Tommy Hilfiger Tommy Girl – parfümkritika

A minap egy jó kis idézetet olvastam, osztottam meg:

parfümblog idézet

 

Sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor először fújtam be magam Tommy Hilfiger Tommy Girl parfümjével. Valóban olyan földöntúli boldogság öntött el, hogy bizonyosan tudtam, megtaláltam álmaim illatát. A szokványos szerelmi történet a miénk: egy kedves barátnőmön éreztem meg először, és azt hittem, hogy az öblítője ilyen finom. Merthogy a Tommy Girl olyan kis diszkrét, finom, nem túlbonyolított illat, hogy kvázi a frissen mosott ruha jó kis öblítős illatát idézte (na, kimondom, mint a klasszikus kék Coccolino!). Kiderült, hogy ez bizony nem öblítő, hanem egy hónevű, de kifejezetten főiskolás ösztöndíjhoz árasított parfümcsoda, amiről addig-addig sutyorogtam az akkori kedvesemnek, amíg meglepett egy üveggel.

tommy girl parfümblog

Az akkori, 2000-es évekbeli üveg kissé más volt, mint a mostani, és eau de cologne töménység volt, amely kenterbe vágott tartósság szempontjából sok eau de parfum-öt. Az új üveg már a hozzá méltó eau de toilette besorolást kapta, nagyon helyesen!

Szóval Tommy Girl. Csodálatosan fiatalos, üde, életvidám, optimista illat, szinte kicsattan az élet a parfümös üvegből. Citrusok és fás jegyek finoman édeskés virágokkal – ez a nagy titok. Sokan arra panaszkodnak, hogy túl egysíkú az illat, tompa, nincs benne pulzálás. Én meg pont ezt imádtam benne, olyan tipikus bőrre simuló puhaság, ami auraként terül ránk, és lágyan illatozva valódi signature illatként ontja magából az aromáit. Lonc – szinte mézédes, almafavirág – friss és üde, menta – pezsgő, ibolya és rózsa – bőrre simuló babapúder, cédrus – száraz de meleg tónus…csak hogy a legfontosabb jegyeket említsem, merthogy a 90-es évekre jellemzően jó pár illatjegy harmóniájából áll össze a bárhol felismerhető Tommy Girl illat. Mi sem bizonyítja jobban, hogy Amerika kedvenceként ünnepelt Tommy Hilfiger divattervező egyik  legsikeresebb, legkeresettebb illata, hogy azóta számtalan változatot élt meg (Tommy Girl Summer kiadásokat érdemes gyűjteni, megéri!), pedig a divatházra nem jellemző a flankerek halmozása.

Tommy-Hilfiger-Tommy-Girl

És hogy kinek szól ez az illat? Abszolút a felnőttlétbe csöppenő fiatal lányoknak, nőknek, akik a függetlenség édes terhét kóstolgatják, akik éppen a főiskola/egyetem padjait koptatják, de már kellő céltudatossággal készülnek a felnőtt életre. Gyakorlatilag 18-28 között bárkinek jól áll. és ha azt mondom, hogy egy 100 ml-s üveg nincs 7000 Ft, mindent elmond arról, hogy nagyon is megéri megvásárolni. Azt hiszem, megyek és rendelek egyet (pedig nagyon nem 28 éves vagyok…), de kell, hogy legye belőle itthon mindig egy üveggel.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter