TFK – The Fragrance Kitchen

Jó hírem van a kuriózumok és luxusillatok kedvelőinek. Már Budapesten is kaphatók a The Fragrance Kitchen illatai! Mivel gyakori vendég vagyok a Madison Parfümériában, így rögtön megakad a szemem minden újdonságon. Az első, ami feltűnt, hogy valami hihetetlenül exkluzív és figyelemfelkeltő üvegekkel érkezett az új márka. A TFK-t, egy kuvaiti sejk, Majed Al-Sabah hozta létre 2005-ben. Az illatokban gyerekkorának emlékei és imádott nagymamájához kötődő érzelmek bukkanak fel. Mivel a nagymama előszeretettel használt oud-os és taif rózsás illatokat, így ezeket felhasználva kelti életre az emlékeket, életének csodás időszakát. A szépséges üvegek egyediek és mesések, ám én az alapoknál kezdtem az illatok próbálgatását, méghozzá a külsőre minimal stílust képviselő, egyszerű, ám annál nagyszerűbb Signature széria darabjaival, melyek nem okoztak csalódást. 🙂

o.21609

3: Aromás, férfias illat, amolyan nagyon klasszikus típus. Gyógynövényes jellege nem véletlen, hisz rozmaring, keserűnarancs, levendula és geránium adják a fő vonalat. Ezt a markáns vonulatot, igazi letisztult, fás illat koronázza meg az ábrás-fás jegyekkel. A tradicionális, klasszikus dolgokat, illatokat kedvelő férfiak nagyon fogják szeretni, mert ezzel egyszerűen bárhol meg lehet jelenni.

A 4 már unisex, extra könnyed, citrusos illat, azoknak, akik a feltűnést kerülve szeretnének valami nagyon finom, diszkrét illatban pompázni. A mandarin, narancs és bergamott meghatározó illata kissé nyáriassá teszi a 4-es illatot. A citrusosság azonban lecsökken a szívjegyben megjelenő rózsa, jázmin és ibolya hatására. Számomra az alapillatban kibontakozó vetiver és pacsuli viszi el inkább férfias irányba, ezzel bátorítanám az Urakat, hogy ezt a parfümöt bizony ki kell próbálni!

6: abszolút női illat, gyengéd púderességgel. A zamatos alma, grapefruit és narancs gyümölcsössége egészen eltompul, az illat középpontjában álló púderes, jázminos, rózsás akkordoknak köszönhetően. Egy kis fás-pézsmás lecsengés még érezhető úgy fél óra elteltével, de a diszkrét pihe-puha púderillat mindvégig megmarad. Lágy, szofisztikált illatával stílusos nőiességet, minőséget és eleganciát sugall.

A 7 – es szintén abszolút női, ám sokkal álmodozóbb és „kislányosabb” illat, mint a komoly 6-os. Nekem ez a játékosság, vidám, önfeledt illata. Cukor és citrom egy bohókás koktélt bemutatva indul, amelybe bimbózó jázmin és rózsa illata került. A vanília, ámbra és benzoégyanta krémes illata még mindig a lázadó, dinamikus citromos illatot hivatott ellensúlyozni. És bizony remek illat született belőle. Sőt van a 7-esnek egy koncentrátum változata is a No. 7 Remix, ami még intenzívebb és erőteljesebb. Egyszerűen imádom!

TFK-Signature-No-18-exclusively-@-Bloomingdales-Dubai-100-ml-AED-455-copie

A 18-assal ismét visszatérünk a férfias illatokhoz, bár unisex a megjelölés, szerintem ez az igazán sportos eleganciát képviselő, dinamikus, állandóan mozgásban lévő, férfiak illata. Az üröm, citrom, bazsalikom és ananász aromás, friss illata tele van izgalmas lüktetéssel. Ha ismertek olyan személyt, aki egy percre sem tud egy helyben maradni, nos ez az Ő illatuk. Ami miatt igazán különleges, az az alapillat fás- és bőrös jegyeinek köszönhetően, mert ebből az örökmozgó, pörgős illatból, minőségi, luxust sugárzót varázsol.

A 28-as a női őserőt képviseli, legalábbis én ezt láttam meg benne. Biztonságot sugárzó, benne a női gondoskodással, szépséggel, erővel és kitartással. Intenzív citrusokkal indító, de a jázmin és ánizs nászának harmóniájával folytatódó különleges illat. Enyhe fás, vaníliás jellege az élet örök körforgását szimbolizálja, mint a fák évgyűrűibe írt történetek. Örökös megújulás, a nőiesség mindig friss és üde formája. Nekem a No. 28 Remix, azaz a koncentrátum változat még jobban tetszik, mélyebb, erotikusabb kisugárzással rendelkező, szexisebb illat, mint a sima 28. A nőiességüket viselni tudókon olyan ez az illat, mint királynőn a korona, tekintélyt parancsol, kiemeli szépséget és igazi nőként mutatja be a Nőt. Kell nekem ez a parfüm!

A 28-as mellett a 35 a másik kedvencem, mely egy elképesztően izgalmas unisex illat. Na ezt kérem bátran próbálgathatják férfiak és nők is. Megszagolom, és egyszerre érzem az összes összetevőjét…nem hiszem el….megszagolom mégegyszer, csak, hogy valóban így van-e. És igen, ha nem figyelek az illatra, csak felszínesen szippantom be extatikus illatát, akkor elsőként a menta, narancs és kardamom tűnik fel. Nem tudok betelni vele, tovább szagolom, elkezdem elemezni, elmélyedni benne, és gondolkodni, hogy lehet valami ennyire szépen fűszeres és közben könnyed? A fűszeresség köntöséből pedig kibújik a szerecsendió, mellette ámbra, pézsma és az édes, simogató tonkabab. Ez valami mesés. Neki is van egy No. 35 Remix, koncentrátum változata, ami még intenzívebb, még csábítóbb, egyszóval függőséget okoz. Nem tudom máshogy mondani, rabja lettem.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter