10 izgalmas kult parfüm

Parfümös berkekben gyakran esik szó az úgynevezett kult (kultikus) parfümökről, amelyek méltán vívták ki a parfümszerető közönség rajongását. Sem az idő vasfoga sem a múló divatszeszélyek nem kezdik ki ezen illatok kiválóságát, mivel időtállóak és valóban kultikusak, gyakorlatilag állandó színfoltjai a parfümök széles palettájának. Csak éppen a több ezer új és új parfüm között gyakran elvesznek, és elfeledkezünk róluk vagy éppen nem is ismerjük meg, meg szelíden megbújva a polcon várják, hogy egy parfümrajongó kézbe vegye őket. Az utóbbi időben teljesen rákattantam ezekre a parfümökre, mert jó újra és újra felfedezni azt az atmoszférát, amelyet különlegességükkel teremtenek, és jó rádöbbenni arra, hogy egy-egy jól megkomponált illat bizony 50-60 év után is ugyanolyan ütős napjainkban is.

kult parfümök parfümblog .hu

A minap végigböngésztem a Parfum.hu ajánlatát, amely híres arról, hogy a mai trendek mellett felkutatja a kult illatokat is, amelyek a széles közönségnek ismeretlenek, de egy igazi parfümrajongónak muszáj kipróbálnia. E válogatásban a 10 legizgalmasabb kult parfümöt gyűjtöttem össze, amelyeket érdemes levadászni.

Oscar de la Renta Oscar

1977…ebben az évben születtem, és ebben az évben jelent meg a spanyol-amerikai divattervező legnépszerűbb illata, az Oscar. A klasszikus virágos-orientális illat a kornak megfelelően rendkívül gazdag összetevőkben, krémes, édes, mégis ellenállhatatlanul elegáns illat.

oscar de la renta oscar

Guy Laroche Fidji

Van pár kedves ismerősöm, akinek kifejezetten signature illata az 1966(!)-ban kiadott Fidji, amely megmutatta, hogy milyen is egy igazán sikkes, friss, szikrázóan eleven trópusi illat. A fás-virágos-zöld jegyek különleges harmóniában simulnak össze, éppen ezért olyan népszerű még ma is. Nagyon ritkán lehet kapni, érdemes rá lecsapni!

fidji-guy-laroche

Lancome Cuir de Lancome

Talán az első rendelésem volt anno a Parfum.hu webáruházból egy üveg Cuir de Lancome. Óriási szerencsém volt, hogy épp volt egy üveggel, mert ez az illat minden idők egyik legnépszerűbb bőrös parfümje. Balzsamosan füstös illat, amely úgy árasztja magából a hasított bőr illatát, hogy nincs is benne ez az összetevő. Bőrös illatok szerelmeseinek kötelező!

cuir de lancome

Versace Red Jeans

Az Illat a 90-es évekből! Zsani olvasónk nagyon érzékletesen írta le a Mutasd be a parfümgardróbodat vendégposztolójaként, hogy hogyan szeretett bele ebbe az illatba. Púderes, gyümölcsös, krémesen édes, és nagyon vidám hangulatú parfüm! És az ára verhetetlen!

versace_red_jeans

Vivienne Westwood Boudoir

A divat punk nagyasszonya viszonylag későn ezzel az illattal jelentkezett először, és tarolt. Mindenki kíváncsi volt arra, hogy a mindig polgárpukkasztó divatkreátor hogyan döntöget tabukat ha parfümről van szó. Nos, igazából úgy lett polgárpukkasztó, hogy nem kellett botrányparfümnek kikiáltani, egyszerűen csak egy nagyon vadító, szexuálisan túlfűtött, magabiztosságtól túlcsorduló illatot sikerült bemutatnia, amelyet imád a nép. Erőteljes akkordok, határozott jegyek, intim és szexi egyszerre.

Balenciaga Paris

Én már szereztem egy üveggel, és féltve őrzöm Balenciaga nagy visszatérésének üvegbe zárt nyomait. Mindig rizikós ez a főnixmadár-szerű újjáéledés, főleg ha olyan módon teszi, mint a Balenciaga: fittyet hányva a konvenciókra, valami olyannal álltak elő, ami nagyon más volt, mint ami divatban volt 2008-ban. Persze, most az van divatban, amit a Balenciaga Paris divatba hozott: a finoman metszett fás-púderes illatok, amelyekből süt az elegancia és különlegesség. Valódi kincs.

balenciaga_paris

Comme des Garcons 8 88

A Comme des Garcons divatház specialitása, hogy hökkent, újraértelmez és felfedez. A 8 88 uniszex parfüm meleg, hívogatóan komfortos illat CdG csavarral. Fűszerek sokasága leheletnyi balzsamos puhasággal.

Joop! All About Eve

Mindent Éváról, ráadásul egy alma formájú parfümös üvegben? Egyértelmű utalás, vettük az adást, és sokan mások is. Be Delicious és a kis Nina is ezen illatból ihletődött, amely az első igazán szép és népszerű almás illat lett.

all about eve joop! parfüm

La Prairie Silver Rain

Először is, a La Prairie onnan ismert, hogy egy baromira drága svájci csodacuccokat megálmodó márka, másrészt pedig onnan, hogy ők adták ki a Silver Raint, ami szerintem mindenki orrában bent lehet, csak nem tud róla. Emlékszem az első találkozásunkra, egy kedves barátnőm anyósa használta, én pedig nem győztem kapkodni a fejem, hogy mi ez az isteni illat. Miután megtudtam, felkutattam, és borsos ára miatt várólistára tettem (azóta is ott van, nem tehet róla, csak mindig jöttek újabb és újabb beszerzendő darabok), de minden egyes alkalommal ha parfümériában járok, megszagolom. Nekem a luxus illata. Egyébként ha van, amit jobban szeretek nála, az a Midnight Rain, abból el is fogyasztottam egy üveggel.

silver rain parfüm

Laura Biagiotti Laura

“Egy parfümnek fokoznia kell a nő személyiségét, nem pedig uralnia.” Nos, ez a mottó tökéletesen illik mindenki kedvenc Laura-jára, a gyümölcsös-virágos illatok egyik legszelídebb, legnőiesebb darabjára. 1994 óta vesszük, szeretjük, tökéletesen bearanyozza hétköznapjainkat.

Az alábbi parfümöket a www.parfum.hu webáruházból válogattuk, ha szeretnétek vásárolni, siessetek, mert egyes kult illatok csak korlátozott darabszámban kaphatóak.

Andrea



4 thoughts on “10 izgalmas kult parfüm”

  • Kedves Ferenc,
    először is köszönöm a dicséretet, és örülök, hogy férfi parfümrajongót is üdvözölhetünk körünkben!
    Személyes tapasztalataim alapján a blog jobb oldali sávjában, Linkajánló néven összegyűjtött parfümériákat tudom szívből ajánlani! —->
    Üdv, Andrea

  • Mindig szivesen olvasom az irásait, nagy parfümrajongó vagyok. Lenne egy kérdésem: melyik magyar webáruházbol kapok eredeti parfümöt?
    Én csak az alábbi üzletekben bízom meg:
    Douglas
    Müller
    Marionnad
    Neroli
    Válaszát előre is köszönöm
    üdv.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter