Nyakunkon a nyár! Parfümajánló alkalmakra

Én már javában a nyári parfümjeimet használom, időnként persze elő-előveszem a legvadabb illataimat is, csak a móka kedvéért, hogy megtapasztaljam, hogyan viselkednek a bőrö0mön melegben. A kánikula még várat magára (szerencsére), mégis jobban esik nyakig nyári illatokba burkolózni már most. Szeretem a Myropolium (itt olvashatsz róluk bővebben) parfümválasztékát szezononként átbújni, mert mindig találok magamnak olyan parfümöt, amely bizonyos alkalmakra tökéletes kiegészítőnek bizonyul. Így egy kis válogatással készültem nektek (és magamnak is), hogy mit érdemes a Myropoliumban kipróbálni.

IMG_4715

Hétköznapokra

Bár a legtöbbször hétköznapokon is szeretek figyelemfelkeltő illatokat használni, mégis azt veszem észre, hogy legtöbbször olyan illatokhoz nyúlok, ha csak egy laza napom van, ami könnyed illatfelhőként vesz körül, nincs túlbonyolítva, csak pusztán felfrissít, szórakoztat. Ilyen illat a Florascent Thé Vert, amely a zöld tea üdeségét, tisztaságát eleveníti fel, egyszerre frissít és nyugtat, nagyon szép, csillogó kis illat. Ha pedig vidám napot szeretnék magamnak, akkor feltétlenül az L’Erbolario Frescaessenza illatát fújom magamra: soha még ilyen vidám, boldogságot sugárzó, üde illatot nem éreztem, imádom, rajongok érte. A fák és citrusok friss zamata puha virágos akkordokkal olvad össze, mennyei!

IMG_4713

Nyáresti randevúra

Istenem, nincs is jobb a nyáresték illatának, amikor a legkülönfélébb aromáktól nehéz a levegő, még érezni a nap melegét, de már az este puha, bársonyos hűvössége kezdi uralni a tereket. Sok csodálatos romantikus pillanat köt ehhez, szerintem sokunkat, így ezekhez a különleges pillanatokhoz különleges illat dukál. Ilyen csodásan romantikus illat az L’Erbolario Gelsomino Indiano: legérzékibb indiai jázmin keveredik a gardéniával, melyet csupa izgató fűszerrel béleltek ki. Maga a szerelem. De ha színtiszta romantikára vágyunk, akkor a L’Erbolario 3 rózsájával kell próbát tennünk: puha púderes akkordok finoman fűszerezve fás-virágos akkordokkal.

IMG_4714

Vízpart mellé

Kinek a Balaton a riviéra, ki pedig alig várja, hogy a tenger mellett süttethesse a hasát (jelentem idén végre a kis családunk eljut a tengerpartra, vagyunk olyan bátrak, hogy egy 3 évessel bevállaljuk). Már most azon töröm a fejem, hogy milyen parfümöt vigyek a nyaralásra, hogy milyen illat lesz tökéletes a vízpart mellé. Az egyik kiszemeltem, a Florascent Aqua Colonia Du Soleil  azért tökéletes választás, mert egyrészt eleve egy izgalmas nyaralás illatát eleveníti fel, másrészt uniszex illatként a párommal együtt használhatnánk, és együtt élvezhetnénk annak aromás-fás jegyeit. A másik választottam az L’Erbolario Té Bianko (Fehér Tea) lenne, amely egy végtelenül letisztult, elegáns, és finom illat, lágy virágos és fás akkordokkal körítve, mint guajakfa, cédrus, jázmin, barack vagy kumarin.

IMG_4716

Buliba, partira, csábításra

Nem szabad kihagyni nyáron sem a vadmacska illatokat, amelyekkel kifejezetten csábítási szándékunkat fejezhetjük ki, azaz érzékiek, kellően harsányak és férfi orrok számára kifejezetten izgatóak. Bár a pipacs inkább bájos virág mint csábító, mégis a legendás L’Erbolario Papavero nagyon is erőteljesre és érzékire sikeredett. Pacsulis-ámbrás-vaníliás alapokon a rét legizgalmasabb virágai kaptak helyet, nagyon komplex, összetett illat, épp ezért egy esti programon a társaság figyelmét biztos magunkra vonjuk vele. Az ezerarcú rózsa egyik jellemzője, hogy bizony könnyen szerelemre lobbanhatunk az iránt, aki rózsavízzel illatosítja magát, hiszen a rózsánál kevés érzékibb, erotikusabb illat van. A Florascent Rózsa (Rose) tiszta, narkotikus aromája pikáns sárgabarackkal és fehér virágokkal édesített grasse-i rózsa. Tökéletes harmóniája a édes és tiszta akkordoknak, egyszerre üde és érzéki.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter