Ünnepi köntösben a legendás Chanel No5 és No5 L’Eau

Ha piros, akkor szenvedély, elegancia és különlegesség. Ha piros/vörös a téli szezonban, akkor az a karácsony, az ünnep és magasztosság. E kettő összeolvadásából született meg az ötlet, hogy idén az ünnepi szezon koronázatlan királynőjeként és hercegnőjeként a limitált, piros színű Chanel No5 és No5 L’Eau lesznek azok, amelyeket a parfümériákban egymást félrelökve fognak az urak (és leleményes hölgyek) elkapkodni. Mondanom sem kell, hogy a legendás és legendásan konzervatív, változtatásra csak minimálisan hajlandó Chanel hatalmasat lépett azzal, hogy az ikonikus, még maga Mademoiselle Chanel által tervezett üvegre vörös köpenyt szántak, és mi ennek csak örülhetünk, mert hiszen elég csak ránézni e két üvegre, és beláthatjuk, hogy ellenállhatatlanul mesések.

Naná, hogy limited edition, azaz most vagy soha, és hogy vagyonokat fog érni egy-egy piros üveg pár év múlva az ebay-en, no de ne csak ezért nyúljunk feléjük a parfümériák polcánál, hanem azért is, mert valóban egy ilyen üveget adni és kapni nagy öröm (feltéve, ha az ajándékozott kedveli az illatát). A limitált, piros kiadású No5 és No5 L’Eau ugyanis illatában teljes mértékben megegyezik a normál No5 és No5 L’Eau-val. Azt tudjuk, hogy a világ egyik legnépszerűbb illata a No5, és hogy van az a korosztály, amely csak ezt használja (sosem felejtem el, anno jó tizenvalahány éve épp Amszterdamból repültünk haza és naná, hogy egy tax free parfümériában ütöttük el a várakozás unalmas óráit, amikor arra lettem figyelmes, hogy egy középkorú úr vagy 10 darab Chanel No5 parfümöt pakolgatott be a kosarába, gondolom ajándékba vitte haza az útról…mi mást. Értitek! Ez a Chanel No5 hatalma, hogy “mi mást”? Úgy beleégett egy bizonyos generáció agyába, hogy azt onnan nagyon kitörölni már nem lehet.).

A két éve megjelent No5 L’Eau pedig a maga könnyed, játékos, ámde DNS-ében a No5-ra hajazó karakterével nem titkolt célt szolgál: hogy a fiatalabb generációt bevonzza. Anya használja a No5-t, lánya pedig a No5 L’Eau-t. Magam részéről még nem érzem magam érettnek a No5-ra (anyukám használta anno), viszont a No5 Eau Premiere-t imádom, és a L’Eau változatát is nagyon szeretem, sokszor használom. És tudom, lesz az az időszak, amikor a No5 meg fog érinteni.

A világ legkedveltebb illata találkozik Gabrielle Chanel kedvenc színével. Első alkalommal és csakis korlátozott ideig kapható a No5 piros köntösben. Egy absztrakt virágcsokor rózsával és jázminnal, melyet citrusos fejjegyek derítenek fel. Az aldehidek egyedülálló jelenlétet eredményeznek, míg a bourbon vanília sima érintése hihetetlenül érzéki nyomot hagy maga után. Friss és kifinomult, komplex, mégis könnyed érzés viselni, a No5 L’Eau a nőiesség új fejezetét nyitja meg. Nagyon passzol hozzá az “Ismersz és mégsem” szlogen: valóban visszaköszönnek az ismerős felhangok, de mégis egy új illat.

A limitált parfümök kaphatóak a nagyobb parfümériákban, csak 100 ml kiszerelésben, körülbelül 50.000 Ft-ért (160$ eredetileg).



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter