Atelier Cologne Bohemian Orange Blossom – parfümkritika

Már többször olvashattatok az Atelier Cologne márkáról a Parfümblogon. Szeretem a parfümjeiket, egyszerre átütőek és frissek, játékosak és “ízesek”. Legújabb darabjuk, a Bohemian Orange Blossom talán sosem kerül a látókörömbe, ha nem kapok egy Notino rendelésemhez mintát belőle. De milyen jó, hogy kaptam, mert új kedvenc született!

Nem vagyok egy narancsvirágos lány, sőt! Nem igazán kedvelem a full, nyers narancsvirágos illatokat. Na jó, van, amikor elviselem, főként rekkenő hőségben, de nem a kedvenc illatjegyem. Éppen ezért soha nem próbáltam volna ki az Atelier Cologne Bohemian Orange Blossom parfümöt, ha nem kapok egy mintát belőle. Igazság szerint ősszel kaptam a mintát, de valahogy nem keveredett a kezeim közé. Aztán pakolásztam a mintákat tartó kosaramba, és úgy hívogatott a megszokott “atelieres” kék színe, hogy magamra kellett, hogy fújjam.

Na, most a Bohemian Orange Blossom jellegéből adódóan tavaszi-nyári, friss illat kell, hogy legyen! Neroli, narancsvirág és amerikai narancs alkotják az illatot. Ennek ellenére nem tudom elmondani, hogy mennyire élveztem télvíz idején, igaz, hozzá tartozik, hogy napsütéses napokon viseltem. Ami tény, hogy friss, ropogós, zamatos narancsos illat, amelyben a virágos jegyek csodásan simulnak össze, előkelően üde, a narancstól valóban egy kissé bohókás, de imádni valóan sziporkázó illatfelhővé válik.

Többen hasonlítják Tom Ford legendás Neroli Portofino és a klasszikus 4711 illatához. Előbbinél sokkal zamatosabb, bohémebb, nőiesebb, utóbbinál sokkal lágyabb, kerekebb, modernebb.

“Az Atelier Cologne a narancsfát ünnepli értékes és kifinomult kivonataival: a narancsvirág abszolút. Sokoldalú virág, amely friss, megnyugtató és addiktív illatával áthatja a légkört. Ez az illat egy óda a szabadsághoz és a bohém életstílushoz. Az illóolajat és a narancsvirág abszolútot marokkói partnereink állítják elő. A legértékesebb összetevő, a narancsvirág abszolút tiszteletére készült alkotás, amely az új Floral Absolute Cologne kölninkben nagyítottuk fel” – áll a hivatalos leírásban.

Összetevők: neroli, narancs, narancsvirág

Tartósság: 3/5– Cologne Extrait, szóval jó ha pár óráig illatozik

Szexifaktor: 2/5 – ez nem az a kategória 🙂

Elegancia: 4/5 – bár a citrusos illatok nem éppen az elegáns kategóriába tartoznak, ez mégis az!

Korosztály: nincs korhoz sem nemhez kötve, bárki bátran viselheti!

Árkategória/árérték: a 30 ml-s változat már 26.000 Ft körül elérhető, de van 10 ml-s verzió sokkal olcsóbban is, ez verhetetlen ár érte!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter