Top 10 karácsonyi illat

Idén sok új és régi illatra leltem rá így karácsony közeledtével. Rácsodálkoztam feledésbe merülő illatokra és megismertem eddig általam figyelmen kívül hagyottakat is.

ELDO, Noel au Balcon-ja ízléses karácsonyi gourmand csemege. Méz, narancsvirág, sárgabarack, fahéj és vanília mellett egy kis chili fűszerezi az illatot, labdanummal és pacsulival. Ízléses, kissé pikáns, mint egy elegáns fűzőbe öltözött hölgy a karácsonyfa alatt ülve. Igazi ajándék.

YSL Belle d’Opium csodaszép orientális, fűszeres illatával számomra abszolút karácsonyi illat. AZ anyaillatot nem szeretem, a flankereit se nagyon, de ez örök kedvencem. Fehér virágos indítása megalapozza az ünnepi hangulatot, a gyümölcsös jegyek, tömjén, őszibarack és dohány ünnepiességet kölcsönöz neki, a pacsuli és szantálfa simogató melegséggel tölti el viselőjét, én valószínűleg ezt viselem idén karácsonykor.

Az isteni karácsonyi illatot minden idők legjobb Kenzo-ja testesíti meg a Jungle L’elephant „személyében”. Édes-fűszeres karácsonyi süti illat, szegfűszeggel, heliotrope-pal, ylang-ylanggal, kardamommal, vaníliával, pacsulival és ámbrával….miért is nem tud a cég csupa ilyen lehengerlő illatot gyártani??

Kenzo_JungleLElephant

Calvin Klein Euphoria edt-je szép, lágy, nőies és ünnepi. Orchideával, lótusszal, zöldjegyekkel és szantálfával a könnyed eleganciát nyújtja karácsonyra.

Xerjoff Casamorati 1888 Lira egy igazi karácsonyi édesség, melyben levendula, fahéj, jázmin, karamell, vanília, pézsma és édesgyökér kel életre, játékos, gyerekkort idéző módon. Ez az illat maga a tündérmesébe illő karácsony hóeséssel, fenyőfával, ajándékokkal, minden széppel-jóval.

A Histoires de Parfums Tubereuse 1 Capricieuse egy arisztokratikus, szakrális, ünnepi illat, mely meglepően száraz, nagyon fás és különleges. Tubarózsa, sáfrány, írisz, ylang-ylang, kakaó és szarvasbőr adja ünnepélyes hangulatát.

Chloé-tól a Chloé eau de parfum szép, de az előzőnél jóval könnyedebb, ünnepi illat. Licsi, frézia, peónia, rózsa, magnólia, cédrus és ámbra varázsol meghitt, családias hangulatot körénk.

chloe edp

A Lancome Magie Noir balzsamos, érett, telt illata kiváló ajándék lehet nagymamánk számára vagy bárkinek, aki szereti a karakteres illatokat. A jácint, rózsa, ylang –ylang, méz és nárcisz illatát, sok-sok tubarózsával, pacsulival, mirhával, szantállal és fűszerekkel tették felejthetetlenné.

Givenchy Dahlia Noir egy igazán púderes, bársonyba burkolózott, ünnepélyes parfüm. A mimóza, narancs és rózsa az írisszel, tonkababbal és vaníliával tökéletes pihe-puha dísze az ünnepnek.

Valentino-Donna parfüm

Valentino Donna illata púderes és bőrös, bájosan ünnepi. Nekem amolyan fagyöngy alatt álló, ártatlanul mosolygós, romantikus érzésem lesz tőle. Az írisz és rózsa határozottan viszik a prímet, de mellettük a bőrös jegyek és a földes pacsuli is nagy hangsúlyt kapnak.

Szylwy



2 thoughts on “Top 10 karácsonyi illat”

  • Az én karácsonyi illataim:
    – Montale Sweet Oriental Dream
    – Montale Amandes Orientales
    – Dior Hypnotic Poison
    – Reminiscense Heliptrope
    Ami még szóba jöhet (de csak azért, hogy összejöjjön a 10)
    – The Different Company Oriental Lounge
    – YSL Black Opium
    – Lancome Hypnose
    – L’Artisan Havana Vanile
    – L’artisan L’ambre Extreme
    – Etro Ambre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter