10 biztos jel, hogy hamis parfümöt vettél

Nem lehet elég sokszor hangsúlyozni, hogy nem érdemes hamis parfümöt venni. Egyrészt elképzelhetetlen gagyi alapanyagokból dobják össze a szorgos kínai kezek, másrészt a parfüm az egyetlen olyan luxustermék, amely igazán elérhető bárki számára is – még azoknak is, akiknek vékonyabb a pénztárcája, számukra is vannak igazán jó és élvezhető alternatívák a parfümériák polcain. Tudom, hogy vannak olyan parfümfogyasztók, akik a spórolás jegyében direkt vesznek hamis parfümöt, de higgyétek el, hosszú távon nem éri meg, meg meg sem közelíti az eredeti parfümök minőségét, tartósságát, illatát. A parfümrajongók másik fele pedig egyáltalán nem akar hamis parfümöt venni, hanem valamilyen úton-módon becsapták. Jöjjön tehát 10 jel arra, hogy hamis parfümöt vettél/kaptál.

lady million hamis parfüm

1. Hasonlít is meg nem is! 

Ez a remek példány tökéletesen bemutatja azt, hogy ha valamihez olcsón hozzá akarunk jutni, akkor nem a szemünknek hiszünk, hanem a spórolás kisördögének. Merthogy ez a “Woman Million” a Lady Million akar lenni, kísértetiesen hasonlít rá, éppen csak egy szó van elírva benne. Legyünk résen, ha nem tudjuk pontosan a nevét, nézzünk utána a neten!


IMG-20140923-WA0007

IMG-20140923-WA0008

2. Az utcán kínálta szatyorbólegy szimpatikus fiatalember/lány/asszony stb, mondván, hogy kamionról esett le, bezárt üzlet készletét árulja, úgy lopta a helyi parfümériából stb.

Ilyen nincs! Most komolyan! Ki hiszi el manapság ezt a mesét? Nem esik le semmi a kamionról, max a pótkerék, de az sem nagyon. És már nem olyan könnyű lopni sem! Ékes példája a fenti példány, amit szívbéli barátnőm vett Málta sétálóutcáján. A pofátlanság netovábbja, hogy bár a doboz legalább még hasonlít is az eredetire, de az üvege finoman szólva is ultra gagyi…az illatáról nem is beszélve.




3. Eleve nincs is ilyen nevű parfüm…

A kedvencem! Aukciós oldalak sztárjai ezek az “új”, soha nem debütált designer illatok…meg kell hagyni, kreatívak a hamisítók! Kedvencem a Dolce & Gabbana Sexy Choclate (ez milyen nyelven van?)  🙂

sexy cho

 

4. Piacon, ásziai plázákban vásárolt parfümök

Akármilyen csinos látszólag az üzlet, akkor is kínai hamisítványokat árulnak ezekben az ázsiai plázákban. Elképzelhetetlen, hogy egy nemzetközi designer brand magyarországi forgalmazója eladjon nagykerben parfümöket olyan terjesztőknek, akik aztán a piacon adják tovább. Nem. A márkás parfümök lényege, hogy az exkluzivitást, luxust nyújtsák, és azt egy koszos pulton, asztalon, deszkán nem tudják nyújtani. Sajnos tudom, hogy rossz hír, de nincs a piacon eredeti parfüm, csak megtévesztő hamisítvány.

hamis chanel parfüm

5. Nagyon eredetinek néz ki, de valahogy fura…

Ha rossz érzésed van egy parfümmel kapcsolatban, főleg akkor ha már használtad és az garantáltan eredeti volt, akkor bízz a megérzéseidben. Ha jól figyelsz, felismerhetőek a hamis parfümök, még ha apró eltérések is vannak az üvegen, dobozon. A fenti képen a zöld REAL felirat jelzi, hogy az az eredeti, a piros FAKE pedig a hamis portékát jelöli. Ugye így már látszik a különbség?

hamis chanel parfüm 2

6. Az a bizonyos fúvóka…

Leggyakrabban arról ismerhető fel a hamis parfüm, hogy a benne lévő műanyag fúvóka otromba vastag és erősen elhajlik. Az eredeti parfüm fúvókája vagy pont az egyik sarokig ér és szinte láthatatlan, vagy egyenesen az üveg aljáig fut. A fenti  képen is jól látszik a különbség, valamint itt az üvegek formája is teljesen más. Az eredeti gyártók ügyelnek arra, hogy az üveg belső alja homorú legyen, így az utolsó cseppek a sarkakban gyűlnek össze. ahová elér a fúvóka. Nem beszélve arról, hogy mennyire más a folyadék színe is.

Bizony, a jobb oldali hamis!
Bizony, a jobb oldali hamis!

7. Aukciós oldalak, ebay Kínából

Sajnos azt kell, hogy mondjam – tisztelet a kivételnek -, hogy az aukciós oldalak tele vannak hamis parfümökkel. Érdemes egyszer az ebay-en vagy az aliexpressen szétnézni, tonnaszám kínálják a hamis parfümöket potom árért. Ha itt szeretnétek vásárolni, nagyon körültekintőek legyetek, és vásárlás előtt mindig olvassátok el az értékeléseket.

paco rabanne 1 million hamis parfüm

8. 100 ml

Őszintén? Soha nem veszek 100 ml-s parfümöt, még akkor sem, ha elvileg jobban megéri. Ha hamis parfüm, akkor az esetek 99%-ában mind 100 ml-s tétel. Hogy miért? Mert így hatékonyabb és olcsóbb. Nem vacakolnak holmi 30 ml-s szösszenetekkel, mert abból 3x többet kell eladni, mint egy 100 ml-s parfümből. Ha bárhol gyanúsan olcsón kínálnak új vagy használt 100 ml-s parfümöt, légy résen! Akkor óvakodj igazán, ha az adott oldal, eladó szinte csak 100 ml-s kiszerelésben kínálja a parfümöket. Tuti hamisak! A fenti képen a hamisítók kedvenc darabja, a 1 Million. A bal oldali a hamis: nézzétek meg a betűket, vékonyabban nyomva..apró különbség, de sajnos hamis.

9. Bekopognak, házhoz viszik, nagy áruházak folyosóin kínálják…

Már írtam a mai parfümházalókról. Nézzétek meg a Fókusz riportját ez ügyben, igazi kis parfümmaffia van a háttérben. Röviden tehát aki bekopog és xy francia parfümöt kínál, amelyet most akarnak bevezetni Magyarországon, azt tessék elhajtani, mert a 100 forintos boltban 290-ért beszerezhető löttyöket kínálhatják.

Iskolapéldája a hamis parfümnek!
Iskolapéldája a hamis parfümnek!

10. Túl olcsó…

Tudom, szívfájdító, de bele kell törődni, hogy egy bizonyos ár alatt nem lehet eredeti, jó minőségű parfümöt kapni. Én mindig azt javasolom, hogy nézz körül a parfümériákban, netes boltok kínálatában, vesd össze az árakat és látni fogod, hogy max 2000-3000 forint differencia van az árak között. Ha valami túl olcsó, az gyanús!

Andrea

 

 

 

 



14 thoughts on “10 biztos jel, hogy hamis parfümöt vettél”

  • Kedves Kata!
    Szinte biztos, hogy a Müllerben eredeti parfümöt kaptál, azonban az lehet, hogy sajnos egy új keverékkel találkoztál: az egyre szigorúbb alapanyag szabályozások miatt sajnos újrakeverik a parfümöket, ezért minimálisan módosulhat az illatuk. Az veszi ezt észre, aki mindig ugyanazt a parfümöt használja. Az is előfordul, hogy kifogynak egy bizonyos alapanyagból, máshonnan szerzik be, így szintén minimálisan, de más az illata. A Müllerben pedig azért nem veszik vissza felbontva, mert van kint teszter, feltéve, ha minőségi probléma áll fent. Remélem, megoldódik a probléma,

  • Sziasztok.
    Én 2019 óta használok gucci Quility parfümöt, csak és kizárólag Müller ből.
    Tegnap ismét vettem egyet (34 ezer Ft, 50m) .
    Kibontás után egyből feltűnt , hogy a színe sötétebb és az illata is más. Fogtam vissza vittem , az üzlet vezető közölte hogy pénzt nem ad vissza, jegyzőkönyvet írt( nagyon nehezen) elvette a parfümöt és a blokkot beküldi tesztelésre a forgalmazónak ami legalább 3 hét..
    Se parfüm se pénz, egyelőre..
    Szerintetek már a Müller-ben sem lehet bízni??
    El vagyok nagyon keseredve, mi van ha nem akarják vissza adni a pénzt, és ez az illat nem tetszik, és hozza teszem , kipróbálás után negyed órával már nem lehetett érezni az illatot, míg az előzőeknél napok hetek múltán is érezhető volt az illat..
    Szerintetek mit tegyek?

  • Marta, sajnálattal kell közölnöm, hogy Téged a barátod kicsit megtréfálhatott, mert sem a Douglas, sem a Müller nem onnan szerzi be az áruját :DDDDDDD de ha így lenne, akkor én boldog lennék, mert csak az ázsia centerből vásárolnék parfümöt, ha megegyezne a minősége a két boltban találhatóval :))) de sajnos köszönő viszonyban sincs a minőség.

  • Üdv!

    Elbox, végre nem csak én vallom, hogy a Notino-n sok a gagyi parfüm. Jó pár évvel ez előtt, amikor még nem ez volt a cég neve, rendeltem tőlük 2 db parfümöt. Az egyik a Gucci Guilty volt, a másik valami női. Látszott igazi gyögyszem, amikor levettem a kupakot darabokra hullott. Olyan büdös volt, hogy a fejem megfájdult tőle.Természetesen a kukában végezte, használhatatlan volt. Azóta én nem rendeltem tőlük és soha nem is fogok. Persze azóta úgy látom van pénz a gagyiból, mert szép reklámok stb. Sajnos könnyű bedőlni nekik és ha valaki el is hiszi, hogy eredetit vett (mert az oldalakra nem nehéz kiírni, hogy 100% eredeti), akkor saját magát is becsapja, hogy ennek ilyennek kell lennie.. Na meg nagykerből van, állítja minden cég akit eddig felhívtam…na, de melyikből is? A kínaiból? Sajnos nem csak a Notino rendelkezik jó hamisítványokkal 🙁 viszont, ha a gagyi árát is hozzáigazítják az eredetihez máris nem annyira szembetűnő ez sem. Vannak olyan jó hamisítványok, hogy csak a használat során derül ki, hogy az…pl a Te példád 10 ml után.
    Ebben is osztom a véleményed, hogy reptéri üzletekben igen ritka a hamisítvány, már ha egyáltalán van ott ilyen.

  • Szia!
    Mikor vetted az utolsó üveget, amit még jónak éreztél? Mert könnyen lehet, hogy még sikerült az első szériákból való illatot megvenned, azóta azonban az alapanyagok módosultak, akár új gyárban is gyárthatják, és sajnos pont a 10-15 éves illatoknál érezni egy nagy minőségbeli romlást. Ugyanakkor nem tudom, hogy a Notino közvetlenül a forgalmazótól szerzi-e be a parfümöket, vagy parfümügynökön keresztül, ez utóbbi már rizikós. Én írnék nekik, tegyél panaszt, hátha visszaveszik.

  • Kb 8-10 éve használom a Paco Rabane Black-XS -t majd a Pure XS -t. Töretlenül ragaszkodom az illatok részleteihez, és többnyire reptereken, vásárlom, ragaszkodva az eredetihez. Rendeltem karácsonyra a népszerű NOTINO weboldalról, mert karácsonyi akció gyanánt csecsebecsékkel 33e ért kinálták. Hittem benne mert, de
    EKKORA GAGYIT MÉG NEM SIKERÜLT VÁSÁROLNOS SEHOL.
    Az első 10 % még jónak tünt, nem is tudom hogyan. Talán a maradék parfüm fajsulya miatt a mélyre sülyedt… De utánna majd hogy csak az alkohol gyűlöletes illatát érezni. Nagyon, nagyon csalódott vagyok. 2-3 perc után semmit nem érezni. Semmit az illatból. Az EREDETI illatát 1 hét után is érzem a ruháimon a szekrényven. Hogy teheti meg egy ilyen hirnévnek örvendő cég, hogy kinai piaci gagyval hirdeti magát a Világhállón. 🙁
    -Szerintetek… Mit lehet tenni ilyenkor???

  • Marta: ezt tényleg nagyon nehezen hiszem el én is. Egyrészt nagyon komolyan kell elszámolniuk (számlákkal) a forgalmazott parfümökről, másrészt ha egy hivatalos forgalmazó ezt biztos nem engedné.

  • Marta-nak_ nem baj, ha hülyeséget hallasz egy hülyétől, az nagyobb baj, ha vagy annyira hülye, hogy elhiszed és a hülyeséget továbbadod, másokat hülyítve.

  • egy regi jo baratom dolgozott hosszu evekig a fay utcai piacon, mint parfum arus. aztan atkoltoztek ay azsia centerbe. ott is sok evet dolgozott. tole tudom, hogy a douglass tobb millios tetelben szerzi be onnan az arujat.

  • Orommel olvastam a 10 jo tanàcsot! Nagyon ugy van a valosàgban ahogy leirodott. Talàn annyit fuznék hozzà, hogy a hamis parfumoktol komoly betegségeket lehet kapni. Semmi képen sem éri meg az egészségunkon sporolni. Foleg a Kinai parfumok okozhatnak allergiàs panaszokat, sot késobb még borràkot is . A kevesebb tobbet ér. Bàr mindenki elolvasnà a fenti leiràsokat érdemes azokat megszivlelni. A jo parfum motivàl!

  • Én pont az ilyen meglepetésektől kímélem meg magam és rendelek egy biztos helyről, a parfümotthon.hu ( http://www.parfumotthon.hu/ ) oldalról. Tőlük mindig eredeti parfümöt kapok, és nincsenek ilyen kis apró meglepetések, amik elsőre szemet sem szúrnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter