a helyzet, akkor elhatároztam, hogy minden nap használni fogom őket, hogy ennyi örömöm legyen már (a szintén nem kenyérsügetős) home office-ban. Év végére jutottam el oda, hogy ismét valódi örömöt és izgalmat jelent az új illatok felfedezése, annál is inkább, mert a korábban szeretett illataim már nem illenek tökéletesen hozzám, mert minden megváltozott és én is.

    Én nagyon erősen hiszek abban, hogy igenis vissza fog állni a világ normális rendje, és talán lesznek pozitív változások is. És a szaglásod is vissza fog állni normálisba! 🙂 Én is átestem ősszel egy légzőszervi betegségen (nem tudom, hogy korona volt-e), ami közben részben elment a szaglásom (nem ez volt egyébként az első eset, korábban is előfordult 1-2x betegség során), és mostanra majdnem tökéletesen visszaállt. Nem is azt mondanám, hogy rosszabb lett, de más. Néhány dolgot kicsit másként érzek, de ez is tér vissza a korábbi állapothoz. Szóval fel a fejjel mindenkinek, 2021 biztosan jobb lesz! 🙂

  • Drága Anikó! Köszönöm <3 a támogatást! És sajnálom, hogy nálad is hasonlóan alakult a helyzet. A szaglásom meg: belegondolni sem merek, mi lesz, ha nem lesz a régi…:x

  • Huhhh…hát a tartalom gyártás terén én is alább hagytam. Kicsit elfáradtam, de emiatt sok rossz miatt. Úgy éreztem van most fontosabb a csilli villitől. Hát nagyon nem volt ez az év egyszerű, de remélem átlépünk 2021-be és minden szebb lesz. Sajnálom, hogy elkaptad, és most a szaglásod bánja még mindig, de remélem mihamarabb teljesen rendbe jössz és Veled együtt a világ is helyre áll. ❤

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter