Viktoria Minya Eau de Hongrie – parfümkritika és nyereményjáték

A Minya Viktória napok utolsójához érkeztünk, és mára tartogattam egy igazi kuriózum illatot, az Eau de Hongrie-t. Kevesen tudják, hogy a modern értelemben vett parfüm magyar névhez köthető, a legenda szerint I. Károly felesége, Erzsébet előszeretettel illatosította magát különféle gyógyfüvek, aromák alkoholba áztatott párlatával, így terjedt el a köznyelvben az első kölni, mint a Magyar Királyné Vize. Kis országunk sokat adott már a világnak, most Minya Viktória alkotott egy olyan fantasztikus parfümöt – melyhez nem kell jósnak lenni, hogy lássuk előre – amely méltóképp képviseli hazánkat a parfümpiacon.

eau de hongrie

“Ez az újdonság egy igazi meglepetés, és egyben egy nagyon személyes alkotás Minya Viktóriától, aki még a parfümiskolába járt, mikor először hallotta az Eau de la Reine de Hongrie ( A magyar királyné vize ) legendáját. A legendás illat modern változatatának ötlete szinte azonnal megszületett. Az eredeti Eau de la Reine de Hongrie volt az első modern kori parfüm, ami a monda szerint, visszaadta viselője, a korosodó Piaszt Erzsébet fiatalságát és a szépségét, így a lengyel király beleszeretett és feleségül vette. Az 1300-as években készült parfüm leginkább rozmaring tinktúrára hasonlított, ezért Viktóriának körültekintően kellett kiválasztania az újragondolt változat alapillatát. Az újragondolt ?Magyar Királyné Vize? Magyarország világszerte népszerű borkülönlegessége, a Tokaji Aszú ihlette. A mézesen puha alkotás a jázmin melegségével teljesedik ki, amit a szantálfa krémes illata koronáz meg. Újszerű, mennyeien bódító kompozíció. Az Eau de Hongrie is egy különleges üvegben kerül bemutatásra, mely a Tokaji borok világát idézi. Az üveg maga egy kézzel készített, kígyóbőr hatású fa dobozba van fektetve; a Minya Viktória termékek védjegyévé vált csomagolás jellemzőivel harmonizálva.
Az Eau de Hongrie összetevői: citrom, grapefruit, szegfűszeg, jázmin, méz, szantál, labdanum, pézsma, tonkabab
és Tokaji Aszú

fehérbor

Volt már rá példa, hogy megpróbálták Magyarország illatát megalkotni, azokkal az összetevőkkel, melyek az országot leginkább jellemzik: bors, paprika, muskátli. Viktória ahhoz a világörökség részét képező magyar szimbólumhoz nyúlt, melyet a legtöbben ismernek: a Tokaji Aszú. Nincs az a külföldi utazás vagy ajándékozás, ahol ne egy üveg Tokaji kerülne elő a bőröndből vagy az ajándékcsomagból. Az Aszú különleges, eleve mézédes aromáját Viktória egy nagy adag mézzel dobta fel. A borra amúgy is jellemző fűszerezettségét a pikáns szegfűszeg erősíti fel, valamint a szantál puha-fás jellege. Rendkívül puha, szinte gyöngyözően az orrba szaladó illat, az ember legszívesebben egész álló nap a bőrén szagolgatná. Finoman édes (nagyon jól illik a tonkabab a mézes aszúhoz), kellően gourmand és mesterien fűszerezett nedű, mely – jó hír az uraknak – uniszex illat, így bátran viselheti bárki. Igazán merész és bátor húzás volt a tokaji aszút mint parfümalapanyagot felhasználni, de azt kell, hogy mondjam, nagyon bejön!

Talán túl elrugaszkodott ötlet, de minden magyarnak járna egy üveg Eau de Hongrie, annyira mi vagyunk! Tökéletes illat, tökéletes üvegben, tökéletes koncepcióval. A legjobb karácsonyi ajándék!

minya viktória parfümminta

?Egy nap egy VM illat? nyereményjáték!

Nagyon büszkék vagyunk Viktóriára és illataira, így most négy napon keresztül Minya Viktória napok lesznek a Parfümblogon, megünnepelve az első magyar parfümház sikerét! Nincs ünnep ajándék nélkül, ajándékot pedig most Ti kaptok, kedves olvasók Minya Viktóriától. 4 nap 4 nyeremény! Minden nap egy igazán szerencsés olvasó nyerhet egy luxusmintát a kollekció egyik darabjából, ez az aznapi játékban derül ki, hogy melyik illatot lehet megnyerni.

Mai nap nyereménye: egy Eau de Hongrie  luxusminta.

Milyen borfajta az Eau de Hongrie egyik összetevője? 

1. Szürkebarát

2. Tokaji Aszú

3. Badacsonyi Merlot

A nyertest pedig azok között sorsoljuk ki, akik elküldik a helyes választ azinfo@parfumblog.hu email címre valamint a facebookon megosztják ezt a bejegyzést és lájkolják Viktoria Minya és a Parfümblog.hu facebook oldalát. A megfejtést holnap délig várjuk. Sorsolás és a nyertesek kihirdetése itt és a facebookon pénteken este lesz!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter