Van Cleef & Arpels Reve

2013 májusában robbant a parfümériákba Van Cleef & Arpels Reve illata, melyben az ékszercég parfümvonala arra vállalkozott egy sor parfümőrrel, hogy a liliom törékeny illatát testesebb, tartósabb köntösbe öltöztesse. Én személy szerint nagyon szeretem a liliom illatát, de eddig nem találtam meg azt a parfümöt, ami méltóképp meg tudta volna őrizni e klasszikusan elegáns virág illatát. A Reve kapcsán igazán jó munkát végeztek az orrok, nagyon kellemes, szépen metszett, virágos illatot kaptunk, melynek jót tesz a puha fás alap és az osmanthus erőteljes akkordja. A liliom mellett külön ráadás a csodás gardénia (imádom), és kacéran játékos a gyümölcsös akkordért felelős körte, persze szigorúan a neroli kézfogásával kísérve.

Sugárzó tisztasággal és derűs harmóniával ragyog körülötte minden. A márványos fehér szín, amit a virágok, a fák és a növények sugároznak, finoman megszíneződik púderes rózsaszínekkel, halvány zöldekkel és szivárványszínekben pompázó elefántcsonttal. Gyémánttal és szalagokkal bevont pillangók és ezer színű zafír kolibrik rebbennek az égen.

REVE_V_A_BOTTLE_BLANC_HD

 Ez az elvarázsolt kert a legegyedülállóbb, a legbámulatosabb, és legelbűvölőbb parfümöknek az otthona. Az ezer virágos, pézsmás, gyümölcsös illatok mámorító örvényekben törnek elő. Egyből rabul esik a hely illatától. Amint végig húzza kezét néhány virágon, az illat tüstént előtör. A tiszta és kifinomult illat megszületett. Ebben a nőiességnek szóló ódában a szív jegyek felfedik az élénk, majdnem mézes, ozmantusz, fenséges liliommal kombinálva. További éleket ígérve a kompozíciónak a fej jegyek egyből elbűvölnek körtével és neroli-val (narancsvirág olaj). A szantálfa és borostyán meleg tónusai hangsúlyozzák ki az illat rejtélyes nyomait.

 Aztán egy gömbölyű bazsarózsát vesz a kezébe, összetöri, és egyszerre csak megjelenik a púder rózsaszín üvegfiola, puha hajlataival és lágy árnyékolással máris megvédi a tökéletes és kecses parfümöt. Alkotására a koronát egy gyönyörű, széles, ezüst kupak teszi fel, ami mint egy függő helyezkedik el az üveg tetején.

 A tökéletesség eléréséért, néhány rózsasziromért nyúl, megfújja őket, egy doboz, puha akár a pompás selyem, előtűnik. Az oldalára lecsiszolt rózsaszín-arany gyöngyök sokasága rendeződik; a doboz immár készen áll az üveg üdvözlésére.

 Ekképpen felfűzve válik a parfüm egy mesésen tovatűnő, egy színesen véget nem érő történet mesélőjévé?

Attól függően, hogy a drága eszencia a könyök görbületébe, a fül mögé vagy a dekoltázsra fújjuk a történet változik. Attól függően, hogy a nap mely szakában hordja más nőnek fog tűnni! A parfüm, mulandó és hűséges metaforája az életnek, mindig kiszámíthatatlan, mindig pazar? Megy és megragadja a drága fiolát, hogy magára fújjon a tartalmából. Egy vakító fény a hatalmába keríti. Hirtelen megváltozik minden…

REVE_V_A_BOTTLE_BOX_HD

 Egy napsugár öleli át az arcát. Lassan feláll. Egy hűvös, éles fény megvakítja. A meglepetés felfoghatatlan. A tenyerében ott pihen a parfüm. Megmenekült az álomvilágából. Ott tündököl. Belélegzi virágos, gyümölcsös illatát. Még bámulatosabb és sugárzóbb, mint amit megálmodott, teljesen magába foglalja. Mozdulatlan marad, tele csodálattal. A ?Reve? (Álom) nevet kapja. A nap- egy tökéletesen elbűvölő nap- elkezdődik.

Kifejezetten a tavaszt juttatja eszembe a Reve, szívből ajánlom minden nőies, játékosan elegáns illatot kedvelő hölgynek, igazán jó választás így a tavasz közeledtével. Tegyetek egy próbát!



1 thought on “Van Cleef & Arpels Reve”

  • ínos…

    A blog fantasztikus! Bár férfi vagyok, de az illatok megszállottja.

    Az én favorit illatom tavaszra (és minden napos időszakra)
    Clinique Happy for Men
    és a női vonalban
    Chanel Chance Eau Fraiche

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter