Van Cleef & Arpels Rose Rouge – parfümkritika

Mindig is szerettem a rózsás illatokat, valahogy úgy, mint Gombóc Artúr a csokoládét: jöhet bármilyen formában! Épp úgy szeretem a puha, púderes, kislányos szende rózsaillatot, mint a vamp és femme fatale erőteljes és nyers rózsát. A következő posztban a kedvenc rózsás illataimat fogjátok olvasni, amibe a Rose Rouge nem fért bele. Nem mintha nem lenne jó illat, nagyon is az, de nálam nem toplistás. Nézzük, kinek ajánlanám!

Van Cleef & Arpels, a francia luxusékszermárka Extraordinaire kollekciója a niche vonalat képviseli a márka parfümrészlegén. Meglehetősen jó darabok jelentek meg 2009 óta, s azóta számos parfümjük igazi kult illattá vált, gondoljunk csak az Orchidee Vanille-ra vagy az Ambre Imperiale-ra. A Van Cleef & Arpels Rose Rouge 2018-as megjelenése óta számos dicséretet bezsebelt, de nem lett a márka világokat rengető darabja. Nem rosszul áll a Fragrantica értékelésén sem, közel 1000 szavazat alapján 4,14-en áll (ötös skálán), míg a Krémmánián 4,22-n.

De akkor mi a baj vele, hogy nem lett nálam, aki nagy rózsafogyasztó, top kedvenc. Hát éppen ezért! Mert bár a Rose Rouge csodálatos illat, kapásból van másik öt nagyon hasonló a tarsolyomban, akarom mondani a polcomon, amit szívesebben használok.

A Rose Rouge a vörös rózsa illata, ezt szögezzük le! Mély, erőteljes, domináns, érzéki rózsa. Mintha ezernyi virágszirom röppene ki belőle, csodásan virágos a kifújás első 10 percében. Aztán domborodik ki igazán a lényeg: a málnás, gyümölcsös akkord, amely cseppet sem kislányos, sőt! A pacsulinak és a balzsamos benzoénak köszönhetően kellően komoly és nőies, de finom és elegáns módon. Nem nagyasszonyos, nem dáma, hanem decens, modern illat! Kár, hogy a száraz vetiver és az alapjegyekben lévő pézsma ennyire lenyomja a vaníliát és a kakaót. Számomra a leszáradás az, ami kissé csalódást okoz: túl száraz, túl gyors és túl hamar röppennek el a játékos gyümölcsös jegyek is.

Összetevők: fekete ribizli, rózsabors, bergamott, rózsa, málna, vetiver, vanília, kakaó, pacsuli, benzoin, pézsma,

Sillage: 3/5 – nem túl erős hatósugár, bőrközeli illat

Tartósság: 3/5– rajtam 4-5 órát bírt fixen

Szexifaktor: 4/5 – abszolút delejes, keringőre felhívó illat

Elegancia: 4/5 – igazi francia sikk és niche minőség

Korosztály: azért ehhez érni kell, 20 év fölött ajánlom, de onnan már a csillagos ég a határ!

Árkategória/árérték: 75 ml 57.000 Ft körül van, niche kategória, mindenképpen megéri az árát ebben a kategóriában!

Ui: aki szívesen átvenné az én példányomat, írjon a parfumblog@gmail.com email címre!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter